Scorebord hield Maguire en zijn team scherp: ‘Vergeten uit te lopen’

  • In de media

Met Barry Maguire als centrale verdediger lijkt G.V.V.V. de oplossing voor stabiliteit en succes gevonden te hebben. De omzetting van de 33-jarige speler voelt ook voor hem goed. ‘Hoop nog veel wedstrijden zo met elkaar te spelen.’

“Ja, het zijn een aantal goede overwinningen. Wij zitten er goed in”, verklaart Barry Maguire kort na afloop de vierde competitiezege op rij. “Het is belangrijk dat je vandaag weer drie punten pakt. Uiteindelijk blijft het maar 2-1. We komen snel op 2-0. Zonde van het tegendoelpunt. Ik denk dat het verdedigend bij ons de laatste weken goed staat. We geven weinig weg. Vandaag vergeet je uit te lopen naar 3-1, 4-1, 5-1. In verhouding qua score bleef het tot het einde een beetje spannend.”

Ook in de ogen van Barry Maguire leek het een eenvoudige middag te worden na de snelle voorsprong. “Wij hadden de volledige controle. Zeiden net tegen elkaar dat wij op het scorebord moesten kijken dat het nog maar 2-1 stond. We moesten scherp blijven met elkaar. Het enige dat wij vergeten te doen is uitlopen en meer doelpunten scoren.”

‘Volgende week weer zijn beurt’

Hij moet lachen op het moment dat hij wordt vergeleken met Leroy George over zijn kwaliteiten vanaf de hoekschopvlag. “Klopt. Ik had de week ervoor twee assists vanaf de corner, de week daarna draaide hij hem erin en nu ik. Hij is volgende week weer aan de beurt”, zegt hij lachend.

Terug naar zijn positie, want met hem in de verdediging lijkt G.V.V.V. stabiliteit gevonden te hebben. “Dat was ook de reden dat ik naar deze positie ben gegaan. We gaven iets te veel weg. Het staat nu prima. Heb daar altijd in de jeugd gespeeld. In de rest van mijn carrière vooral op het middenveld. Ik kan op deze positie prima spelen. Vier overwinningen, dus ik denk dat ik daar voorlopig niet meer wegga.”

‘Dan kan het een heel mooi seizoen worden’

“Ik ben geen verdediger die daar speelt om ballen weg te schieten, dan hoef je mij niet op te stellen. Het staat goed met Taoufik Adnane, Mitch Willems en Quiermo Dumay achterin. Ik denk dat wij voetballend het van achteruit goed doen en stabiel staan. De laatste vier wedstrijden geven wij weinig weg. Met Jan van Willige daarachter. Ik hoop dat wij nog veel wedstrijden zo met elkaar kunnen spelen. Dan kunnen wij nog een heel mooi seizoen neer gaan zetten.”

Dat zijn ploeg nu vijfde staat is volgens hem niet het belangrijkst. “Het is wel mooi, hoor. Het is belangrijk dat je een overwinning pakt en nu vijfde staat. De afgelopen weken hadden wij niet verwacht zoveel punten te hebben na deze wedstrijden. Nu is het wel de bedoeling dat wij deze lijn gaan doortrekken. Dat is een kwestie van het team bij elkaar houden.”

‘Klinkt erg makkelijk’

“Het klinkt heel erg makkelijk: inzet blijven leveren, maar daar begint het bij ons bij. Als we dat iedere wedstrijd doen, zijn wij voor elke tegenstander lastig te verslaan.”

Interview: RTV Utrecht/Wessel van Leeuwen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer