G.V.V.V. verspeelt duel voor rust en verliest opnieuw in Assen

G.V.V.V. 0
ACV Assen 3
  • Wedstrijdverslagen

De zegereeks van G.V.V.V. is hard ten einde gekomen op bezoek bij ACV Assen. De ploeg van trainer Gery Vink lijdt op bezoek bij ACV Assen opnieuw een harde nederlaag: 3-0.

Met vijf overwinningen op rij reisde G.V.V.V. zaterdagmiddag vol vertrouwen af richting Drenthe, waar het de strijd aanging met oude bekende ACV Assen. De tegenstander had vorig seizoen twee keer gewonnen van de Veenendalers en was er met het kampioenschap aan de haal gegaan. In de basiself ontbrak Justin Spies. De middenvelder kampte met een blessure en moest vanaf de zijlijn toekijken.

Bij afwezigheid Justin Spies kreeg Tariq Dilrosun een plaats op het middenveld

Na vijf minuten moest ACV Assen opletten, toen Barry Maguire mocht aanleggen voor een hoekschop. Volgers wisten dat vanaf de hoekvlag al meerdere keren een doelpunt was gevallen, dus was alertheid geboden bij de thuisploeg. De centrale verdediger probeerde het nu met een schot in de korte hoek, maar Nijland liet zich daar niet verrassen.

Noodrem

Het was het enige noemenswaardige moment in de openingsfase, voordat de blauw-zwarten de score openden. Een uitstekende aanval rond het doelgebied van Jan van Willige, waarin de verdediging werd zoekgespeeld, viel voor de voeten van Quispel, die met een vrije schietkans afrondde: 1-0. Tien minuten later kon diezelfde Quispel weer doorstomen ter hoogte van de middencirkel, maar moest Mart de Jong aan de noodrem trekken om een verdere achterstand te voorkomen: het zorgde voor een gele kaart.

ACV heeft gescoord, welk doelpunt is niet duidelijk, wel de doelpuntenmaker!

De voorsprong van ACV Assen maakte het spel van G.V.V.V. erg slordig en dus kon de tegenstander lustig op zoek naar de tweede treffer van de middag. De thuisploeg speelde heel compact en combineerde makkelijk. Quispel kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal via een G.V.V.V.’er in tweede instantie weer voor zijn voeten en liet met een bekeken schuiver in de linkerhoek Jan van Willige kansloos: 2-0.

Slachtbank

De blauwen deden nog iets terug. Een mooie dieptebal van Adnane belandde bij Burgering, diens schot werd geblokkeerd door doelman Nijland. Net als vorig seizoen liet G.V.V.V. zich weer erg gemakkelijk naar de slachtbank leiden en gaf het totaal niet thuis in het vertoonde spel wat zij in Assen op de mat legde. Nog voor de veertigste minuut zorgde dat al voor de derde treffer aan de kant van de thuisploeg. Wederom Quispel bleek een niet te grijpen plaag voor de Veenendalers, die na een listige combinatie met (opnieuw) Zwikstra opeens vrij voor het doel stond en een loepzuivere hattrick kon maken: 3-0.

Jonathan Vergara Berrio in duel om de bal

De ruststand leek een onneembare horde voor de tweede helft, maar met vier wijzigingen probeerde trainer Gery Vink toch nog wat te forceren in de hoop dat de eerste treffer wellicht nog spanning kon brengen in het duel. Toch was de eerste kans na rust voor Bannani, die een afgevallen bal ineens schoot. Met hoge snelheid vloog de bal maar net over het doel van Van Willige.

Lege handen

Opnieuw vanaf de hoekvlag kreeg G.V.V.V. na rust de eerste serieuze kans. Barry Maguire legde de bal voor het doel, waar de verdediging van ACV Assen even alle zeilen moest bijzetten om de inzet van de lijn te werken. De volgende kans kwam van het hoofd van Pim ten Have, die een voorzet van Byron Burgering niet lekker kon verwerken en de bal daardoor voorlangs zag vliegen terwijl Quincy Veenhof achter hem ook niet meer kon raken.

Opnieuw een invalbeurt voor Dylan Chiazor

De ingevallen Veenhof kreeg in het laatste kwartier nog twee mogelijkheden om een eretreffer tegen de touwen te schieten, maar een voorzet van Adnane (op de keeper) en van Veenhof (over) lieten doelman Nijland niet bibberen. Dat lukte Jonathan Vergara Berrio tien minuten voor tijd wel, toen hij een hard schot op de lat uiteen zag spatten. Ook was er kort daarvoor het debuut van Dirk Homoet die Danny de Leeuw verving. Nee, het wilde niet lukken met de eretreffer.

Pijnlijker

Terwijl de tijd wegtikte geloofde de thuisploeg dat het deze zege niet meer zou verspelen en kreeg G.V.V.V. wat meer tijd en ruimte om het spel te maken. Het bood Barry Maguire nog een kansje, maar Nijland kon ook die mogelijkheid onschadelijk maken. De bal die Priljic nog op de lat werkte had de nederlaag wellicht nog iets pijnlijker gemaakt, maar dat de Veenendalers weer met beide benen op de grond staan na een goede zegereeks moge duidelijk zijn.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is over twee weken de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg.

Aanstaande dinsdag speelt G.V.V.V. thuis een oefenduel tegen IJsselmeervogels, aanvang 20.00 uur.


ACV – G.V.V.V. 3–0 (3-0)
Scoreverloop: 16. Freddy Quispel 1-0, 31. Freddy Quispel 2-0, 38. Freddy Quispel 3-0.

Gele kaart: 60. Karim Bannani, 70. Giovanni Zwikstra (ACV), 26. Mart de Jong, 65. Jonathan Vergara Berrio, 70. Quiermo Dumay (G.V.V.V.).

Opstelling ACV: Ramon Nijland (k), Nande Wielink, Luka Prljic (c), Gijs Jager, Freddy Quispel (75. Rick Boyer), Justin Mulder, Givanni Zwikstra (82, Mark Jagt), Lars Dijk, Tapmahoe Sopacua (75. Jaap van Dijken), Boy Spijkerman (65. Niels Grevink), Karim Bannani (75. Bas Aalderink).

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun (46. Pim ten Have), Mitch Willems, Taoufik Adnane (c), Barry Maguire, Genrich Sillé (46. Dylan Chiazor), Danny de Leeuw (79. Dirk Homoet), Byron Burgering, Quiermo Dumay, Mart de Jong (46. Jonathan Vergara Berrio), Leroy George (46. Quincy Veenhof).

Scheidsrechter: S. Dröge (Zuidlaren)
Toeschouwers: 800

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops