JO13-1 wint, maar komt een doelpunt tekort voor overwintering in de beker

  • Wedstrijdverslagen

Zaterdagochtend 7 oktober stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Valleivogels JO13-1 op het programma. De aftrap stond gepland om 11.15 uur in Scherpenzeel. Het weer was goed en er werd gevoetbald op een prachtig kunstgrasveld.

Iets verderop in de regio, namelijk in Woudenberg, speelde Woudenberg JO13-1 tegen VRC JO13-1. De aftrap daar stond gepland om 10.15 uur. Mocht VRC verliezen en G.V.V.V. ruim winnen bij Valleivogels dan kon ook G.V.V.V. nog als eerste in de poule eindigen.

Initiatief overgenomen

Stipt om 11.15 uur werd er afgetrapt en het was in de beginfase ook Valleivogels welke het initiatief nam. Met name op het middenveld leek G.V.V.V. telkens een mannetje minder te hebben. Dit kwam mede doordat Valleivogels in een 3-4-3 formatie speelde.
Valleivogels kreeg een paar kleine kansen, mede door goed keeperswerk, werd een 1-0 achterstand voorkomen. Valleivogels oogde in de beginfase wat feller in de duels. Na ruim 10 minuten kantelde de wedstrijd en kwam ook G.V.V.V. in het spelbeeld voor. Een paar speldenprikjes werden er uitgedeeld, maar telkens ontbrak de goede eindpass om tot grote kansen te komen.
Na 15 minuten was het toch G.V.V.V. welke op een 0-1 voorsprong kwam. Goed druk zetten van Khalil op de verdediging leidde balverlies in en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Delano, welke met links de bal in het lege doel schoot 0-1.

Doelpunten nodig

Het voetbal golfde op en neer maar tot echt grote kansen kwamen beide ploegen niet meer in de eerste helft. Zo sloot G.V.V.V. de eerste helft af met een 0-1 voorsprong. De technische staf had inmiddels het bericht ontvangen vanuit Woudenberg dat VRC had verloren (3-1) en G.V.V.V. wist wat er te doen stond, doelpunten maken. De tweede helft was amper 5 minuten oud of een prachtige individuele actie van Rafi, werd door hem met een prachtig afstandsschot afgerond 0-2. In plaats van door te drukken was het toch weer Valleivogels welke het initiatief overnam. Een prachtige crosspas van links naar rechts door Valleivogels, zette de rechtsbuiten van Valleivogels 1 op 1 met onze doelman en nu faalde Valleivogels niet 1-2.

Rode kaart

Kort na de 1-2 werd G.V.V.V. geconfronteerd met een dubieuze rode kaart, welke werd uitgereikt aan Rafi. Rafi met zijn temperamentvolle karakter deed er alles aan om een bal te halen, echter de keeper van Valleivogels was iets eerder bij de bal en Rafi zette een sliding in, waardoor hij in botsing kwam met de keeper. De scheidsrechter beoordeelde het voorval met een directe rode kaart, waar een gele kaart of een waarschuwing een betere beslissing zou zijn geweest. Dit betekende dat G.V.V.V. met nog 12 minuten op de klok, met een man minder de voorsprong moest verdedigen.
G.V.V.V. werd ver achteruit gedrongen en loerde met de snelle Joey op een counter. Acht minuten voor tijd, schakelde G.V.V.V. snel om door balverlies van Valleivogels en Appie stuurde Joey op de eigen speelhelft weg. Joey snelde met een sneltreinvaart vanaf rechts op de keeper af en schoot de bal prachtig binnenkant voet langs de keeper 1-3. Door tweemaal slecht uit te verdedigen, bij de opbouw, werd met kunst en vliegwerk de 2-3 voorkomen.

Kluts kwijt

Wederom een counter uit het boekje leek de 1-4 op het scorebord te zetten, ware het niet dat de keeper nu wel de ingeschoten bal van Joey met zijn voeten tegenhield. Na de rode kaart van Rafi was de scheidsrechter een beetje de kluts kwijt en hij nam een aantal vreemde beslissingen. Een overduidelijke ingooi voor G.V.V.V. werd aan Valleivogels gegeven en kort daarna bestrafte hij een overtreding op een G.V.V.V. speler niet, waardoor Valleivogels in de counter zowaar op 2-3 kwam.
De linksbuiten was net iets eerder bij de bal dan onze doelman en zo werd het toch nog 2-3 met nog slechts 3 à 4 minuten te spelen. Direct na de aftrap werd er een lange bal op Appie gegeven, de keeper kwam onbesuisd uit lopen en liep Appie vol tegen de vlakte, waardoor een zekere 2-4 G.V.V.V. werd onthouden. Waar de scheidsrechter ook hier wellicht de rode kaart moest tonen deed hij dat niet en besloot hij, door commentaar vanaf de zijlijn, de wedstrijd direct te beëindigen.

Hierdoor won G.V.V.V. uiteindelijk verdiend met 2-3 bij Valleivogels, maar kwamen ze uiteindelijk één doelpunt te kort om door te bekeren. Samen met VRC eindigde G.V.V.V. op de gedeelde eerste plaats, beide teams hadden in 4 wedstrijden 9 punten behaald.
G.V.V.V. JO13-1 gaat zich nu opmaken voor de competitie welke 28 oktober gaat starten.

Voor de start van de competitie zal G.V.V.V. JO13-1 nog drie oefenwedstrijden afwerken tegen respectievelijk Parkhout JO13-1 uit Nieuwegein, SDVB JO13-1 en VDZ JO13-1.

Fantastisch om later op de dag te lezen, dat er zoveel jeugdteams kampioen zijn geworden en dat ook ons vlaggenschip weer 3 punten pakte. Kortom de blauwen uit Veenendaal floreren.


Valleivogels JO13-1 – G.V.V.V. JO13-1 2 – 3

Doelpuntenmakers: 1 x Delano, 1 x Rafi en 1 x Joey
Toeschouwers: 72

Met blauwe groeten,
Stefan van de Bovenkamp
Leider G.V.V.V. JO13-1

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer