Betere rentree voor Latif na maanden blessureleed niet denkbaar: ‘Heerlijk gevoel’

  • In de media

Een betere rentree was er zaterdagmiddag niet denkbaar voor Ilias Latif. De spits keerde na twee maanden terug uit blessureleed en schoof tien minuten voor tijd de winnende treffer tegen de touwen. ‘Geeft een heerlijk gevoel’.

Toen hij tijdens een training in september naar de grond ging, voelde Ilias Latif al dat hij voorlopig even niet in actie kon komen. Twee maanden later stond zijn naam weer op het wedstrijdformulier en liet hij zijn voeten spreken. Volledig terecht bleef de matchwinner ook ver na afloop nog stralen met een glimlach van oor tot oor. Toch wilde hij niet alle complimenten voor de treffer hebben.

“Het was een hele mooie bal van Dirk Homoet. Ik voelde dat mijn aanname goed was en dus ging ik de een-op-een zoeken. Ik trok naar binnen en werkte de bal met mijn linker in de korte hoek. Dat was een heerlijk gevoel”, beschrijft hij zijn explosie van vreugde en de sprint naar de bank direct na zijn doelpunt.

‘Dat pakt nu lekker uit’

Hij was drie duels op rij trefzeker en plots ontstond daar de blessure. “Dat viel mij erg zwaar. Ik zat er lekker in. Ik weet dat deze dingen erbij horen. Ik ben gelukkig goed teruggekomen, heb hard en goed getraind en ben door de medische staf erg goed verzorgd. Het pakt nu lekker uit door op deze manier terug te keren.”

“Het was een lastige wedstrijd. Wij moesten heel veel knokken en er was geen ruimte voor mooi voetbal. Na mijn doelpunt was het even billenknijpen, maar in de tweede helft hebben wij veel meer vechtlust geboden en goed stand gehouden na de 2-1.” Over de opmerking dat zijn ploeg beter speelde met een man minder, knikte hij instemmend.

 ‘Dat gaf ons meer power’

“Dat was misschien raar om te zien, maar een man minder gaf ons meer power. Wij stonden met zijn tienen, iedereen moest honderdtwintig procent geven. Meer doen dan je eerst deed. Het is erg jammer voor Quiermo Dumay, ik hoop dat het meevalt. Wij hebben goed standgehouden met zijn tienen, veel strijd geleverd en de overwinning over de streep getrokken.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer