JO13-1 speelt gelijk en verliest onnodig in midweeksprogramma, maar laat groei zien

  • Opleiding
  • Wedstrijdverslagen

Woensdagavond 18 oktober stond de wedstrijd SDVB JO13-1 – G.V.V.V. JO13-1 op het programma in Barneveld. Deze wedstrijd begint inmiddels een traditie te worden. Want al sinds het seizoen 2021-2022 wordt er minimaal 1 x per seizoen tegen elkaar geoefend. Dat dit een leuke sparringpartner blijft voor G.V.V.V., heeft voornamelijk te maken dat beide teams beschikken over een talentvolle lichting, welke elkaar nu al drie seizoenen in evenwicht houden.

Vanwege ziekte van Noah en een afmelding van Adam werd Karam uitgenodigd om deze oefenwedstrijd mee te spelen. Karam speelt normaliter de wedstrijden in de JO13-2 en traint daarnaast wekelijks mee met de JO13-1. Met de week zien we hem groeien. Hij ontwikkelt zich fantastisch. Voor diegenen welke mee afgereisd waren naar Barneveld zagen een fantastisch G.V.V.V. G.V.V.V. domineerde eigenlijk een uur lang, met goed voetbal, de wedstrijd maar vergat zichzelf te belonen door talloze kansen niet te benutten. De trainers gaven ook aan dat dit de beste wedstrijd van het seizoen was. Niet fases, maar echt 60 minuten lang voetbalde G.V.V.V. indrukwekkend. 

SDVB OP VOORSPRONG

Toch was het SDVB welke na 5 minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Sil verstapte zich en speelde de bal tekort terug waardoor de spits van SDVB wel raad wist met dit buitenkansje en de 1-0 aantekende. G.V.V.V. bleef continu druk zetten op SDVB en hier wist SDVB zich vaak geen raad mee. Was het eerst nog Joey welke een grote kans op de 1-1 miste, niet veel later was het Joey welke de assist gaf op de vrijstaande Appie. Van ca. 12 meter plaatste hij de bal in de bovenhoek 1-1. G.V.V.V. bleef kansen creëren en tweemaal was Rafi dichtbij de dik verdiende 1-2, maar goed ingrijpen van de keeper of net iets te lang twijfelen bij Rafi, betekende dat we met een 1-1 de rust in gingen. De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. 

TEGENSTANDER ONDER DRUK

G.V.V.V. de bovenliggende partij maar het wilde maar niet lukken om de 1-2 op het scorebord te zetten. SDVB kwam de eigen helft niet meer af en G.V.V.V. hield de linies kort op elkaar. Een counter van SDVB werd goed onderschept door Julian, welke vervolgens de bal bezorgde bij Jayden, welke verwoestend van een meter of 20 uithaalde en het net liet bollen, 1-2. Een prachtige actie over rechts van Joey, welke de bal hard en laag voor gaf, betekende bijna de 1-3, echter Rafi kwam net een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden. SDVB kreeg 1 grote kans op de 2-2, maar deze werd uitstekend gestopt door Cleon. Twee minuten voor tijd viel dan toch geheel tegen de verhouding in de 2-2. De scheidsrechter besloot om SDVB een dubieuze penalty te geven. De penalty werd binnengeschoten, al zat Cleon er met zijn vingertoppen nog aan. Kort daarna blies, de verder goed leidende scheidsrechter, af en eindigde de wedstrijd tussen SDVB en G.V.V.V. in een 2 – 2 eindstand. 

Dat dit team van G.V.V.V. zich wekelijks blijft ontwikkelen valt inmiddels ook de meegereisde supporters op. Niet alleen het team maar ook alle spelers ontwikkelen zich individueel fantastisch. 

SDVB JO13-1 – G.V.V.V. JO13-1     2 – 2

Doelpuntenmakers G.V.V.V.: 1 x Appie en 1 x Jayden

Toeschouwers: 50


OEFENWEDSTRIJD OP ZATERDAG

Zaterdagochtend 21 oktober stond alweer de volgende oefenwedstrijd op het programma, ditmaal thuis op Sportpark Panhuis, tegen VDZ JO13-1 uit Arnhem. G.V.V.V. miste vandaag Delano (vakantie) en Quinten (ziek), beide spelers met enorm veel talent en het was de vraag hoe G.V.V.V. met het gemis van deze twee spelers zou opvangen. Dat het niveau van de groep wekelijks steeds dichter naar elkaar toe trekt is leuk om te zien. G.V.V.V. was de eerste helft heer en meester en kreeg diverse mogelijkheden om de score te openen, echter stond het vizier niet op scherp en was het de zeer talentvolle keeper van VDZ welke ervoor zorgde dat VDZ de ruste haalde met een 0-0 ruststand. VDZ wist in de eerste helft geen enkele kans en of mogelijkheid te creëren. Bij G.V.V.V. ontbrak in de eerste helft soms net de eindpass, waardoor mogelijkheden nog grotere kansen hadden kunnen worden.

GESCHIEDENIS SCHRIJVEN en op achterstand komen

Ook in de tweede helft was het voornamelijk G.V.V.V., welke het spel domineerde, al werd het veldspel wel wat slordiger. Mogelijkheden van Joey en Rafi om G.V.V.V. op 1-0 te zetten werden wederom onschadelijk gemaakt door de keeper van VDZ. Een prachtige individuele actie van Rafi ging net over. Eindelijk leek G.V.V.V. op een verdiende 1-0 voorsprong te komen, Rafi stifte 1 op 1 de bal over de keeper, de keeper raakte de bal nog aan, maar Rafi omzeilde de keeper en schoot beheerst de 1-0 tegen de touwen. 

Maar wat we zelfs niet in het betaalde voetbal zien, gebeurde nu wel op veld 3 van G.V.V.V. en daarmee schrijven we geschiedenis. De scheidsrechter werd gewezen, door de leider van VDZ en de eigen grensrechter van G.V.V.V. (eerlijkheid duurt het langst), dat de bal ca. 1,5 minuut eerder over de achterlijn was geweest bij G.V.V.V. De scheidsrechter had het signaal van de grensrechter blijkbaar gemist. Tot onbegrip van iedereen, welke een blauw hart draagt, werd het doelpunt van G.V.V.V. afgekeurd. Wat er volgde was een cornerbal voor VDZ. Wat velen al dachten gebeurde, de cornerbal werd vervolgens goed binnengekopt door VDZ en zo kwam VDZ geheel tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Na de 0-1 was G.V.V.V. ca. 10 minuten een beetje van slag, het spel werd slordiger en slordiger. Door slecht verdedigen, spelers keken naar elkaar, kon de spits van VDZ vrij aanleggen voor Cleon en de bal ging via de onderkant van de laat tegen de touwen 0-2. 

KARAKTER

Dat er karakter in het team zit bleek wel na de 0-2 want G.V.V.V. kwam weer tot leven. Slechts enkele minuten na de 0-2, zette Elise met een prachtige steekbal Appie een op een met de keeper. Appie was net iets eerder bij de bal en punterde via de arm van de keeper de 1-2 tegen de touwen. GV.V.V. bleef met nog 10 minuten op de klok aandringen voor de gelijkmaker. Maar toch was het wederom uit het niets VDZ welke de bal achter Cleon schoot van ca. 20 meter. De linkeraanvaller verschalkte Cleon met een bekeken schot in de korte hoek 1-3. Hiermee leek de wedstrijd beslist in het voordeel van VDZ. 

Vijf minuten voor tijd mocht Appie aanleggen voor een vrije trap van G.V.V.V. vanaf de linker zijlijn. Een prachtige voorzet van Appie met links werd misschien nog wel mooier binnengekopt door Khalil 2-3. G.V.V.V. bleef vechten voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Er kwam nog 1 grote kans voor G.V.V.V., Joey brak op rechts door en leek 1 op 1 met de doelman voor de 3-3 te zorgen, maar ware het niet dat wederom door fantastisch keeperswerk dit werd voorkomen. Zo verloor de JO13-1 onverdiend van VDZ JO13-1 met 2-3, maar kan het zich volgende week bij de start van de competitie gaan revancheren tegen Jonathan uit Zeist, waar het echt om de punten gaat.

RESUME

Na 12 wedstrijden op de teller staat er een doelsaldo van 43-19 = +24, waarbij we zien dat we beschikken over een enorm scorend vermogen, een uitstekende verdediging, welke steeds meer staat als een huis en nog belangrijker dat we wekelijks het team, net als de individuele spelers, zien groeien in hun ontwikkeling. Champions League op de blauwe zijde van Panhuis, waar velen blauwen supporters van dromen, lijkt met de dag dichterbij te komen.


G.V.V.V. JO13-1 – VDZ JO13-1     2 – 3

Doelpuntenmakers G.V.V.V.: 1 x Appie en 1 x Khalil

Toeschouwers: 65

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Wedstrijdverslagen | 04 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer