Gehavende JO17-1 loopt in Doorn opnieuw onnodige nederlaag op

  • Wedstrijdverslagen

Slechts tien van de zestien spelers waren bij de JO17-1 beschikbaar om het tegen DEV Doorn op te nemen. Gelukkig kreeg het team versterking van Jeffrey en Lewon en stonden er uiteindelijk twaalf spelers op het wedstrijdformulier. De wedstrijd zelf was heel matig. Vooral in de eerste helft viel er weinig te genieten. In de tweede helft vielen plotseling zeven doelpunten. G.V.V.V. knokte zich knap terug van een 3-1 achterstand naar 3-3 maar in de toegevoegde tijd kreeg het toch de deksel op de neus. Eindstand 4-3.

Bloedeloze eerste helft

In de eerste minuut van de wedstrijd kreeg DEV Doorn een levensgrote kans. Gelukkig kwam keeper Maarten goed zijn doel uit om een snelle tegentreffer te voorkomen. G.V.V.V. kreeg hierna een kansje. Via Dylan en Donald kwam de bal bij Stan die de bal vervolgens over het doel schoot. DEV leek hierna weer gevaarlijk te worden maar Jeffrey stond goed opgesteld en kon de bal wegwerken. In het vervolg van de eerste helft lukte er vrij weinig bij beide ploegen. Passes over vijf meter kwamen zo in de voeten van de tegenstander wat zorgde voor een rommelige wedstrijd. Halverwege de tweede helft leek G.V.V.V. iets beter in de wedstrijd te komen. Aryan zette goed door en zette Lewon aan het werk. Lewon ging zijn tegenstander goed voorbij maar stuitte uiteindelijk op de keeper. Ook Micha kreeg vlak voor de pauze nog een mogelijkheid maar zijn schot belandde in de handen van de keeper.

Spectaculaire tweede helft

DEV Doorn begon voortvarend aan de tweede helft en kreeg direct een goede kans. De snelle rechteraanvaller liet de verdediging zijn hielen zien maar gelukkig voor G.V.V.V. werd de bal voorlangs het doel van Maarten geschoten. De volgende aanval, weer over de rechterkant, werd wel koelbloedig afgerond waardoor G.V.V.V. tegen een 1-0 achterstand aan keek. Gelukkig bleef een reactie van G.V.V.V. niet uit. Via Lucas en Thijmen kreeg Dylan de bal rond de middenlijn aangespeeld, hij was sneller dan alle verdedigers van DEV Doorn en wist ook de keeper met een mooi schot te passeren (1-1). Lang kon G.V.V.V. niet genieten van dit doelpunt want bij de eerstvolgende aanval van DEV Doorn zag de verdediging er niet goed uit en keek G.V.V.V. andermaal tegen een achterstand aan. Aryan was hierna dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot van zo’n 25 meter spatte op de lat uiteen. DEV Doorn leek kort hierna de wedstrijd te beslissen. Onnodig balverlies van G.V.V.V. zorgde ervoor dat een aanvaller van DEV Doorn vrije doortocht kreeg richting Maarten die de 3-1 niet kon voorkomen. G.V.V.V. gaf zich echter nog niet gewonnen en met een laag en hard schot was Stan dicht bij de aansluitingstreffer maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal naast het doel. Toch kam G.V.V.V. terug in de wedstrijd. Na een mooie aanval die begon bij Micha en via Donald bij Lewon eindigde scoorde Lewon de 3-2. G.V.V.V. merkte dat er meer te halen viel maar schoten van Aryan (uit het doel gebokst door de keeper) en Rowen (tegen de hand van een verdediger?) hadden een beter lot verdiend. Ook DEV Doorn kreeg nog een goede kans maar vrij voor het doel werd de bal naast gekopt. G.V.V.V. kwam een kleine tien minuten voor het einde van de wedstrijd toch langszij. Een vrije trap van Sjoerd werd door Dylan keurig binnen gewerkt (3-3). Even later kreeg G.V.V.V. weer een vrije trap op een gevaarlijke plek. Jeffrey gaf de bal goed voor het doel waar Lewon de bal kon inkoppen. Helaas stond de keeper op de goede plek om de bal uit het doel te kunnen werken. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien maar in de extra tijd zette DEV Doorn nog één keer aan. Eerst kon G.V.V.V. de bal nog ternauwernood wegwerken maar de daaropvolgende voorzet kon door een speler van DEV Doorn eenvoudig bij de tweede paal worden afgerond (4-3).


DEV Doorn  JO17-2 – G.V.V.V.  JO17-1  4 – 3  (0 – 0)

Scoreverloop: 46. 1-0 DEV Doorn; 49. 1-1 Dylan Dirksen; 51. 2-1 DEV Doorn; 61. 3-1 DEV Doorn; 67. 3-2 Lewon Stepanyan; 73. 3-3 Dylan Dirksen; 80+1 4-3 DEV Doorn

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Maarten van Schaik  (k), Micha van de Haar, Jeffrey Wammes, Sjoerd van de Lagemaat, Lucas van der Salm, Aryan Pakseresht©, Rowen Nap, Stan Keulers, Thijmen Meijer , Donald Thomas en Dylan Dirksen

Wissels: Lewon Stepanyan

Tekst: Jos van Schaik

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer