Vink ziet weer goede dingen in zijn ploeg: ‘Dit was cruciaal’

  • In de media

Trainer Gery Vink was in zijn nopjes met de overwinning van zijn elftal op HHC Hardenberg. De oefenmeester had gezien hoe zijn ploeg de wil had opgelegd en blijft ontwikkelen. ‘Dat wil je tegen deze teams doen.’

Na een snelle voorsprong in de derde speelminuut van de wedstrijd waren er verschillende kansen op meer. Toch kwam HHC Hardenberg op gelijke hoogte via een van de spaarzame momenten die zij hadden, waarna het vijf minuten voor tijd alsnog lukte om de drie punten in eigen huis te houden. Jonathan Vergara Berrio draaide zich open na een inspeelpass van Quiermo Dumay en haalde vervolgens hard uit in de korte hoek.

“Je moet niet vergeten dat dit de top van Nederland is”, verklaart Vink de lastige tegenstander. “De laatste paar seizoenen eindigden zij in de top 3. Uiteindelijk moet je wel realistisch zijn. Maar we hebben vandaag HHC Hardenberg de wil opgelegd. Je wil tegen dit soort ploegen graag tegengas geven. Dat we dit doen, betekent dat we als ploeg stappen maken.”

‘Dan is één en één twee’

Met een fitte Justin Spies tot zijn beschikking hoeft Gery Vink niet te twijfelen of hij hem opstelt. “Met hem wonnen wij vijf duels op rij, zonder hem verloren wij van ACV Assen. Een en een is twee. Hij is heel belangrijk geworden voor de balans in ons elftal. Voor mij was er dus geen discussie om hem direct weer te laten beginnen.”

Dat Vink spelers als Jonathan Vergara Berrio op de bank kan houden, zegt volgens de oefenmeester alles over de kracht van het elftal. “Je ziet dat we een goede bank hebben. Dat maakt ook een goede ploeg. Ik voel de gunfactor voor Jonathan. Hij maakte een zware periode door. Vorig seizoen was hij toch een beetje de held van ons voetbal, dit jaar deed hij een stapje terug door op de bank te beginnen. Het is leuk dat hij de winnende binnenschiet.”

‘Dat vond ik lastig’

Toch vond Vink het moeilijk wie hij moest inbrengen, vooral omdat hij tevreden was over de spelers in het veld. “Niemand viel echt door de mand of speelde minder goed. Zij kregen niet echt kansen en wij waren steady. Ik vond het lastig wie ik nou moet wisselen. Soms heb je dan een gelukkige hand met je wissels.”

“Winnen is zó verslavend. Dit was ook een cruciale wedstrijd: als je ‘m won zit je lekker bij de bovenste zes in plaats van de grijze middenmoot. Ik houd niet van de grijze middenmoot”, zegt Vink lachend. “Het is dan ook lekker om deze te winnen.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer