MO15-1 bleek op alle fronten succesvol en daarmee terecht kampioen

  • Wedstrijdverslagen

Van één heel groot team vorig seizoen, naar nu wedstrijden van 9-tallen tegen elkaar dit seizoen. Dat is toch even wennen om met maximaal maar twee wissels de duels aan te vangen. Toch gaat dat tot nu toe elke week goed en zijn we steeds compleet geweest. Ook tijdens de training kan er vrijwel altijd vanuit gegaan worden dat de meiden er staan.

De competitie startte in Schalkwijk, daar werd in de mist gewonnen met 3-1. Vervolgens mochten we thuis tegen De Bilt. De meiden wisten maar liefst 11x het doel te vinden en de 0 te houden. Toen was Saestum uit aan de beurt. Onderweg kregen we te maken met een fikse bui die aan leek te houden. Eenmaal in Zeist, bleek dat de meiden ook nog eens op echt gras moesten. De bal rolde voor geen meter. Toch kwamen ze met 2-0 voor. Helaas wisten ze dat niet vast te houden en moesten we Zeist verlaten met een 4-3 verlies. De training daarna werd besproken wat er ‘mis’ ging. Ze waren heel duidelijk. Werk aan de winkel en voorbereiden op de volgende wedstrijd.

Die stond gepland tegen Jonathan thuis. De eerste helft kwamen ze met 2-0 voor, ook al waren ze vrij onrustig aan de bal. De taak voor de 2de helft was duidelijk. Meer rust creëren en de bal het werk laten doen. Jonathan was duidelijk niet van plan de handdoek in de ring te gooien. Sterker nog, die gingen ineens veel beter voetballen. De onrust van de eerste helft werd zelfs meer in deel twee. Daardoor ontstond ook de 2-1. Het was en bleef ontzettend spannend. Toch hielden de meiden stand en wisten ze de wedstrijd onder controle te houden. Veel kansen gecreëerd, maar die werden helaas niet beloond. Toch met 2-1 over de streep getrokken.

Wil om te winnen

Op naar DOVO, een makkie dachten ze. En de wil om te winnen was zo groot. Want ze konden kampioen worden. De eerste 25 minuten zaten ze niet lekker in de wedstrijd, afwachtend. Daarna keerde de wedstrijd en werd met 2-0 de rust ingegaan. De opdracht voor de 2de helft: de bal willen, elkaar coachen en kijken waar je speelt. Dat werd goed opgepakt en verbleven ze na de thee bijna altijd op van de tegenstander. Mooi voetbal gezien, veel kansen gecreëerd. Met een uiteindelijke 4-0 eindstand mochten ze trots thuis komen. Ook tegen Schalkwijk, die hetzelfde aantal punten had behaald, werd gewonnen. Met een verschil van 10 in doelsaldo (weliswaar in ons voordeel) hadden ze maar 1 taak…. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden.

Kampong thuis stond op het programma. Helaas moesten we onze sterke kracht Kardelen missen. Kris van de MO15-2 was bereid om in te vallen.
De meiden gingen ervoor! Veel bekijks, maar ze lieten zich niet afleiden. De rust in met 2-0. Lekker gevoel, maar ze waren er nog niet. Tweede helft alles geven. En dat is wat ze hebben gedaan. Veelal op de helft van Kampong gespeeld en dat werd nog maar liefst 3x beloond. Het eindsignaal klonk, met 5-0 winst kon het feest gevierd worden. Veld 3 werd blauw gekleurd, de kleedkamer op zijn kop gezet en in de kantine mocht het feestje nog even doorgaan met partypoppers, patat en drinken!

We zijn trots op deze meiden!!

Tekst: Daphne de Kievit

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer