JO13-1 speelt zich met gemak langs Jonathan en scoort acht keer

  • Wedstrijdverslagen

Zaterdagochtend 28 oktober stond de eerste competitiewedstrijd van de JO13-1 op het programma uit tegen Jonathan JO13-2. Er werd om 10.45 uur afgetrapt in Zeist op een prima kunstgrasveld en in eveneens prima weersomstandigheden. Vanwege een schorsing miste G.V.V.V. Rafi, was Joey na een week geen training weer hersteld en had Julian een lichte blessure aan zijn hand (kneuzing). Joey en Julian sloten gewoon aan bij de wedstrijdselectie deze ochtend in Zeist.

Jonathan op alle fronten afgetroefd

Direct na de aftrap was het G.V.V.V. welke het initiatief nam en op de helft van Jonathan kwam te spelen. Binnen twee minuten leek Appie al de 0-1 tegen de touwen te schieten, ware het niet dat dat gebeurde vanuit buitenspelpositie. Toch bleef G.V.V.V. heer en meester en werd Jonathan op alle fronten afgetroefd. Na een minuut of zeven mocht Elise een vrije trap nemen welke door Finn goed werd doorgekopt en vervolgens voor de voeten van Jayden belandde. Jayden krulde beheerst vanaf ca. 20 meter de bal over de doelman heen en zo kwam G.V.V.V. verdient op een 0-1 voorsprong.

Door het ontbreken van Rafi, werd Finn, de fysiek sterke verdediger van G.V.V.V. in de spits gezet. Finn eerst al betrokkken met een assist bij de 0-1, maakte op een geweldige wijze de 0-2. Een goede harde voorzet van Khalil, vanaf de rechterzijde, werd goed aangenomen door Finn en direct uit de draai schoot Finn de bal verwoestend laag in de touwen 0-2. Kort daarna volgde er een prachtige aanval over vele schijven met een heerlijke assist van Jayden op Appie. Appie kwam een op een met de keeper en liet de keeper kansloos, door keihard met links in de korte hoek binnen te schieten 0-3.

Binnen een kwartier op ruime voorsprong

Zo had G.V.V.V. al binnen het kwartier ruim afstand genomen van Jonathan. Na de 0-3 werd het wat slordiger, werd het veld veel te klein gemaakt en leek het soms echt pupillenvoetbal. In plaats van de bal lekker het werk te laten doen, koos men vaak voor een mooie individuele actie, welke vaak in schoonheid strandde. Uit het niets scoorde Jonathan dan ook de 1-3. De bal werd vanuit het middenveld van richting veranderd en viel precies tussen de centrale verdedigers door, voor de voeten van de behendige spits van Jonathan. Een op een met de doelman van G.V.V.V. faalde hij niet en zo bracht hij de spanning terug 1-3. Jonathan bleef een minuut of vijf aandringen, maar hele grote kansen leverde dat niet op. Vlak voor rust kopte Appie een bal door richting Delano, de keeper van Jonathan kwam uit, Delano was net iets eerder en kon rustig met buitenkant rechts de 1-4 binnen tikken. Kort na de 1-4 floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor rust.

G.V.V.V. gaat de score uitbreiden

De tweede helft was amper drie minuten oud of Jayden zetten Adam met een assist een op een met de doelman van Jonathan. Adam bleef rustig en liet het netje bollen 1-5. Nog geen vijf minuten later gaf, wederom, Jayden, het balletje op het middenveld met de juiste snelheid mee aan Delano. Delano kapte naar zijn rechtervoet en haalde van 25 meter prachtig uit 1-6. Amper bekomen van de 1-6 of de 1-7 stond al op het scorebord. Een schot van Joey werd losgelaten door de keeper en Adam kon de bal rustig binnen tikken.

Wereldgoal!

Na de 1-7 nam G.V.V.V. gas terug en kabbelde de wedstrijd voort, waarbij beide ploegen nog een paar mogelijkheden kregen, of voor de eretreffer of voor een nog grotere voorsprong voor de blauwen. Uiteindelijk was het G.V.V.V. welke nog 1 keer een doelpunt zou maken deze ochtend en wat voor een. Iedereen kent nog wel de individuele actie van Zlatan Ibrahimovic thuis tegen NAC, maar deze werd op zaterdagochtend 28 oktober, overtroffen door Appie. Appie passeerde zijn eerste twee tegenstanders net buiten de 16, om vervolgens binnen de 16 meter er nog eens drie te passeren. In die actie de laatste speler op de achterlijn, alvorens hij met buitenkant links, met de punt ook de keeper in de korte hoek het nakijken liet 1-8. Een wonderschone treffer welke helaas niet is gefilmd, maar Messiaans is te noemen. Zo won JO13-1 de eerste competitiewedstrijd overtuigend van Jonathan met maar liefst 1-8.

Volgende wedstrijden

Woensdagavond 1 november om 19.15 uur speelt de JO13-1 een oefenwedstrijdje thuis tegen Beuningse Boys JO13-1. Zaterdagochtend 4 november speelt de JO13-1 de tweede competitiewedstrijd thuis tegen Woudenberg JO13-1, aftrap is om 10.15 uur op de blauwe zijde van Panhuis.


Jonathan JO13-2 – G.V.V.V. JO13-1: 1 – 8

Doelpuntenmakers G.V.V.V.: 2 x Adam, 2 x Appie, 2 x Delano, 1 x Jayden en 1 x Finn 

Toeschouwers:   50  

 

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp, G.V.V.V. JO13-1

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer