G.V.V.V. houdt aansluiting met top na knappe overwinning op HHC Hardenberg

G.V.V.V. 2
Logo_HHC 1
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft goede zaken gedaan in de tweede divisie, door de nummer 5 HHC zonder punten terug naar Hardenberg te sturen. De lastige thuiswedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Justin Spies schoot de blauwen al in de derde minuut op voorsprong. Nadat HHC in de tweede helft op gelijke hoogte kwam door Rob van der Leij, zorgde invaller Jonathan Vergara Berrio in de 85e minuut voor de winnende treffer.

Onder toeziend oog van ‘spionnen’ van Telstar begint G.V.V.V. uitstekend aan de wedstrijd. Namens de tegenstander in de KNVB-beker van aanstaande dinsdagavond zaten trainer Mike Snoei en technisch manager Peter Hofstede op de tribune. Zij zagen dat het binnen drie minuten al raak was voor de thuisploeg. Na een ingooi van De Leeuw aan de linkerkant wordt niet goed uitverdedigd door HHC. De bal belandt bij Maguire, die George weet te vinden op de rand van de zestien. Die legt vervolgens breed op Spies, die vogelvrij kan binnenschieten. Als HHC bekomen is van de schrik, krijgen ook zij een kans om weer op gelijke hoogte te komen. Pascal Mulder kan vrij koppen bij de eerste paal uit een corner, maar ziet zijn inzet naast gaan.

Justin Spies wordt geknuffeld door zijn vader na zijn openingsgoal. Ook Oma Van Meegdenburg deelt in de feestvreugde

Kansen Burgering

G.V.V.V. is het eerste halfuur duidelijk sterker en krijgt kansen om de score uit te bouwen. George stuurt Burgering weg met een lange bal van achteruit. Hij kan niet veel anders dan de bal in een keer diagonaal te schieten, keeper Maats ziet de bal maar net voorlangs gaan. Hij moet ook nog een keer handelend optreden bij een gevaarlijke corner van George, die in een keer op doel gaat. Hij weet de bal over de lat te tikken. Burgering krijgt nog zo’n kans. Weer kan hij er met de bal vandoor, sprint zijn tegenstander eruit en schiet. Helaas gaat deze poging naast het doel.

Heer en meester

Het eerste halfuur is G.V.V.V. heer en meester. HHC creëert welgeteld 1 kans en dat is de net beschreven kopbal van Mulder. Het laatste kwartier van de eerste helft is HHC meer aan de bal, maar verder dan twee makkelijk te verwerken ballen voor Van Willige komt het niet. Vink ziet dan ook geen reden om te wisselen tijdens de rust. De eerste grote kans van de tweede helft is weer voor de thuisploeg. Een prachtige vrije trap van Maguire, vanaf halverwege de eigen helft landt precies op maat bij Burgering, die een perfecte voorzet aflevert op Veenhof. Die hoeft hem alleen maar van dichtbij binnen te knikken en de meeste toeschouwers telden de goal al. Maar doelman Maats wist de inzet nog met een katachtige reflex te keren.

Quincy Veenhof knikt van dichtbij binnen, keeper Jorick Maats redt.

Gelijkmaker

In de 55e minuut komt HHC op gelijke hoogte. Reinders weet met een knappe beweging Dumay aan de linkerkant van zich af te schudden en legt terug op routinier Van der Leij, die de bal sierlijk in de linkerbovenhoek schiet, buiten bereik van Van Willige. Na de gelijkmaker daalt de kwaliteit van het duel. Naar mate de tijd verstrijkt, wordt de spanning wel voelbaarder. Beide elftallen leken wat te twijfelen tussen het koesteren van een punt of proberen te winnen. In de 77e minuut probeert Vink zijn elftal nieuwe impulsen te geven met een dubbele wissel. Hij stuurt Vergara Berrio en Sillé het veld in en haalt Spies en Veenhof naar de kant. Een paar minuten later wisselt hij ook George voor Chiazor.

Prachtgoal Vergara Berrio

De wissels hebben succes. In de 85e minuut krijgt Vergara Berrio, vrijstaand op een meter of twintig van het doel, de bal aangespeeld van Dumay. De spits draait en schiet. De bal draait weg van de keeper, die er nog wel zijn handen achter krijgt maar de bal gaat erin. Een prachtige goal, die uiteraard uitbundig door hem wordt gevierd. HHC probeert er nog wel een slotoffensief uit te persen, maar creëert over de hele wedstrijd gezien veel te weinig om aanspraak te kunnen maken op een beter resultaat. In de blessuretijd had het zelfs nog 3-1 kunnen en moeten worden. Dumay, die zijn contact net verlengde, haalde de achterlijn met een mooie solo vanaf eigen helft. Ook de voorzet mocht er zijn, daar stonden twee spitsen klaar om een uitroepteken achter de wedstrijd te zetten. Chiazor maaide over de bal, Burgering was de volgende maar zijn inzet ging over het doel.

Invaller Jonathan Vergara Berrio is uiteraard heel blij met zijn mooie doelpunt (met complimenten aan Stefan Koops voor de prachtige foto).

Een knappe overwinning dus voor de thuisploeg, die als promovendus aansluiting houdt met de kop van de ranglijst. De blauwen zijn terug te vinden op de zesde plaats, met niet meer dan 7 punten achterstand op koploper Spakenburg. HHC, dat goed aan de competitie begon, wint voor de vijfde keer op rij niet en zakt naar plaats 7.

Na de oefenwinst op IJsselmeervogels en deze overwinning zitten de blauwen weer lekker in de flow en kunnen zich vol vertrouwen opmaken voor het bekerduel, aanstaande dinsdag om 20.00 uur tegen Telstar.


G.V.V.V. – HHC Hardenberg 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 3. Justin Spies 1-0, 55. Rob van der Leij 1-1, 85. Jonathan Vergara Berrio 2-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Mitch Willems, Quiermo Dumay, Taoufik Adnane ©, Barry Maguire, Mart de Jong, Byron Burgering, Danny de Leeuw, Leroy George (82. Dylan Chiazor), Quincy Veenhof (77. Genrich Sillé), Justin Spies (77. Jonathan Vergara Berrio).

Opstelling HHC Hardenberg: Jorick Maats (k), Ashwin Manuhutu (88. Sander Egbers), Pascal Mulder ©, Thom Olde Weghuis, Rob van der Leij, Jesper Drost (88. Jakub Brzezowski), Steijn Strijker (72. Joerie Church), Danny Bouws, Noah ten Brinke (46. Thijmen de Lange), Thomas Reinders (88. Kay Wissink), Matias Jones Mourigan.

Scheidsrechter: T.R. Winkel (Leermens)
Toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops