Vergara Berrio laat Panhuis in extase ontploffen met winnende treffer

G.V.V.V. 1
Telstar 0
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. zit in de koker voor de volgende bekerronde. De blauwhemden rekenden in de slotminuut van de wedstrijd af met Telstar door een winnende treffer van Jonathan Vergara Berrio: 1-0. Het was tevens het ultieme verjaardagscadeau voor captain Taoufik Adnane die vandaag 38 jaar oud werd.

Onder grote belangstelling trad G.V.V.V. dinsdagavond aan tegen Telstar in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Circa 1500 toeschouwers waren naar het sportpark gekomen om de verrichtingen van de blauwhemden tegen de eerstedivisionist te bekijken. De overwinningen uit het verleden tegen andere clubs van dat niveau brachten de supporters hoop op een nieuwe stunt in dat bekertoernooi.

Genrich Sillé was met zijn snelheid regelmatig een plaag voor de Telstar defensie.

Met Quincy Veenhof op de bank, Leroy George in de spits en Genrich Sillé als rechtsbuiten hoopte Gery Vink met de snelheid van zijn vleugelaanvallers een vuist te maken tegen de vijfmansverdediging van de Witte Leeuwen. Telstar was op zijn beurt ook met de sterkste elf naar Veenendaal gekomen en had bij monde van trainer Mike Snoei al aangegeven het duel niet te onderschatten.

Harde charge

Het eerste opvallende moment in de openingsfase van de wedstrijd was een harde charge van Jorghino Soares op Leroy George, waardoor de speler al vroeg tegen een gele kaart en een blessure opliep. Het zorgde ervoor dat de centrale verdediger zich na tien minuten moest laten wisselen want hij had meer last van zijn brute ingreep dan zijn slachtoffer. Leroy George kwam er met een blessurebehandeling goed vanaf. Daarvoor en daarna hadden hadden Tim van de Loo en Tom Overtoom namens de gasten al de kwaliteiten van goal Jan van Willige getest met harde en geplaatste schoten van ruim buiten de ‘zestien’, maar daarop gaf de doelman zijn visitekaartje af met goede reddingen.

Leroy George kon gelukkig door na de te forse ingreep.

Na een klein kwartier was er qua veldspel de eerste kans te noteren, toen Mart de Jong via een vrije trap de bal snel bij Genrich Sillé bracht. De snelle buitenspeler leverde een goede voorzet af bij Justin Spies, die hard schoot maar zijn inzet geblokt zag worden. Aan de andere kant was Tom Overtoom weer gevaarlijk met een poeier van afstand, maar daar had Quiermo Dumay met een prima sliding een antwoord op voordat de bal de doelmond bereikte. Een aansluitende corner werd door de jarige aanvoerder Adnane bij de tweede paal weggekopt voordat Eddachouri gevaarlijk kan worden. Het leverde hem wel een hoofdbotsing op met de tegenstrever waardoor hij groggy naar het kunstgras ging, maar door het ‘wonderwater’ van verzorger Jan van Pommeren en zijn eigen ijzeren wil kan hij enkele minuten later toch gewoon door.

Bovenliggend

Bovenliggende partij in de eerste helft was Telstar, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. G.V.V.V. was de bal snel kwijt en kwam niet aan opbouwen toe. Pas in het laatste kwartier van de eerste helft werd het spel van de thuisploeg beter en kwam Genrich Sillé via de linkerkant op na een fraaie pass van Adnane, gevolgd door een bal op Mart de Jong die op de as van het veld zich had vrijgelopen. De middenvelder liet de bal van de voet stuiteren, waardoor doelman Joey Houweling alert reageerde en kon redden.
Ook volgen kort achter elkaar driemaal een hoekschop voor de thuisploeg, want al aangaf dat de gastheren de schroom van zich afgeworpen. Daarmee werd voordat de theepauze aanbrak al duidelijk dat de ploeg van trainer Gery Vink geen enkele angst meer had voor de hoger gekwalificeerde opponent.

Danny de Leeuw sjouwde weer vele kilometers, hier achterna gezeten door Cain Seedorf.

In de tweede helft zette G.V.V.V. nog een tandje bij, waardoor het meteen volledige druk gaf op het doel van de bezoekende ploeg. Het kroop daarbij direct na rust wel door het oog van de naald, toen Van de Loo een voorzet bij de tweede paal afleverde die de topscorer van Telstar, Zakaria Eddachouri, eigenlijk voor het intikken had want hij stond zo vrij als een vogeltje. Gelukkig voor alles wat blauw was, schoot hij ruim over. Direct daarop kreeg Leroy George aan de overkant een grote kans na een voorzet van opnieuw Genrich Sillé, maar de spits verwerkte de bal onvoldoende en opnieuw kon sluitpost Houweling opgelucht ademhalen.

Uitstekende reddingen

Toch was Telstar niet helemaal kansloos, want ook zij kregen na een klein uur spelen een enorme kans om de openingstreffer te scoren, toen Danzell Gravenberch – inderdaad, de oudere broer van de Liverpool speler – op z’n Arjan Robben’s naar binnendraaide en uithaalde. Met twee uitstekende reddingen hield Jan van Willige zijn ploeg op de been. De blauwen konden opgelucht ademhalen, waarna de druk weer richting de andere kant van het veld ging. Ondanks een goede uitbraak van Byron Burgering door het midden kon hij de bal niet lekker voor zijn voeten krijgen, waardoor de inzet naast het doel belandde.

Byron Burgering is Mitch Apau te snel af maar kan zijn actie niet belonen met een treffer.

Even later had Byron Burgering opnieuw een grote kans in een een-tegen-een, maar opnieuw wist hij de bal niet binnen de palen te mikken en was het Telstar dat opnieuw in de handen mocht wrijven dat het niet op achterstand was gekomen. Op basis van het spelbeeld na rust had die voorsprong voor de tweededivisionist namelijk terecht geweest. Het bleef ook corners regenen, die door Barry Maguire of Leroy George werden genomen en ook diverse keren voor een vleugje van paniek zorgden. Maar de lengte van Houweling bracht veelal uitkomst. Dat deed hij ook op een magistraal achterwaarts hakje Genrich Sillé die daarvoor de complimenten kreeg van maatje in de voorhoede Burgering. Zonder overdrijving, was het echt wachten op wanneer G.V.V.V. nu eens trekker zou gaan overhalen.

Ontploffing van vreugde

Kans nummer zoveel in de slotminuut van de tweede helft bracht nu Quincy Veenhof met de bal op de achterlijn. Hij schoof de bal voor, waar door een verdediger van Telstar de bal werd uitverdedigd naar de rand van het zestienmetergebied. Daar dook invaller Jonathan Vergara Berrio op, die zich d.m.v. een halve pirouette ontdeed van zijn tegenstander en daarna met een zeer bekeken schot de bal in de verre hoek zag verdwijnen.

Afgelopen zaterdag al matchwinner, en nu weer. De naam is Jonathan Vergara Berrio.

Sportpark Panhuis ontplofte van vreugde. Iedereen op de tribunes vloog elkaar in de armen en de spelers doken juichend op elkaar aan de rand van het veld. Dat in de toegevoegde vier minuten blessuretijd de stand nog naar een hoger plan getild had kunnen, nee moeten worden, door Burgering en de matchwinner zelf, deerde geen supporter een enkele zier.
In de laatste minuut van de officiële speeltijd had Jonathan Vergara Berrio ervoor gezorgd dat hij met zijn ploeg zaterdagavond in de koker zit voor de volgende ronde. G.V.V.V. bekert door, het wint met 1-0 van Telstar.

Nu de euforie de komende dagen wat laten zakken en dan moet de Vink brigade zich weer gaan opmaken voor de volgende uitdaging, de competitiewedstrijd in en bij Lisse. Aanvang op sportpark Ter Specke is 14.30 uur.


G.V.V.V. – Telstar 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 89. Jonathan Vergara Berrio 1-0

Gele kaarten: 8. Jorghino Soares (Telstar), 43. Danny de Leeuw (G.V.V.V.)

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Taoufik Adnane ©, Barry Maguire, Mitch Willems (80. Joeri Potjes), Quiermo Dumay, Danny de Leeuw, Mart de Jong, Justin Spies (74. Jonathan Vergara Berrio), Genrich Sillé (74. Quincy Veenhof), Leroy George (90. Dylan Chiazor), Byron Burgering.

Opstelling Telstar: Joey Houweling (k.), Mitch Apau ©, Cain Seedorf, Jayden Turfkruier, Tom Overtoom (90. Quiten van den Heerik), Devon Koswal (90. Mohammed Tahiri), Zakaria Eddachouri, Jorghino Soares (11. Sebbe Augustijns), Alex Plat, Tim van de Loo, Danzell Gravenberch.

Scheidsrechter: M. Pérez (Helmond)
Toeschouwers: 1500

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops