Gery Vink prijst werklust selectie na volle week: ‘Knap om dit te vertonen’

  • In de media

Gery Vink is tevreden over de mentale weerbaarheid die zijn ploeg zaterdagmiddag toonde op bezoek bij FC Lisse. Op een onbespeelbaar veld kwam G.V.V.V. twee keer terug van een achterstand. ‘Dan moet ik de groep met alle omstandigheden een compliment geven.’

De plakkaten gras sprongen zaterdagmiddag net als de wedstrijdbal alle kanten op. Een zeer regenachtige week en een doordeweekse bekerwedstrijd van de gastheren tegen FC Dordrecht had de natuurgrasmat op sportpark Ter Specke geen goed gedaan. Het verzorgde spel van de Veenendalers was daardoor niet tentoon te stellen.

Toch is trainer Gery Vink zeer tevreden over het spel dat zijn ploeg liet zien. “Het eerste half uur speelden wij prima”, vindt Vink. “FC Lisse kwam niet over het middenveld en via Quincy Veenjof en Leroy George kregen we grote kansen. Uit het niets kwamen zij op een 1-0 voorsprong. Een verdwaalde bal werd verkeerd ingeschat, waardoor wij onze rug moesten rechten.”

‘Tevreden met de mentale weerbaarheid’

“Een snel doelpunt van Mitch Willems volgde. In de rust hebben wij de puntjes op de ‘i’ gezet. Ondanks een snelle achterstand in de tweede helft rechten wij opnieuw onze rug en na een prachtige aanval scoort Justin Spies de 2-2. Complimenten voor de ploeg; ze hebben mentale weerbaarheid getoond”, is de oefenmeester tevreden.

Helemaal na een drukke week en de zware omstandigheden is Gery Vink niet ontevreden over het punt in de Bollenstreek. “Dinsdagavond was het hosanna, maar daarna hebben wij de focus gezet op deze wedstrijd. Door de storm hebben wij donderdagavond niet getraind en dat maakt het ook meteen een rommelige week. Als je dan deze weerbaarheid laat zien, kan ik niet anders dan complimenten geven.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer