Rentree van Jong G.V.V.V. in SD Sportswear beloftencompetitie

  • Opleiding

Na één jaar van afwezigheid van Jong G.V.V.V. in de SD Sportswear beloftencompetitie hebben de verantwoordelijken voor de opleiding binnen onze club besloten om dit seizoen toch weer aan te sluiten. Komende dinsdagavond 24 oktober staat dan ook de ouverture te wachten voor onze jonge talenten als Jong Kampong een bezoek komt brengen aan het sportpark Panhuis.

Beloftencompetitie al jarenlang een begrip

De betaald voetbalorganisatie uit onze provinciehoofdstad, FC Utrecht, was in de persoon van Sjaak van den Helder, ongeveer anderhalf decennium geleden de initiatiefnemer om aanstormende talenten – onder de leeftijd van 23 jaar – van de diverse amateurvoetbalclubs in midden Nederland een podium te bieden om hun kunsten te vertonen en de onderlinge krachten te meten.
In 2015, toen Van den Helder een stapje terug deed, nam onze huidige penningmeester Loek Budding, het stokje van hem over, en dat deed hij tot en met het begin van seizoen ’21-’22, dat helaas na twee ronden spelen moest worden stopgezet vanwege de toen geldende corona maatregelen.
Na zoveel jaren van regelen en organiseren vond Budding het welletjes geweest om verder te gaan met dit leuke, maar bovenal leerzame voetbalproject. Gelukkig sprong USV Hercules in de bres om het hiaat wat Loek Budding achterliet te vullen en werd deze competitie in ’22-’23, zonder deelname van Jong G.V.V.V., door hen in het vat gegoten en gaan ze daar dit nieuwe seizoen onverdroten mee door, waarvoor hulde!
Die insteek, leren, opleiden en onder weerstand tegen leeftijdsgenoten – die met ongeveer hetzelfde talent begiftigd zijn – sparren, is het speerpunt van deze competitie en dat aspect heeft zich door de loop der jaren al ruimschoots bewezen. Want in dit seizoen ’23-’24 wordt de 12de editie gespeeld en dus is het dozijn aan het einde van de rit, ergens volgend jaar april/mei als de finales worden gespeeld, volgemaakt. En als corona geen roet in het eten had gegooid was het zelfs al editie 14 geweest.

Trainer Anass Lakhal, staande voor de dug-out, heeft weer de leiding over het talententeam.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

Bij de laatste deelname van onze blauwe talenten in ’19-’20 behaalde het team de finale. Die was door de coronamaatregelen al verplaatst naar 13 oktober 2020 en zou een echte kleine Panhuis derby worden omdat ook onze rode buren de finale hadden behaald. Loting had bepaald dat DOVO gastheer zou zijn. Maar helaas was het virus toen weer de baas en werd die apotheose definitief afgeblazen.
Om dat kunststukje te kunnen herhalen zullen de jongemannen van G.V.V.V., die weer onder leiding staan van trainer Anass Lakhal samen met zijn assistenten Dennis van Meegdenburg en Erik Warnar, en de nieuwe teammanager Misja van der Haar, allereerst moeten afrekenen met drie mededingers in poule 2.
Dat zijn Jong USV Hercules, Jong Kampong en Jong Roda ’46, die zowel in een thuis- als uitwedstrijd tegenstander zullen zijn.
Dit zijn mooie sportieve uitdagingen, maar het belangrijkste doel van deelname is de ontwikkeling van de talenten van onze club. Het team zal worden samengesteld uit spelers van de O23-selectie, en indien mogelijk en/of noodzakelijk ook uit de nog de nog jongere lichting of speelgerechtigde van de A-selectie .
Om 100% verzekerd te zijn van een plaats in de halve finale moet de poule gewonnen worden. Er zijn drie poules waarvan de winnaar doorgaat en de beste nummer twee uit die drie poules. Dat deed Jong G.V.V.V. namelijk in seizoen ’19-’20 toen ze achter Jong DOVO als beste tweede eindigde.

Maar goed, de eerste uitdaging staat dus komende dinsdagavond te wachten als Jong G.V.V.V. gastheer is voor Jong Kampong. Daarna volgen dit jaar nog de uitwedstrijd bij Roda ’46 op 14 november, en als laatste in 2023 de thuiswedstrijd tegen USV Hercules op 12 december.
Deze duels vindt u ook terug in de agenda op de site en zullen in het nieuwe jaar worden aangevuld.

Concurrentie

De mogelijke en eventuele concurrentie in de finales van deze beloftencompetitie komt uit poule 1 die bestaat uit: Jong DTS ’35 Ede, Jong Bennekom, Jong SDVB en Jong DOVO.
Poule 3, die wordt vertegenwoordigd door:
Jong DVS ’33, Jong Huizen, Jong Hoogland en Jong De Zuidvogels.

Jong G.V.V.V. – Jong Kampong begint komende dinsdagavond om 20.00 uur en zal onder leiding staan van Patrick Baardmans, die zal worden geassisteerd door Eric Huisman en Sjako Hendriksen.

Competitiesponsors:

  • SD SPORTSWEAR is naamgever en sponsor van deze competitie. De winnaar van de finale ontvangt een cheque t.w.v. € 1.000,- voor de aanschaf van voetbalmaterialen naar keuze. De verliezer van de finale ontvangt een cheque t.w.v. € 500,- voor de aanschaf van voetbalmaterialen naar keuze. 
  • FC Utrecht stelt een prijs ter beschikking aan de winnaar van de finale. Spelersgroep + staf worden uitgenodigd voor het bijwonen van een thuiswedstrijd van FC Utrecht in het seizoen 2024-2025 met een rondleiding door het stadion en met een hapje/drankje.

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen

Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Opleiding | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer