JO13-1 blijft winnen: ook bij nieuwe fusieclub SV Parkhout in Nieuwegein

  • Wedstrijdverslagen
  • Opleiding

Zaterdagochtend 14 oktober stond de oefenwedstrijd gepland tussen SV Parkhout JO13-1 uit Nieuwegein tegen G.V.V.V. JO13-1. SV Parkhout zal voor velen een onbekende naam zijn in de voetbalwereld van amateurverenigingen en dat is logisch ook, want deze nieuw opgerichte voetbalclub is opgericht op 1 juli 2023. Het betreft een fusie tussen SV Geinoord en VSV Vreeswijk. Het hele fusieproces heeft ca. 10 jaar geduurd, maar is tijdens de coronaperiode in een stroomversnelling geraakt.

SV PARKHOUT, fusieclub van Geinoord en VSV Vreeswijk

Wat een prachtig complex, in een bosrijke omgeving, hebben ze er in Nieuwegein van gemaakt. Vijf kunstgrasvelden, twee echte grasvelden en een hockeyclub in aanbouw. Een nieuwe tribune met daarbij een schitterende kantine en onder de kantine/tribune meer dan 16 luxe kleedkamers. G.V.V.V. had de eer om de opening mee te maken van de kantine. Zaterdagochtend 14 oktober werd er namelijk voor het eerst in het nieuwe onderkomen proef gedraaid. De andere eer voor G.V.V.V. was dat ze mochten aantreden op een fantastisch nieuw kunstgrasveld (kurk) op het hoofdveld. De aftrap stond gepland om 10.00 uur en vooraf werd er met de scheidsrechter afgesproken dat we niet 2 x 30 maar 2 x 35 minuten gingen voetballen. 

Voetballen op een nieuwe ‘grasmat’

Het was G.V.V.V. welke uitstekend uit de startblokken kwam en SV Parkhout direct onder druk zette. De eerste 20 minuten was het eenrichtingsverkeer richting het vijandelijke doel van SV Parkhout. Zeker in de eerste 20 minuten zagen wij een fris G.V.V.V., welke een aantal mooie aanvallen op de mat legde. Kansen voor Joey, Delano en Appie leverden helaas niet de gewenste voorsprong op voor G.V.V.V.

Toch was het Delano, welke een uittrap van de doelman van Parkhout goed onderschepte, met als gevolg een bijna vrije doortocht het zestienmetergebied in. Dit buitenkansje liet Delano niet liggen en hij schoof beheerst van een meter of vijf de verdiende 0-1 op het scorebord. Na een minuut of twintig kwam de wedstrijd meer in evenwicht en zagen we ook SV Parkhout een aantal keer dreigend doorkomen. Dit leidde overigens niet tot 100% kansen, maar dreigend was het zeker. Ook G.V.V.V. bleef kansen creëren. Joey had pech met een schot van ca. 20 meter en kort voor rust raakte Appie met zijn linker de binnenkant van de paal. Zo gingen we rusten met een 0-1 voorsprong voor G.V.V.V.

De wedstrijd krijgt in de tweede helft een andere wending

Waar het in de eerste helft de eerste 20 minuten eenrichtingsverkeer was richting het doel van SV Parkhout, zagen we in de tweede helft precies het omgekeerde. SV Parkhout drukte G.V.V.V. ver naar achteren en bij G.V.V.V. werd het spel steeds slordiger. Met name de passing liet in de tweede helft sterk te wensen over. Daarnaast zagen we dat er bij SV Parkhout in de tweede helft een aantal nieuwkomers aan de aftrap verschenen, welke zorgden voor een extra kwaliteitsimpuls.

Ondanks de druk welke SV Parkhout uitvoerde, leidde dat ook in de eerste 20 minuten niet tot hele grote kansen. Wel waren ze enkele keren gevaarlijk met afstandsschoten van ca. 15-20 meter, welke goed werden gepareerd door onze doelman Cleon. Een vrije trap van SV Parkhout leverde de grootste kans op. Deze vrije trap spatte uiteen op de lat. Dat G.V.V.V. in deze fase het geluk aan hun zijde had, dat was wel een feit, want de 1-1 hing in de lucht.

Omdat G.V.V.V. de linies toch redelijk compact hield en beschikt over een fysiek sterke en creatieve voorhoede, weet de technische staf, dat G.V.V.V. altijd uit een counter kan scoren. Goed uitverdedigen van Sil naar Jayden, welke vervolgens de vrijstaande Rafi bereikte op het middenveld. Rafi stuurde vervolgens direct met een prachtige pass Joey weg en als Joey eenmaal op snelheid is er ook geen enkele speler meer, welke hem zal inhalen. Joey had twee opties; afgeven op de meegelopen Appie of zelf schieten (zie filmpje onderaan). Hij koos voor het laatste en dat bleek uiteindelijk een goede keuze, want de bal belandde door de benen van de keeper in het doel 0-2.

Wedstrijd op slot?

Daarmee leek de wedstrijd 10 minuten voor tijd beslist. Toch bleef SV Parkhout aandringen maar was het vaak de eindpass welke net ontbrak om G.V.V.V. pijn te doen. In de absolute slotfase counterde G.V.V.V. zich naar een 0-3 voorsprong. Joey schoot de bal vanaf de rechterzijde van het middenveld de diepte in. De bal belandde in de voeten van Rafi en zoals gebruikelijk weet Rafi wel raad met dit buitenkansje. Op snelheid passeerde hij de verdediger en vervolgens probeerde hij met een lobje de keeper te verschalken, de keeper raakte de bal nog wel aan, maar Rafi snelde om de keeper heen en schoot de bal tegen de touwen 0-3 (zie filmpje onderaan). Kort daarna floot de scheidsrechter af en zo won de JO13-1 uiteindelijk verdiend met 0-3 van SV Parkhout.

Gezellig uit eten met z’n allen

Na afloop ging een groot deel van de selectie nog even gezellig met z’n allen naar de McDonald’s om na te genieten van deze overwinning. Met elkaar werd er een hoop gelachen en plezier gemaakt.

Vizier op twee oefenwedstrijden deze week

Vanaf zondag gaat het vizier weer op een volle voetbalweek voor de JO13-1. Maandagavond zal er worden getraind, woensdagavond reizen de mannen af naar Barneveld om daar een oefenwedstrijd te spelen tegen SDVB JO13-1 en zaterdagochtend zullen de mannen om 11.00 uur op de blauwe zijde van Panhuis aantreden op veld 2 tegen VDZ JO13-1 uit Arnhem.


SV Parkhout JO13-1 –  G.V.V.V. JO13-1: 0 – 3

Doelpuntenmakers: Delano, Joey en Rafi

Toeschouwers: 70

Met blauwe groeten, Stefan van de Bovenkamp – G.V.V.V. JO13-1


Filmgalerij

0-2 door Joey

0-3 door Rafi

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Opleiding | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Opleiding | 04 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Opleiding | 31 maart 2024
Lees meer