G.V.V.V. en Beloften Almere City houden elkaar in evenwicht op Panhuis

G.V.V.V. 0
Almere_City_FC_logo 0
  • Wedstrijdverslagen

Het eerste elftal heeft voor de tweede week op rij de punten gedeeld. Op eigen veld kwamen de blauwhemden niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de beloften van Almere City FC.

Met wat verschuivingen in de basiself had trainer Gery Vink het strijdplan opgezet om weerstand te bieden tegen Jong Almere City FC. De beloften uit Flevoland hadden vorige week gewonnen van Quick Boys en hadden ook in de wedstrijden daarvoor prima voetbal op de mat gelegd. De oefenmeester kon niet beschikken over goalie Jan van Willige en middenvelder Danny de Leeuw. Evenals Ilias Latif en Pim ten Have, die beiden al vele weken aan de kant staan, konden zij door blessureleed niet worden opgesteld.

Goalie Ruben van Kouwen hield bij zijn allereerste optreden dit seizoen als vervanger voor Jan van Willige, zijn doel schoon.

Eerste noemenswaardige moment van de wedstrijd was voor de bezoekers, toen Taoufik Adnane instapte en de snelle Sisqo Lever in de open ruimte de weg naar het doel vond. Hij liet echter na zijn inzet te belonen, want het schot van de speler ging huizenhoog over. Aan de andere kant probeerde G.V.V.V. via verschillende spelers hetzelfde, maar waren de passes op medespelers continu te hard waardoor doelman Stijn Keller niet getest werd.

Noemenswaardige mogelijkheden

Het betere van het spel was daarna voor G.V.V.V. De voorhoede had continu druk op de achterste linie van de bezoekers, maar kwam daaruit in het eerste halfuur niet tot echt gevaarlijke kansen. Een bal in het zijnet van Byron Burgering en een kopbal van Leroy George over het doel waren de meest noemenswaardige mogelijkheden. Genrich Sillé kreeg na halfuur een grote kans, toen hij alleen op de keeper af mocht. De sluitpost had ook nu een goed antwoord op de inzet en voorkwam een achterstand van zijn ploeg. Het was achteraf gezien waarschijnlijk voor de doelwachter de opmaat om zeer geconcentreerd te blijven en daardoor groeide Keller in het verdere verloop van het duel uit tot ‘man of the match’ aan Almeerse zijde. Dat hij daarbij diverse keren hulp kreeg van zijn boomlange centrale verdediger Julius Kok was daar mede debet aan. Samen waren zij de uitblinkers bij de bezoekers.

Genrich Sillé, die afgelopen week bijtekende, kon het verschil vandaag niet maken.

Toch had Jong Almere City FC ook nog wel wat gevaar in huis. Vijf minuten voor rust had Marley Dors een goede voorzet in huis, waarmee hij Jordy Rullens bij de tweede paal bediende. Hij deed wat Byron Burgering eerder in de wedstrijd had gedaan, en ramde de bal in het zijnet. Toch had G.V.V.V. vlak voor rust echt op voorsprong moeten komen. Jonathan Vergara Berrio schoot laag over de grond op doel, maar vond doelman Keller op zijn weg en ook op de rebound van Leroy George had hij een pasklaar antwoord.

Betere van het spel

Het was het laatste wapenfeit in de eerste helft, waardoor beide ploegen met een ongewijzigde tussenstand de kleedkamers op gingen zoeken. Met een ongewijzigde opstelling aan de kant van de thuisploeg en één wijziging bij de bezoekers, bleef het wedstrijdbeeld in de tweede helft gelijk aan voor de thee. Het betere van het spel en het langdurig balbezit houden – zo’n 65 om 35% – was voor G.V.V.V., maar echt grote mogelijkheden of kansen bleven uit. Terwijl ook de bezoekers met snelle uitbraken de verdediging van de thuisploeg testten, maar die gaf geen enkele krimp en ook Van Kouwen hoefde nauwelijks handelend op te treden.

Ook Justin Spies (m.) die zijn contract verlengde, kon dat niet opleuken met een vijfde treffer op rij.

Na ruim een uur was er echt weer een grote kans te noteren, toen Leroy George in het strafschopgebied werd bediend maar de aangegeven bal niet lekker onder controle kreeg. Het was de laatste kans voor de aanvaller, die daarna werd gewisseld voor Quincy Veenhof. Het veranderde niets aan het overheersende spelbeeld, maar de slordigheid in de afronding van de blauwhemden bleef de kop opsteken.

Allemaal net niet

In de slotfase bleef G.V.V.V. proberen om de winnende treffer te maken, maar over beide flanken en vanaf de hoekschopvlaggen lukte het maar niet om de verdiende voorsprong op het scorebord te zetten. Telkens zat er een voetje of been van een tegenstander in de weg die de goed bedoelde pogingen tot passen of voorzetten van richting deden veranderen en zo het gevaar van de blauwhemden voorkwamen. Je kunt dan zeggen dat het geluk is van de opponent, maar het gebeurde zo vaak dat er beter gesproken kan worden van verdedigende kwaliteiten van Jong Almere City FC. In de twee minuten blessuretijd die vervolgens overbleven, was het opnieuw ‘net niet’ voor de thuisploeg waardoor het wederom, net als vorige week in Lisse, met slechts één punt van het veld stapte en daarom blijft hangen in de middenmoot van de Tweede Divisie.
Het was overigens pas de tweede keer dit seizoen dat er niet gescoord werd. De vorige keer gebeurde dat in Assen tegen ACV, maar dat duel ging verloren.

Volgende week zaterdag gaat de reis weer naar de befaamde Duin- en Bollenstreek waar Noordwijk op sportpark Duinwetering gastheer zal zijn voor de ploeg van coach Gery Vink. De Noordwijkers maakte vanmiddag grote indruk door in de regioderby op sportpark Nieuw Zuid in Katwijk thuisploeg en subtopper Quick Boys met maar liefst 0-5 van de mat te vegen. Kortom er staat G.V.V.V. een flinke uitdaging te wachten.


G.V.V.V. – Jong Almere City FC 0-0  

Gele kaart: 75. Mitch Willems (G.V.V.V.)

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen (k.), Taoufik Adnane ©, Barry Maguire, Mitch Willems, Quiermo Dumay, Mart de Jong, Justin Spies, Jonathan Vergara Berrio, Genrich Sillé, Leroy George (63. Quincy Veenhof), Byron Burgering.

Opstelling Jong Almere City FC: Stijn Keller (k.), Pim Lukassen, Tyrese Noslin (76. Eja Dakriet), Tijmen Wildeboer (76. Olivier de Nijs), Jory Rullens, Jaden Pinas (46. Amoah Foa Sam), Julius Kok, Twan van der Zeeuw, Guus Beaumont ©, Sisqo Lever, Marley Dors (66. Kevin Silva).

Scheidsrechter: L. van Leeuwen (Haarlem)
Toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops