Donkere wolken veranderen in zonneschijn bij doelpuntrijk duel voor JO13-1

  • Wedstrijdverslagen

Zaterdagochtend 11 november om 08.30 uur stond de competitiewedstrijd tussen CDW JO13-1 en G.V.V.V. JO13-1 gepland in Wijk bij Duurstede. De eerste spelers en supporters van G.V.V.V. arriveerden rond 07.30 uur in een nog pikdonker Wijk bij Duurstede.

De teammanager kon nog even snel kennismaken met de plaatselijke gemeente ambtenaren, welke de echte grasvelden hadden afgekeurd. Gelukkig speelde G.V.V.V. JO13-1 vandaag op het hoofdveld van CDW met als ondergrond kunstgras. Op 16 september jl. troffen beide teams elkaar al in de beker en toen wist G.V.V.V. met 3-2 te winnen.

Donkere wolken

Precies op het geplande tijdstip werd er afgetrapt in een koud, donker, guur en regenachtig Wijk bij Duurstede. In de beginfase hielden beide teams elkaar in evenwicht en waren er geen gevaarlijke momenten te noteren. Toch was het na een minuut of zeven raak. Een zondagsschot van ca. 25 meter van de linkspoot van CDW  vloog prachtig over de doelman van G.V.V.V. heen en zo kwam CDW uit het niets op een 1-0 voorsprong. Na de 1-0 van CDW probeerde G.V.V.V. wel het initiatief over te nemen, maar dat wilde maar niet lukken. Alle tweede ballen werden gewonnen door CDW en daarnaast waren de afstanden tussen de linies veel te groot. Zo bleef CDW eenvoudig overeind en was het ook dreigender dan G.V.V.V. Een dramatische opbouw tussen de keeper van G.V.V.V. en de twee centrale verdedigers, kon nog net door Finn verwerkt worden tot een corner. De snel genomen corner verraste G.V.V.V. Vijf blauwhemden stonden niet op te letten en zo kon geheel vrijstaand, de aanvaller van CDW, op een meter of vijf van de doelman de 2-0 tegen de touwen werken. Zowel letterlijk als figuurlijk ontstonden er donkere wolken voor G.V.V.V. JO13-1 in Wijk bij Duurstede.
Kort na de 2-0 kreeg CDW een uitgelegen kans om zelfs de 3-0 op het scorebord te zetten. Net op tijd ingrijpen van Sam en onze keeper Cleon voorkwam erger.

Toch aansluitingstreffer

Zo leek G.V.V.V. de rust in te gaan met een 2-0 achterstand en kwam het zelf tot geen enkele uitgespeelde kans. Een minuut voor rust kreeg G.V.V.V. een vrije trap op ca. 20 meter van de goal. Delano haalde hard uit, de bal werd van richting veranderd en ging net langs de verkeerde kant van de paal. Wat overbleef was een corner. Appie nam vanaf rechts de corner en deze bal belandde bij de eerste paal, op de goed ingelopen Finn, die de 2-1 op het scorebord zette. Zo kwam G.V.V.V. op een heerlijk moment, kort voor rust, terug in de wedstrijd. Direct na de aftrap klonk het rustsignaal.

Scherven

In de rust werd er een nieuw strijdplan opgesteld door de technische staf. Nog meer druk naar voren en belangrijk de linies korter op elkaar spelen en proberen z.s.m. de 2-2 binnen schieten. Maar voordat de speech begon, zette de teammanager een fruitschaal iets te hard op de grond, waardoor een erfstuk met enorm veel waarde in tweeën barstte. Het erfstuk zou binnenkort bij Tussen Kunst en Kitsch te zien zijn, maar hieraan zal nu geen gehoor meer kunnen worden gegeven. De bananen werden door alle spelers genuttigd en moesten zorgen voor nieuwe energie en elan bij G.V.V.V. JO13-1. Scherven brengen geluk gaf de teammanager nog aan.

De vreugde na een van de vijf goals.

Op voorsprong

Een herboren G.V.V.V. zagen we direct na rust. G.V.V.V. nam het initiatief en al binnen twee minuten brak Rafi door. Het schot van Rafi werd losgelaten door de keeper van CDW en zo was het een koud kunstje voor Joey om de 2-2 binnen te tikken. G.V.V.V. had CDW in de houdgreep en CDW kwam de eigen helft bijna niet meer af. CDW wist zich geen raad met het hoge druk zetten van G.V.V.V. en het was wachten op de 2-3 voor G.V.V.V. Een cornerbal van Appie vanaf rechts, belandde bij de tweede paal op de vrijstaande Rafi, welke rustig de 2-3 tegen de touwen kopte. Binnen 10 minuten na rust had G.V.V.V. een 2-1 achterstand omgezet in een 2-3 voorsprong. G.V.V.V. bleef doorgaan en alle tweede ballen waren nu wel voor G.V.V.V. en ook de linies stonden veel korter op elkaar. G.V.V.V. bleef heer en meester en een prachtige individuele actie van de creatieve en technische begaafde Rafi betekende 2-4 voor G.V.V.V., met nog tien minuten op de klok. De buit is binnen dacht het in grote getalen meegereisde publiek uit Veenendaal.

Slotakkoord van man of the match

Toch was het nog geen twee minuten na de 2-4, door slecht uitverdedigen van G.V.V.V., welke uit het niets CDW terug in de wedstrijd bracht 3-4. Met nog ca. 8 minuten op de klok leek G.V.V.V. het zichzelf toch weer onnodig moeilijk te maken. Echter i.p.v. achteruit te lopen wat je vaak ziet, bleef G.V.V.V. gewoon vooruit voetballen en hield het CDW ver van de goal van af. Drie minuten voor tijd schoot Joey vanaf rechts, na een steekbal van Quinten, de 3-5 tegen de touwen. Tot ieders verbazing stak de grensrechter, na het doelpunt van G.V.V.V., de vlag omhoog voor buitenspel. Joey kwam zeker 2 à 3 meter achter de verdediger vandaan en dit was een 100% doelpunt. Helaas besloot de verder uitstekend leidende scheidsrechter, het vlagsignaal van de grensrechter over te nemen en werd CDW een vrije trap toegekend. Langs de zijlijn ontstond er wat commotie na deze hilarische beslissing. Nog geen twee minuten na deze (foute)beslissing, zette Rafi, door de as, Quinten in een prachtige aanval vrij voor de keeper. Quinten schoof de bal beheerst tegen de touwen 3-5. Wat verdiende Quinten deze goal. Met zijn snelheid, energie, tweebenigheid, fantastische instelling en de wil om te winnen was hij het symbool van de wederopstanding van G.V.V.V. en zonder twijfel de Man of the Match.

Ook de supporters zijn blij met de winst.

Zo won G.V.V.V. uiteindelijk verdiend met 3-5 van CDW, waar de wedstrijd letterlijk en figuurlijk begon met donkere wolken voor de JO13-1, eindigde het duel letterlijk en figuurlijk met een regenboog en zonneschijn voor G.V.V.V. JO13-1 en gingen de 3 punten mee naar Veenendaal.

Zaterdagochtend 18 november speelt G.V.V.V. JO13-1 om 10.15 uur thuis tegen Roda ’46 JO13-2. Maandag- en woensdagavond zal er uiteraard eerst nog worden getraind.


CDW JO13-1  – G.V.V.V. JO13-1    3 – 5

Doelpuntenmakers: 2 x Rafi, 1 x Joey, 1 x Finn en 1 x Quinten

Toeschouwers: 47

Stefan van de Bovenkamp,
Teammanager G.V.V.V. JO13-1

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer