G.V.V.V. licht optie in contract Genrich Sillé en verlengt met aanvaller

  • Het eerste

Het contract van Genrich Sillé is met een seizoen verlengd, met een optie ook nog een extra seizoen. De buitenspeler en club kwamen de verlenging tot in ieder geval medio 2025 deze week overeen.

Daarmee licht de technische commissie de optie in het contract dat vorig jaar met Genrich Sillé (Nieuwegein, 5 maart 2002) werd gesloten. De buitenspeler maakte in zijn eerste maanden bij G.V.V.V. een uitstekende indruk, waarna het eenjarige contract snel werd verlengd voor dit seizoen met een optie voor ook volgend jaar. Hij ontwikkelt zich nog steeds zeer positief, waardoor de optie is gelicht en hem direct eenzelfde optie tot 2026 is aangeboden.

Genrich Sillé speelde tot dusver 49 officiële wedstrijden in het eerste elftal van de vereniging. Dit seizoen miste de speler nog geen wedstrijd en maakt hij afwisselend als basisspeler en invaller zijn wedstrijdminuten. Hij kwam deze jaargang dusver tot twee doelpunten en een assists in de ploeg van trainer Gery Vink.

De Boer: ‘Dat is bewonderenswaardig’

Technisch manager Rob de Boer blijft enthousiast over de ontwikkeling van de speler en is dus blij hem te behouden: “Het is mooi dat wij dit talent kunnen behouden. Genrich Sillé maakt een zeer goede ontwikkeling door en wij verwachten dat hij alleen nog maar beter wordt. Bewonderenswaardig om te zien hoe hij vanaf een tweedeklasser nu uitstekend meedraait bij een tweededivisionist. Zijn snelheid blijft een wapen.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Hoofdmacht start voorbereiding op zaterdag 6 juli (update)

Het eerste | 24 juni 2024
Lees meer

Vendel maakt keeperstrio compleet

Het eerste | 14 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt met Tremour nieuwe buitenspeler vast

Het eerste | 10 juni 2024
Lees meer