JO13-1 haalt overtuigend uit tegen vierdedivisionist DZC’68

  • Wedstrijdverslagen

Waar G.V.V.V. JO13-1 zaterdagochtend 23 september een slechte bekerwedstrijd afwerkte tegen plaatsgenoot VRC JO13-1 en die uiteindelijk verloor (1-3), stond een week later op het neutrale terrein van vv Kesteren een oefenwedstrijd gepland tegen DZC ’68 uit Doetinchem.

Gastvrij

DZC ’68 komt uit in de 4de divisie, waar onze JO13-1 actief is in de Hoofdklasse. Aangezien er bij G.V.V.V. geen ruimte was om een oefenwedstrijd in te plannen, werd er contact opgenomen met vv Kesteren en de gastvrije club uit diezelfde plaats wilde hieraan meewerken, en zo werd de aftrap gepland om 11.00 uur op een prachtig kunstgrasveld.

Vlotte voorsprong …

Al direct na de aftrap volgden er kansen over en weer. Tweemaal brak DZC ’68 door en eenmaal was het G.V.V.V. wat gevaarlijk voor het doel werd van de opponent. Echter goed keeperswerk voorkwam een snel doelpunt voor een van beide teams. Toch was het na 6 minuten een prachtige steekbal van de linksback Quinten op Rafi, welke hem een vrije doortocht bood door de verdediging van DZC ’68. Een op een met de keeper faalde Rafi niet en kwam G.V.V.V. op een 1-0 voorsprong door een prachtig stiftje. Daarna nam de JO13-1 het heft stevig in handen en al binnen 10 minuten was het wederom Rafi, nu na een prachtige individuele actie, welke de 2-0 op het scorebord zette.
Nog geen 5 minuten later was het Noah die Joey wegstak op rechts. De fysiek sterke Joey denderde over zijn verdediger heen en haalde van ca. 18 meter keihard uit en liet de keeper kansloos 3-0.

… wordt uitgebreid

Binnen het kwartier dus al een grote voorsprong voor G.V.V.V. De achterhoede stond prima en gaf, op de eerste vijf minuten na, geen kansen meer weg aan DZC ’68. Een prachtige steekbal van Khalil zette in de 20ste minuut wederom Rafi een op een met de doelman van DZC ’68 en ook nu faalde Rafi niet, met binnenkant voet schoof hij de bal rustig langs de keeper (4-0). Amper 5 minuten later was het opnieuw Rafi welke met een individuele actie twee man passeerde, de 16 meter in dribbelde en van achteren werd aangetikt. De scheids kon niet anders doen dan een penalty geven. Rafi zelf ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen 5-0. Kort daarna volgde het rustsignaal.

De strafschop wordt onberispelijk binnen geschoten.

Dubbele hattrick Rafi

Aan het begin van de tweede helft startte G.V.V.V. wat zwakker en volgden er een paar kleine kansjes voor DZC ’68. Echter een beetje geluk en goed keeperswerk voorkwamen de 5-1. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft nam Appie een corner vanaf links. Geheel vrijstaand bij de tweede paal was het weer Rafi, die rustig kon binnenkoppen (6-0).
De 7-0 ontstond door goed druk zetten van Rafi op de keeper, de keeper twijfelde te lang en schoot de bal tegen hem aan en de bal rolde heel langzaam in het netje (7-0). DZC ’68 kreeg nog een kans, echter dit schot belandde op de paal.
In de absolute slotseconde volgde er vanaf rechts een hoge voorzet, welke via een stuit prachtig werd binnengekopt door Jayden die daarmee de 8-0 eindstand bepaalde.

Galavoorstelling

Afgetrapt werd er niet meer en zo verpulverde onze JO13-1 de 4de divisionist DZC ’68 met 8-0. Met trots mogen we deze wedstrijd beschouwen als een ‘galavoorstelling’ in het klein. Het was genieten geblazen voor de meegereisde blauwe supporters en ook de neutrale aanwezige toeschouwers van gastheer Kesteren waren onder de indruk van een imponerend G.V.V.V. JO13-1.

Perfecte voorzet afgerond door een perfecte kopbal.

Later op de dag leverde ons vlaggenschip een topprestatie door vv Katwijk met 0-2 te verslaan.
De trainer van het vlaggenschip, Gery Vink, is een enthousiaste volger van de JO13-1 en leest uiteraard wekelijks met plezier het verslag. Kortom wederom een prachtige 30 september voor onze mooie blauwe vereniging.

Twee van de acht doelpunten werden ook nog een vast gelegd in beelden.


G.V.V.V. JO-13-1 – DZC ’68 JO13-1  8 – 0

Doelpuntenmakers G.V.V.V.: 6 x Rafi, 1 x Joey en 1 x Jayden
Toeschouwers: 65

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp
Leider JO13-1

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer