JO13-1 speelt uitstekend duel en houdt FC Utrecht JO12 op gelijkspel

  • Wedstrijdverslagen

Woensdagavond 22 november stond er voor G.V.V.V. JO13-1 een leuke oefenwedstrijd op het programma tegen FC Utrecht JO12 op het trainingscomplex Zoudenbalch van FC Utrecht. De wedstrijd werd gespeeld in een nieuwe speelvorm, 9 tegen 9, van zestien tot zestien en op een iets smaller veld. Aangezien de selectie van G.V.V.V. uit 16 personen bestaat, was het puzzelen voor de technische staf, hoe hier mee om te gaan. Uiteindelijk werden er twee teams samengesteld, welke om de 15 minuten een kwartier vol gas dienden te geven. Stipt om 18.15uur werd er afgetrapt in Utrecht.

Boeiend duel

Direct na de aftrap ontstond er een boeiend duel, waarbij beide partijen in een hoog tempo goed voetbal op de mat legden. Utrecht had in de eerste 5 minuten wat meer balbezit, maar G.V.V.V. liet een paar mooie fraaie counters zien. Eerst ontsnapte Rafi aan zijn directe tegenstander en ging alleen op de doelman van FC Utrecht af. In plaats van hard en laag de keeper te passeren, probeerde Rafi met een half schotje/lobje de keeper te verschalken, maar daar liet de keeper van FC Utrecht zich niet door verrassen. Kort na deze kans, werd Jayden op rechts weggestuurd. Hij vond de vrijstaande Rafi, welke prachtig hard en laag binnenschoot 0-1. FC Utrecht voetbalde uitstekend maar kwam moeilijk door de verdediging van G.V.V.V. heen. Mede doordat het veld wat kleiner was werden de linies compact gehouden, tel daarbij op een fel G.V.V.V., waardoor het FC Utrecht heel lastig werd gemaakt.
Goed druk zetten door Karam op de keeper van FC Utrecht, betekende een balonderschepping door dezelfde Karam, welke vervolgens van ca. 20 meter de bal in het lege doel schoot 0-2. FC Utrecht kwam zeker tot een aantal doelpogingen, maar onze uitstekende doelman gaf geen krimp en zo werden de eerste 15 minuten afgesloten met een 2-0 voorsprong voor G.V.V.V.

Team 2

In minuut 16 kwam ‘team 2’ het veld in. Zeven nieuwe spelers inbrengen, welke er direct moeten staan is natuurlijk lastig. Maar toch begonnen ze de eerste 5 minuten uitstekend. Na deze 5 minuten was het FC Utrecht, wat G.V.V.V. ver naar achteren drong en werd het tegenhouden voor G.V.V.V. In plaats van vooruit verdedigen werd er vaak meegelopen en vaak niet goed ingegrepen, waardoor dat FC Utrecht diverse kansen opleverde. Toch was het G.V.V.V., wat een grote kans kreeg op de 0-3. Joey werd op rechts weggestuurd en trok de bal perfect terug op de ingekomen Khalil. Die raakte de bal net niet goed genoeg en zo kon de keeper de bal eenvoudig oppakken. Dezelfde keeper luidde gelijk een snelle counter in. De uitstekende spits van FC Utrecht ging alleen op de keeper af en werd op het laatste moment uit balans gebracht door Karam, waardoor de scheidsrechter besloot een penalty aan FC Utrecht toe te kennen. Deze penalty werd perfect en onhoudbaar binnengeschoten 1-2.
FC Utrecht bleef aandringen en kreeg nog enkele mogelijkheden, echter de eindpass was vaak net te scherp of te onzorgvuldig, waardoor G.V.V.V. na 30 minuten ging rusten met een 1-2 voorsprong.

Stuivertje wisselen

Nu was het weer de beurt aan ‘team 1’ om deze voorsprong te verdedigen en of uit te bouwen. Toch was het FC Utrecht, welke na ca. 5 minuten in het derde kwart de 2-2 op het scorebord zette. Een afstandsschot van ca. 20 meter liet onze keeper kansloos. G.V.V.V. liet de koppies niet hangen en ging brutaal op zoek naar de 2-3 en was in deze fase de bovenliggende partij. Door goed druk zetten van Rafi en Karam, kwam de bal voor de voeten van Delano. Delano schoot beheerst met rechts, via het onderbeen van de keeper, de 2-3 tegen de touwen. Kort na de 2-3 ontsnapte Rafi van zijn directe tegenstander en leek hij op weg naar de 2-4. Wederom stond de keeper van FC Utrecht een doelpunt in de weg. Nog geen twee minuten later was het een individuele actie van de rappe linker buitenspeler van FC Utrecht, die de 3-3 liet aantekenen. Hij omspeelde onze back, kwam naar binnen en schoof de bal hard en laag langs Cleon. Kort daarna zat het derde kwart er op en was het weer aan ‘team 2’ om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Vermakelijk

Dat team speelde hun tweede deel van het duel stukken beter dan deel één. Positioneel stond het beter en er werd vrij weinig weggegeven. Sterker nog, het was Appie, die uit een vrije trap van Joey, de bal met zijn rechtervoet van dichtbij binnentikte (3-4). Vijf minuten voor tijd, was het een prachtige counter, die begon met goed ingrijpen van Julian, die vervolgens Elise inspeelde. Elise speelde de bal in de diepte in de voeten van Joey. Joey nam de bal aan, tikte deze op het juiste moment door op de vrijstaande Appie en die kreeg een vrije doortocht richting keeper van FC Utrecht. Fantastisch keeperswerk van de doelman van FC Utrecht, 1 op 1 met Appie, zorgde ervoor dat de bal niet tussen de palen belandde, maar slechts een cornerbal opleverde.
Deze cornerbal leverde niks op. In de absolute slotfase, met nog enkele minuten op de klok, werd de spits van FC Utrecht de diepte ingestuurd. In plaats van ingrijpen werd er iets te veel gekeken/meegelopen door onze verdediging en kon de spits van FC Utrecht toch nog de 4-4 op het scorebord zetten. Een kleine minuut na de aftrap floot de scheidsrechter voor het laatst en zo eindigde dit vermakelijke oefenduel in een 4-4 eindstand.
G.V.V.V. heeft zijn huid duur verkocht en kreeg ook de complimenten van FC Utrecht.

Man of the match

Twee spelers van G.V.V.V. JO13-1 mochten deze wedstrijd het volle uur spelen. Karam en Adam spelen hun wedstrijden normaliter bij de JO13-2 en kregen vandaag het vertrouwen om een uur lang hun kwaliteiten te laten zien. Zowel Karam als Adam speelden een fantastische pot, waardoor blijkt dat deze selectie dichter en dichter naar elkaar toetrekt en elkaar wekelijks sterker maakt.
‘Man of the match’ was vandaag absoluut, en unaniem besloten door zowel de technische staf als het meegereisde publiek, Adam Laghmoun. Adam die het vaak moeilijk heeft in het fysieke geweld van de hoofdklasse, liet zien op een iets kleiner veld te beschikken over enorm veel talent. Zijn baltechniek, zijn positieve instelling en zijn prachtige lach zorgen ervoor dat elke trainer met plezier met hem werkt.


FC Utrecht JO12 – G.V.V.V. JO13-1  4 – 4

Doelpuntenmakers: 1 x Rafi, 1 x Karam, 1 x Delano en 1 x Appie
Toeschouwers: 49

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer