G.V.V.V. kan alleen zichzelf derde opeenvolgende gelijkspel verwijten

G.V.V.V. 0
Noordwijk 0
  • Wedstrijdverslagen

Voor de tweede week op rij heeft G.V.V.V. doelpuntloos gelijkgespeeld in de Betnation Divisie. De ploeg van trainer Gery Vink liet ook tegen Noordwijk na zichzelf te belonen, waardoor voor de derde week op rij slechts een punt werd gepakt: 0-0.

Met Jan van Willige weer wedstrijdfit was G.V.V.V. deze week de voorbereiding begonnen op Noordwijk. De ploeg uit de Bollenstreek had vorige week verrast door met 0-5 te winnen van Quick Boys, waardoor de Veenendalers extra gewaarschuwd waren voor de lastige ploeg die zonder al te veel ruchtbaarheid was geklommen naar de achtste plaats.

De sluitpost nam de plek onder de lat weer over van Ruben van Kouwen, met wie de ploeg vorige week het doel schoon had gehouden tegen de beloften van Almere City. Helaas werd aan de andere kant ook niet gescoord, waardoor G.V.V.V. met het punt weinig was opgeschoten. Tegen Noordwijk was het doel dus helder om tegen een lastige ploeg het eigen vertrouwde spel te spelen. Met Quincy Veenhof in de spits probeerde Gery Vink een antwoord te hebben voor het lange centrale duo.

Drukte voor het doel

G.V.V.V. schoot uitstekend uit de startblokken en creerde in de openingsfase uitstekende mogelijkheden. Na vijf minuten gebeurde dat allereerst via Mart de Jong, die een afvallende bal ineens op het doel afwerkte. De drukte voor het Noordwijkse goal voorkwam dat de sluitpost in actie hoefde te komen, waarna de verdediging opruimde.

Het bleef druk voor het doel van Noordwijk, bleek ook toen na bijna tien minuten een hoekschop van Leroy George zorgde voor gevaar in de doelmond. Bij de tweede paal waren weer een hoop mensen opgedoken en raakte de bal een hoop hoofden, behalve de goede. Opnieuw was het gevaar voor even weg.

Uitstekend veldspel

De ploeg van trainer Gery Vink speelde uitstekend en gaf Noordwijk nog geen seconde het gevoel dat er voor de thuisploeg iets te halen viel in de wedstrijd. Met veel balbezit en alle statistieken in het voordeel van G.V.V.V. bleven alleen de doelpunten uit om dat positieve beeld ook op het scorebord uit te drukken. Het strijdplan in de rust moest daar dus van in het teken staan.

Die wijsheid hadden zij bij Noordwijk ook in pacht, want na rust bood Noordwijk fors meer tegenstand. Over de linkerkant kreeg Taoufik Adnane zijn handen vol aan Lucas Coopmans. Vlak na rust leek zijn voorzet gevaarlijk, maar was er gelukkig niemand voor het doel die wat met die bal kon doen. G.V.V.V. kon weer opruimen.

Niet uitsloven

Aan de andere kant was er ook nog genoeg te zien, nadat Byron Burgering werd diep gestuurd en de bal aflegde op Justin Spies. De middenvelder schoot hard in, maar zag zijn poging voor het doel onschadelijk worden gemaakt. Slechts een hoekschop bleef over, van waaruit geen gevaar ontstond. In de fase daarna waren er kansjes over en weer, maar hoefden beide doelmannen zich niet erg uit te sloven.

Ruim twintig minuten voor tijd moest Gery Vink noodgedwongen ingrijpen, toen Taoufik Adnane geblesseerd naar de grond ging en niet verder kon. Dirk Homoet werd ingebracht als zijn vervanger en tegelijkertijd werd ook Leroy George door de oefenmeester naar de kant gehaald. Na wat pijntjes werd de buitenspeler vervangen door Genrich Sillé.

Grip op de wedstrijd

De wijzigingen in de formatie boden voor het doel nog niet het gewenste effect, waardoor een paar minuten later voorin nog een wissel werd doorgevoerd. Quincy Veenhof kon de bank opzoeken en Dylan Chiazor werd in de ploeg gebracht. De grip kwam weer wat meer terug bij de ploeg en met Jonathan Vergara Berrio kreeg het een goede kans.

Vanaf links kon de behendige buitenspeler inlopen, waar hij met een schot in de korte hoek probeerde af te ronden. Doelman Lars Jansen had die optie van Vergara Berrio doorzien en reageerde adequaat op het schot dat vlak naast hem terechtkwam. De tijd tikte voort toen Noordwijk vlak voor tijd opeens de winnende nog kon maken.

Bijna met lege handen

Een uitstekende redding van Jan van Willige voorkwam dat G.V.V.V. een paar minuten voor het einde van de wedstrijd nog onderuit gingen en de punten bij de tegenpartij moest laten. Toch was de vijf minuten durende blessuretijd voor de Veenendalers en had een verdiende overwinning de verhouding juist weergegeven. Echter viel het doelpunt niet, waardoor voor de derde week op rij gelijkgespeeld werd.

Volgende week ontvangen wij Kozakken Boys op het eigen sportpark Panhuis en is het voor G.V.V.V. de hoogste tijd om weer eens de volledige buit aan het puntentotaal toe te voegen. Die aftrap is om 14.30 uur. Tot dan.


Noordwijk – G.V.V.V. 0-0
Gele kaarten: 25. Dylan Rietveld, 87. Kick Groot (Noordwijk), 59. Barry Maguire (G.V.V.V.).

Opstelling Noordwijk: Lars Jansen (k), Toer Bouwman, Barbosa Jose Nhaco, Lucas Coopmans (84. Ruben Marbus), Riley Reemnet (80. Edin Bibuljica), Sem van Oosten (68. Teun Zethof), Kick Groot, Jesper de Vré, Emiel Wendt ©, Dirk Draijer, Dylan Rietveld.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Taoufik Adnane © (67. Dirk Homoet), Barry Maguire, Mitch Willems, Quiermo Dumay, Mart de Jong, Justin Spies, Jonathan Vergara Berrio, Quincy Veenhof (71. Dylan Chiazor), Leroy George (67. Genrich Sillé), Byron Burgering.

Scheidsrechter: Thomas Hardeman (Wijk bij Duurstede)
Toeschouwers: 300

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops