O17-1 sleept met tien man gelijkspel uit het vuur tegen AFC Quick 1890

  • Opleiding
  • Wedstrijdverslagen

Na een vermakelijk duel tussen G.V.V.V. en AFC Quick 1890 stond de gelijke stand van 2-2 op het scorebord. G.V.V.V. speelde bijna de hele tweede helft met een man minder na een rode kaart voor Sjoerd, maar door een enorme portie inzet was van deze man-minder-situatie niets te merken op het veld. 

Kansen over en weer

Het was G.V.V.V. wat als eerste de aanval zocht. Via Donald en Milan kwam de bal bij Marwan die de bal net langs de verkeerde kant van de paal krulde. Even later was het Marwan die Thijmen probeerde te bereiken met maar de pass was helaas net te scherp waardoor deze kans verloren ging. G.V.V.V. zette Quick goed onder druk en na een mooie aanval via Sjoerd, Lucas en Dylan verdiende G.V.V.V. een corner. De corner van Lucas belandde op het hoofd van Sjoerd maar die kon niet genoeg vaart aan de bal meegeven om de keeper te verschalken. Kort hierna werd Quick voor het eerst gevaarlijk. De G.V.V.V.-verdediging werd verrast door een lange pass van achteruit maar gelukkig schrok de aanvaller van Quick ook van alle ruimte die hij kreeg en schoot hij de bal hoog over het doel. Na een 1-2 met Donald kreeg Aryan de ruimte om te schieten maar ook nu ging de bal niet tussen de palen. Aan de andere kant van het veld kreeg Quick weer een kans maar Micha lette goed op en wist ten koste van een corner een tegendoelpunt te voorkomen. Toch kwam Quick hierna op 0-1. Een vrije trap net buiten de zestienmeter werd hard binnengeschoten. G.V.V.V. had het in deze fase even wat lastiger maar Quick wist niet de 0-2 te scoren. Na een goede aanval via Marc, Rowen en Aryan werd Dylan aan het werk gezet maar meer dan een corner leverde dit niet op. Zowel G.V.V.V. als Quick kregen nu kansen op een doelpunt maar de afronding liet hier en daar nog wat te wensen over. Na een klein half uur spelen maakte de verdediging van Quick een foutje waarna Olanchio alleen op de keeper kon afstormen. Olanchio bleef koel en schoof de bal langs de keeper in het doel (1-1). G.V.V.V. kwam even later bijna op voorsprong maar de keeper wist Dylan, na een slim passje van Marwan, van het scoren af te houden. Voor de pauze werd Quick nog een paar keer gevaarlijk maar goed verdedigen van Rowen en enig geluk (bal via beide palen uit het doel) wist Quick niet te scoren. Tussendoor had ook G.V.V.V. nog kunnen scoren maar een kopbal van Sjoerd en schot van Olanchio in de korte hoek troffen geen doel.

Wedstrijd blijft in evenwicht

Direct na de pauze kreeg Olanchio de kans om G.V.V.V. op voorsprong te zetten maar dit lukte helaas niet. In de tegenaanval was het bijna raak voor Quick maar ook zij wisten het net (nog) niet te vinden. Bij een volgende aanval van Quick was Sjoerd, in een poging de bal te spelen, net te laat, raakte hij zijn tegenstander en kreeg hij van de scheidsrechter de rode kaart gepresenteerd. De vrije trap werd vervolgens hard in de linker benedenhoek geschoten (1-2). Met een man minder ging G.V.V.V. hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na een goede aanval via Rowen en Marwan kreeg Donald een hele grote kans maar zijn inzet verdween over het doel. Ook Quick kreeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar gelukkig wisten zij niet goed met de man-meer-situatie om te gaan. Na een mooie pass van Thijmen op Donald kreeg G.V.V.V. een volgende kans maar opnieuw wist Donald het net niet te vinden. Toch kwam de verdiende gelijkmaker er halverwege de tweede helft. Na een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Quick was het Thijmen die de bal wist binnen te werken (2-2). Beide ploegen kregen nog een grote kans om de wedstrijd te winnen maar een goede reflex van Maarten voorkwam een nieuwe achterstand terwijl voor G.V.V.V. Donald nog een kans kreeg. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en daar konden beide teams tevreden mee zijn.


G.V.V.V.  JO17-1 – AFC Quick 1890 JO17-3    2 – 2  (1 – 1)

Scoreverloop: 14. 0-1 AFC Quick 1890; 26. 1-1 Olanchio Masalandua; 44. 1-2 AFC Quick 1890; 63. 2-2 Thijmen Meijer

Rode kaart: 43. Sjoerd van de Lagemaat

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Maarten van Schaik (k), Micha van de Haar, Sjoerd van de Lagemaat, Lucas van der Salm, Thijmen Meijer, Marc van Hardeveld, Aryan Pakseresht©, Milan van de Weerd, Marwan Akbili, Dylan Dirksen en Donald Thomas.

Wissels: Olanchio Masalandua en Rowen Nap

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Wedstrijdverslagen | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Wedstrijdverslagen | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Wedstrijdverslagen | 16 juni 2024
Lees meer