Justin Spies direct belangrijk bij terugkeer: ‘Dan krijg ik kippenvel’

  • In de media

Na een opgelopen blessure in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis, moest Justin Spies tot grote frustratie de wedstrijd tegen ACV Assen aan zich voorbij laten gaan. Zaterdagmiddag keerde hij terug in de basiself en was hij direct trefzeker.

Met een kwetsuur aan de enkel had middenvelder Justin Spies zich de afgelopen weken nog wat extra uren beweging gegund om snel fit terug te kunnen keren in het elftal van trainer Gery Vink. Hij mistte alleen de uitwedstrijd tegen ACV Assen (3-0) en was blij dat hij na een competitievrije week iets meer tijd had om er zaterdagmiddag tegen HHC Hardenberg weer te staan.

“Ik heb zelf actie ondernomen door met fysiotherapeuten in de sportzaal sterker te worden”, geeft Spies zijn herstelperiode aan. “Ik ben altijd in mijzelf blijven geloven en ik geef nooit op.” Het doorzettingsvermogen van de speler, gepaard met zijn kwaliteiten, brengt hem al bijna op honderd officiële wedstrijden in de hoofdmacht.

Explosie van emotie

De eerste meters in zijn 95e wedstrijd waren genoeg om meteen al belangrijk te worden voor zijn ploeg. Na nog geen drie minuten spelen ploft Justin Spies een weggewerkte bal die via Barry Maguire en Leroy George voor zijn linkervoet was gevallen met rechts in de linkerhoek. Een explosie van emotie was het gevolg, waarna hij in een rechte lijn richting zijn familie – en in het bijzonder zijn ouders – rende.

Zijn moeder was vol trots en tot tranen geroerd. Toen hem dat na afloop werd verteld, viel de 21-jarige jongen van de club stil. “Als ik dat hoor, krijg ik kippenvel”, verklaart hij tegenover Regiosport Veenendaal. “Het voelt echt fantastisch dat ik scoorde. Het is een moment, dat valt niet te beschrijven. Ik zag daarna mijn ouders, opa en vrienden langs de kant en moest erheen lopen.”

‘Dat doen deze teams niet’

“Mijn kwaliteiten komen op dit niveau beter tot zijn recht doordat er meer ruimte is omdat tegenstanders de bus niet parkeren. Dat kwamen wij vorig jaar in de derde divisie veel meer tegen. Nu speel je tegen betere teams die dat niet doen.” Spies scoorde tot dusver drie competitietreffers dit seizoen.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer