George kijkt uit naar weerzien met oude ploeggenoten: ‘Spelen voor de winst’

  • Het eerste

De bekerloting tegen eredivisionist N.E.C. Nijmegen kan rekenen op positieve reacties uit de club. Gery Vink en Leroy George kijken ernaar uit om op eigen veld aan te treden tegen de ploeg uit de Gelderland. ‘Je weet het, in bekervoetbal kan van alles gebeuren.’

Voor Leroy George was de uitkomst van de loting extra mooi. De ontmoeting met N.E.C. Nijmegen is voor de 36-jarige aanvaller een weerzien met zijn oude club en voormalig teamgenoten. “Ik heb drie seizoenen bij N.E.C. gespeeld. Dat maakt het voor mij persoonlijk een hele leuke loting.”

‘Huid duur verkopen’

“Ik kijk ernaar uit om een paar oude teamgenoten tegen te komen. Met Lasse Schöne, Jasper Cillessen en Bram Nuytink heb ik samengespeeld.” Hij zal er alles aan doen om hen een vervelende avond te bezorgen. “Het wordt geen makkelijke pot, maar wij gaan onze huid duur verkopen en uiteindelijk ook gewoon voor de winst spelen.”

Voor trainer Gery Vink voldeed de loting minder aan zijn wensen, maar was hij blij met een thuiswedstrijd. “Dat was mijn voorkeur, om op ons eigen sportpark te spelen. Dat is gelukt, dat maakt mij heel blij. Vervolgens hoop je dan in eerste instantie op een amateurploeg of een ploeg uit de traditionele top vijf”, omschrijft de oefenmeester zijn wensenlijstje.

‘Een fantastisch affiche’

Alleen de wedstrijd op het eigen sportpark Panhuis voldeed aan zijn opsomming. Het werd N.E.C. Nijmegen. Momenteel twaalfde in de eredivisie. “Ik denk dat het voor de regio een fantastisch affiche is. Dat gaat een enorme toeloop aan toeschouwers opleveren. Heel veel mensen willen deze avond bijwonen.”

Wat Gery Vink deze duizenden toeschouwers kan bieden? “Kansen thuis zijn er natuurlijk altijd, al mag een ploeg uit de eredivisie niet verliezen van een amateurclub. Toch denk ik dat het een fantastische wedstrijd wordt, waarbij wij hopelijk goede weerstand kunnen bieden. Je weet het, in het bekervoetbal kan van alles gebeuren”, doelt hij op de overwinningen van HHC Hardenberg en AFC Amsterdam op eredivisionisten in de eerste ronde.

‘Daar kijk ik echt naar uit’

“Ik heb er echt heel veel zin in en hoop op een uitverkocht sportpark deze avond. Ik kijk ernaar uit om iedereen te mogen verwelkomen tijdens deze wedstrijd.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Taoufik Adnane zet na veertien jaar punt achter loopbaan bij G.V.V.V.

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Aanvangstijden laatste twee speelronden Betnation Divisie vervroegd

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Vlaggenschip werkt toe naar dertigste speelronde tegen Noordwijk

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer