G.V.V.V. moet punt koesteren na zware wedstrijd bij FC Lisse

G.V.V.V. 2
FC_Lisse_logo 2
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft op bezoek bij FC Lisse de punten moeten delen met de hekkensluiter. De ploeg van trainer Gery Vink moest zich op een zwaar veld twee keer terugvechten van een achterstand: 2-2. De blauwen waren het meest in balbezit, maar FC Lisse had besloten de huid duur te verkopen en vertoonde onder de nieuwe trainer Sjaak Polak vooral in de tweede helft een bewonderenswaardige inzet.

Daags na de bekerzege op Telstar stond voor G.V.V.V. in de Betnation Divisie alweer de volgende tegenstander te wachten. Op sportpark Ter Specke moest onder barre omstandigheden de strijd worden aangegaan met FC Lisse. De ploeg stond wel met een punt onderaan in de tweede divisie, maar de wedstrijd werd door de weersomstandigheden, het slechte natuurgrasveld en de compacte verdediging opeens een zware dobber in de elfde speelronde.

Ook tijdens de warming up waren de weersomstandigheden guur te noemen.

Met Jonathan Vergara Berrio en Quincy Veenhof terug in de basisformatie trad de nummer zes van dat moment aan op het hobbelige natuurgrasveld in de Bollenstreek. Genrich Sillé en Danny de Leeuw waren naar de bank verwezen, laatstgenoemde was, door een kwetsuur aan de voet, niet fit genoeg voor een basisplaats.

Geboden mogelijkheden

Vanaf de aftrap was het balbezit en het betere van het spel voor G.V.V.V. De blauwen hadden de eerste helft in ieder geval de wind in de rug. De speelwijze van de gastheren was zoals verwacht. Het spel werd gelaten aan de Veenendalers en met die geboden mogelijkheden wist men wel raad. Het leverde drie hoekschoppen op die zowel door Barry Maguire als Leroy George gevaarlijk voor het doel werden geschoten, maar onvoldoende hoofden vonden om op voorsprong te komen.

Leroy George in kansrijke positie voor doelman Joost Meendering, Tim Brinkman kijkt gespannen toe hoe dit gaat aflopen.

Na twaalf minuten kwam de grootste kans van de wedstrijd tot dat moment toen een voorzet van Jonathan Vergara Berrio uitstekend op maat voor het doel kwam, waar Leroy George zich bevond. De aanvaller schatte de situatie helaas verkeerd in en miste de bal. Kort daarvoor was er al een combinatie tussen Burgering en Vergara Berrio geweest die door de laatste voorlangs werd geschoten. De gemiste mogelijkheden zorgden voor opluchting bij FC Lisse, dat zich nu al een paar keer aan beide kanten voorbij gelopen zag worden.

Katachtig

Het spel bleef plaatsvinden op de helft van FC Lisse en via nagenoeg alle spelers werd een mogelijkheid gezocht om de score te openen. Barry Maguire zorgde voor gevaar met een voorzet, die prima op maat was voor Quincy Veenhof. De spits knikte richting het doel, maar zag hoe de doelman op katachtige wijze redde en de bal uit het doel wist te houden. De hoekschop die volgde werd door de doelman overgetikt.

Een dieptebal van Mitch Willems (vanaf eigen helft) wordt door Jonathan Vergara Berrio met zijn teen net naast het doel geschoten.

Kreeg FC Lisse dan helemaal geen kans? Nou, tot minuut 26 van de wedstrijd was dat inderdaad niet het geval. De eerste noemenswaardige mogelijkheid voor de thuisploeg viel meteen in het net. Een hoge voorzet van Tim Brinkman kon door Jan van Willige niet worden gepakt, waardoor Panka bij de tweede paal mocht uitkiezen in welke hoek hij de bal zou scoren. Hij koos voor de korte hoek en bracht zijn ploeg tegen alle verhoudingen in op 1-0.

Snel op gelijke hoogte

Vanaf de aftrap kwam er direct weer druk op het doel van FC Lisse, zoals eigenlijk nagenoeg de hele wedstrijd al het geval was geweest. Gelukkig had G.V.V.V. nu wel snel een antwoord op de achterstand. Uit een hoekschop van Barry Maguire kon de bal niet goed worden weggewerkt, waardoor de bal uiteindelijk via Jonathan Vergara Berrio werd teruggelegd bij de eerste paal waar Mitch Willems alle vrijheid had om de bal in het dak van het doel te schieten: 1-1.

Hoekschop Maguire, via een terugkopbal van Vergara Berrio, in het dak van het geschoten door Willems: 1-1.

Door deze treffer had G.V.V.V. de onterechte achterstand snel hersteld, maar was het uiteindelijk nog nergens omdat de wedstrijd opnieuw in evenwicht was. Het restant van de eerste helft bracht voor FC Lisse nog wel wat speldenprikjes, maar de beste mogelijkheden waren voor G.V.V.V. die stuk voor stuk onvoldoende werden afgerond. Toch leek er niets aan de hand voor de tweede helft. G.V.V.V. had het meeste balbezit en kansen, FC Lisse kon geen vuist 

Pijnlijke hervatting

Met een wijziging in de formatie, Leroy George bleef achter in de kleedkamer en Genrich Sillé was zijn vervanger, begon de tweede helft. Koud aan die helft begonnen was het weer FC Lisse dat op voorsprong kwam. Een vrije trap werd richting het doel geschoten en met het hoofd verlengd door Quincy Veenhof. Daarmee verraste hij doelman Jan van Willige die al voor een andere optie had gekozen. Een eigen doelpunt was het pijnlijke gevolg: 2-1.

Kopbal van Quincy Veenhof, de bal belandt jammer genoeg (op fraaie wijze) in eigen doel: 2-1.

Weer mocht G.V.V.V. het spel daarna maken en met de frisse snelheid van Genrich Sillé aan de rechterkant lukte dat goed. De buitenspeler schudde zijn tegenstander af en kon afronden. Zijn schot kwam echter niet tussen de palen en vloog voorlangs. Aan de andere kant stond vervolgens niemand om er nog wat mee te doen, waardoor een doeltrap het overblijfsel van de uitstekende aanval was.

Achter de feiten aan

Kort daarna was het Quincy Veenhof die twee keer in stelling werd gebracht om te zorgen voor – opnieuw – die snelle gelijkmaker. Zowel met het hoofd als met zijn voeten kwam hij net tekort om af te ronden. Helaas, want hierdoor bleef G.V.V.V. achter de feiten aan lopen op een zompige ondergrond waarin het veel moeite had om het eigen spel te kunnen spelen.

Justin Spies (21) heeft de gelijkmaker binnengekopt.

G.V.V.V. bleef in een hoog tempo spelen. De volgende aanval was het gelukkig wel raak. Opnieuw ontstond het gevaar bij Genrich Sillé die dankzij zijn snelheid vrij baan had om voor het doel een medespeler te vinden. Ditmaal vond hij Justin Spies die in de doelmond vrij opdook en met het hoofd zorgde voor de verdiende gelijkmaker: 2-2. Het was voor Spies zijn vierde competitiewedstrijd op rij dat hij trefzeker was. Het duel tegen Assen dat hij miste door een blessure daargelaten.

Omstandigheden

In de resterende tijd van de wedstrijd bleef G.V.V.V. de beste kansen houden voor de overwinning, maar was ook FC Lisse in hun uitbraken een paar keer dichtbij de winnende treffer. Gezien de slechte omstandigheden van het weer en het veld moest Gery Vink met zijn mannen uiteindelijk kiezen om het punt te koesteren en een onnodige nederlaag te voorkomen.

Quiero Dumay houdt twee tegenstanders bezig, Tariq Dilrosun staat op de achtergrond te wachten tot hij kan invallen.

Het bracht de eindstand op 2-2 en dat was uiteindelijk een uitslag waar G.V.V.V. prima mee kan leven. Het had recht gehad op meer in deze van tijd-tot-tijd rommelige wedstrijd, maar besefte zich ook dat het op deze grasmat een lastig duel had gespeeld en op basis van inzet en wilskracht prima voor de dag was gekomen in de derde wedstrijd van de week. Door uitslagen op andere velden klimt het zelfs een plekje en staat het nu vijfde in de Betnation Divisie.

Waarschuwing

Volgende week ontvangt G.V.V.V. de beloften van Almere City FC. De ploeg uit Flevoland rekende zaterdagmiddag knap af met Quick Boys en heeft dus al een waarschuwing afgegeven aan de blauwen. De wedstrijd op sportpark Panhuis begint om 14.30 uur.


FC Lisse – G.V.V.V. 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 26. Dyllandro Panka 1-0, 30. Mitch Willems 1-1, 47. Quincy Veenhof 2-1 (ED), 64. Justin Spies 2-2.

Gele kaarten: 66. Remi van Ekeris, 77. Dyllandro Panka, 90. Björn Mussche (FC Lisse), 34. Gery Vink (trainer), 43. Jonathan Vergara Berrio, 66. Quincy Veenhof (G.V.V.V.).

Opstelling FC Lisse: Joost Meendering (k), Nerivio Kasanwirjo (69. Björn Mussche), Darryl Baly, Tim Brinkman, Dyllando Panka, Max Hudepohl, Toon Zwetsloot ©, Jooste Meendering, Rowdy van der Putten (78. Maxim van der Meer), Justin van der Putten (69. Allon Koene), Remi van Ekeris, Daan Klinkenberg.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k), Taoufik Adnane ©, Barry Maguire, Mitch Willems, Quiermo Dumay, Mart de Jong (89. Danny de Leeuw), Justin Spies (83. Tariq Dilrosun),Jonathan Vergara Berrio (69. Dylan Chiazor), Quincy Veenhof (83. Dirk Homoet), Leroy George (46. Genrich Sillé), Byron Burgering.

Scheidsrechter: Joshua Kuipers (Enschede)
Toeschouwers: 400

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops