Beloften op eigen veld onderuit tegen Jong Kampong in eerste speelronde

  • Wedstrijdverslagen

De rentree van Jong G.V.V.V. in de SD Sportswear beloftencompetitie had gisteravond geen sportief succes, want Jong Kampong was op alle fronten de betere ploeg en ging met een 2-4 overwinning terug naar de Domstad.

Erg jong

Het trainerstrio Lakhal, Van Meegdenburg en Warnar had een bijzonder jonge 16-koppige selectie samengesteld voor de ouverture in deze jaargang van de beloftencompetitie. Want met slechts drie twintigjarigen en ook nog twee spelers die pas 15 jaar zijn, kwam de gemiddelde leeftijd uit op 17,4 jaar, waar 23 jaar de grens is. Hoe dat bij Jong Kampong was, is niet bekend, maar dat oogde allemaal wel een heel stukje volwassener en kwam op het veld ook direct tot uiting.

Onder druk

Want binnen no-time moest goalie Jasper van de Pol de bal uit het net halen. Een voorzet vanaf rechts belandde op het hoofd van een Utrechtse aanvaller die binnen knikte. Het leek een inschattingsfout van de derde doelman van de A-selectie die wellicht dacht dat de bal naast zou gaan, maar die paste dus precies. Gelukkig voor Van de Pol was dit het enige van de vier doelpunten die hem mogelijk aan te rekenen was. Want in de rest van het duel voorkwam hij, soms met wat kunst en vliegwerk of onorthodox ingrijpen, een grotere achterstand. Ook was het geluk met de sluitpost toen één minuut na de 0-1 een bal uit een hoekschop tegen de binnenkant van paal kwam en daarna weer het veld in stuitte.
Jong G.V.V.V. werd vanaf acquit gedwongen de verdedigende stellingen in te nemen omdat de opponent volop druk zette en vooral fysiek, en op snelheid van handelen, de baas was. Onze jonge talenten moesten het hebben van counters, die ook wel voorkwamen maar veelal te onnauwkeurig werden uitgespeeld waardoor echte kansen of mogelijkheden uitbleven.
Het was overduidelijk dat het eerder wachten was op een vergroten van de voorsprong van de gasten, dan dat G.V.V.V. langszij zou komen.
Die viel dan ook net voor rust. Een vrije trap op de rand van ‘the box’, bijna recht voor het doel, die eigenlijk niet gegeven had moeten worden want de ingreep op de bal leek volkomen geoorloofd, werd snoeihard binnengeschoten en daarmee werd de thee opgezocht met een 0-2 stand.

De maker van de allerlaatste treffer krijgt een hi-five.

Gelijk gespeeld in deel twee

Met wat wisselingen, om alle geselecteerde spelers speeltijd te geven en verder op in de wedstrijd nog weer wat terug wisselingen, wat is toegestaan volgens de reglementen, kreeg Jong G.V.V.V. ietwat meer grip op het duel. Het was zelfs kort na rust dicht bij de aansluitingstreffer, toen centrale verdediger Mark van der Zijden met 21 jaar de oudste van het stel, een rush vanaf eigen helft begon. In de laatste fase, aangekomen in de zestien, speelde hij de bal net iets te ver voor zich uit zodat de goalie van de Utrechters net een fractie eerder bij de bal was en die kon pakken.
Met daarna weer enige goede reddingen van Van de Pol op uitgespeelde kansen van Kampong moest hij op het uur toch weer capituleren en werd de stand na 0-3 getild.
Het siert de jonkies uit het talententeam dat ze ondanks die overheersing van de opponent toch probeerden om in ieder geval te gaan voor de zogenaamde eretreffer. En gelukkig voor hen lukte dat ook uit een snel uitgevoerde counter, waarbij invaller Mohammed Zarkouni de aangever was en de 16-jarige Jedi Domacassee de afmaker. Met een zeer fraaie en gevoelige lob verschalkte hij de Kampong goalie.
Daarmee leken de jonge blauwen de smaak te pakken te hebben, want er volgde in korte tijd twee hoekschoppen en een aanval via Giel Slijkhuis en Jafeth Zwart belandde door laatstgenoemde, via de vingertoppen van de keeper, op de paal. Ook een volgende corner had een beter lot verdiend, de al verslagen sluitpost werd op de doellijn gered door een medespeler, na een inzet van captain Ali Auchi.
In de absolute slotfase counterde Kampong nog naar de 1-4, na zeer onnodig balverlies op het middenveld. Maar de mooiste goal, voor wat het waard is natuurlijk, viel in de tweede minuut van de toegevoegde tijd. Met een prachtige krul vanaf de rand van de zestien zorgde invaller Hesdy Goudmijn voor de eindstand van 2-4.

Voor Jong G.V.V.V. wordt deze leerschool voortgezet op 14 november aanstaande met de uitwedstrijd tegen Roda ’46 uit Leusden. Dat talententeam verloor haar eerste wedstrijd met 10-2 bij USV Hercules.


Jong G.V.V.V. – Jong Kampong 2-4 (0-2)

Scoreverloop: 6. Jong Kampong 0-1, 40. Jong Kampong 0-2, 59. Jong Kampong 0-3, 70. Jedi Domacassee 1-3, 90. Jong Kampong 1-4, 90+2. Hesdy Goudmijn 2-4.

Basisopstelling Jong G.V.V.V. : Jasper van de Pol (k.), Jeff Hoefnagel, Jerome Chan, Bas Schoeman, Denzel van Meegdenburg, Jedi Domacassee, Vinz van Meegdenburg, Ali Auchi ©, Giel Slijkhuis, Randy Schiltmeijer, Mark van der Zijden.
Wisselspelers: Hesdy Goudmijn, Thom van der Oest, Ayman el Fakiri, Jafeth Zwart en Mohammed Zarkouni.

Scheidsrechter: Patrick Baardmans
Toeschouwers: 75

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: Misja van der Haar

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer