Gery Vink heeft duidelijke voorkeur voor volgende bekeropponent: ‘Dat hoop ik echt’

  • Het eerste

De eerste ronde van de TOTO KNVB Beker is achter de rug en dus is bekend welke 32 ploegen nog strijden om het bekertoernooi te winnen. Op welke tegenstander hopen doelpuntenmaker Jonathan Vergara Berrio en trainer Gery Vink in de volgende ronde? 

Diverse clubs uit het betaalde voetbal zagen hun bekeravontuur al na één wedstrijd eindigen. Naast G.V.V.V. slaagden ook SV Spakenburg, Quick Boys, De Treffers, HHC Hardenberg, AFC Amsterdam, DEM, Katwijk, RKAV Volendam en USV Hercules als amateurclubs bij de laatste 32 te komen. Meerdere clubs deden dat ten koste van tegenstanders uit de ere- en eerste divisie.

Voor Jonathan Vergara Berrio, dinsdagavond belangrijk met zijn winnende treffer in de absolute slotfase, maakt het niet uit via de volgende tegenstander wordt. Nuchter haalt hij zijn schouders op als naar een voorkeur wordt gevraagd: “Waar ik op hoop? Ik hoop nergens op, ik zie het wel wie wij in de volgende ronde loten. Ik heb geen voorkeur.”

‘Voor alles en iedereen een geweldige tegenstander’

Trainer Gery Vink heeft daarentegen wel een duidelijke voorkeur en hoeft niet lang te twijfelen als hem dezelfde vraag wordt gesteld. Terwijl de zin nog niet volledig is uitgesproken, krullen zijn mondhoeken al omhoog. “Ik zou ontzettend graag spelen tegen Ajax. Ik hoop heel erg dat ik hen hier thuis mag ontvangen.”

Voor alles en iedereen lijkt mij dat een geweldige tegenstander, waar ik naar uitkijk. Dat gaat hier zorgen voor een vol sportpark met heel veel publiek. Daar hoop ik dus op”, aldus de oefenmeester die twaalf jaar voor de Amsterdammers werkte.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Het eerste | 17 juli 2024
Lees meer

De route naar de bekerfinale is bekend!

Het eerste | 14 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Het eerste | 13 juli 2024
Lees meer