G.V.V.V. SLEEPT MET TIEN MAN TERECHT DRIE PUNTEN BINNEN TEGEN KOZAKKEN BOYS

G.V.V.V. 2
Kozakken Boys 1
  • Wedstrijdverslagen

Na drie gelijke spelen kon het Panhuis weer eens juichen. Kozakken Boys, dat voorlaatste staat, werd zonder punten terug naar Werkendam gestuurd: 2-1. Het laatste kwartier moesten de blauwen bij een stand van 1-1 met tien man verder, omdat Dumay geblesseerd uitviel en Vink net zijn laatste wissel had gedaan. Maar de van een langdurige blessure teruggekeerde Latif scoorde alsnog de winnende treffer.

Van een goede wedstrijd was van beide kanten niet echt sprake. Kozakken Boys begon redelijk voortvarend aan de wedstrijd, maar kon het G.V.V.V. in de eerste helft maar een klein kwartiertje lastig maken. In dat kwartier was er slechts een kans voor de Kozakken te noteren, maar dat was wel een grote. Hoffman probeerde het met een goed schot van zo’n 20 meter en raakte de bovenkant van de lat. G.V.V.V. stelde daar een kans van George tegenover, die op aangeven van Spies van net buiten de zestien de linkerhoek vond, maar keeper Janssen haalde de bal eruit. Ook Veenhof kreeg nog een mogelijkheid. Een ingooi van Dumay werd goed verlengd richting de lange spits, die net niet bij de bal kon.

Winderig Panhuis

De harde wind had best wat invloed op het spel aan beide kanten. Tijdens de eerste helft had G.V.V.V. de wind mee, waardoor veel lange ballen te hard waren. G.V.V.V. krijgt daarna steeds meer de overhand. De thuisploeg heeft veel balbezit, maar heeft er moeite mee om gevaarlijk te worden. George lijkt in de achttiende minuut te kunnen scoren als hij de bal goed aangespeeld krijgt door Adnane, maar als hij richting doel draait krijgt zijn tegenstander er nog net een voetje tussen.

Janssen verslikt zich: 1-0

Het initiatief blijft bij G.V.V.V., dat binnen 25 minuten al acht corners heeft gehad. Na ruim een halfuur spelen wordt Spies goed aangespeeld door Burgering. Van Arnhem ligt in de weg als Spies probeert te scoren. In de 36ste minuut is het zomaar ineens 1-0. Mitch Willems stuurt een lange bal richting Veenhof. De pass is ook deze keer iets te lang, waardoor keeper Janssen de bal kon oprapen. Maar die verslikte zich hopeloos in de tweede stuit en liet de bal los. Veenhof kon de bal overnemen en vanuit een moeilijke hoek binnenschieten.

Quincy Veenhof omspeelt Janssen en schiet de bal in de verre hoek.

Tremour met de gelijkmaker

Een paar minuten later plaatst G.V.V.V. een mooie aanval over veel schijven, die eindigt via Spies bij Burgering, die maar net voorlangs schiet. Maar net voor rust is het ook vanuit het niets weer gelijk. Een hoge bal landt bij Maguire, die springt en een opzichtige duw in zijn rug krijgt. De scheidsrechter laat doorspelen en de aanval gaat verder. Keukens legt vanaf de achterlijn terug op Tremour, die de bal hard in het dak van het doel schiet.

Barry Maguire moet toezien hoe Sergio Tremour de 1-1 scoort.

Latif is weer terug!

In de tweede helft, met De Leeuw in het veld voor Vergara Berrio, gebeurt er in het eerste kwartier bijna niets. Het spel speelt zich vooral af op het middenveld. De verhoudingen tussen beide elftallen zijn in de tweede helft ook meer in evenwicht. Coach Vink wisselt dan twee spelers: Sillé komt erin voor de wat ongelukkig spelende George en Veenhof moet zijn plaats in de spits afstaan aan Latif, die na een lange afwezigheid weer zo goed als fit is.

Goede pogingen Sillé

Sillé laat zich meteen zien. Hij troeft zijn tegenstander langs de lijn af en kan er op snelheid vandoor. Vanaf de hoek van de zestien schiet hij, keeper Janssen redt knap. Kort daarna duikt Hoffman ineens alleen voor goalie Van Willige op, maar die kan met een snoekduik de bal voor zijn voeten weghalen. Ook Sillé krijgt weer een kans. Hij laat zijn tegenstander langs de zijlijn weer zijn hielen zien en sprint richting doel. Hij lost weer een goed schot, maar de keeper krijgt er nog net een hand tegenaan. Het is in alle opzichten een kopie van zijn eerdere poging.

G.V.V.V. met tien man

In de 70e minuut besluit Vink zijn laatste wissel in te zetten. Hij vervangt Adnane door Homoet. Helaas ligt Dumay een paar minuten later geblesseerd op de grond. Hij kan niet verder en G.V.V.V. moet met 10 man verder. Kozakken Boys ruikt bloed en gaat in de aanval. G.V.V.V. moet even tegenhouden. De Werkendammers, die de punten heel hard kunnen gebruiken, gaven echter ook meer ruimte weg voor de snelle blauwe aanvallers.

Latif!

En dat wordt Kozakken Boys fataal. In de 81e minuut speelt de prima ingevallen Homoet Latif aan met een prachtige crosspass van achteruit. Latif haalt uit vanaf rand zestien richting korte hoek. Ook nu is een stuit blijkbaar te machtig voor keeper Janssen en hij moet de bal voor de tweede keer uit het net vissen. G.V.V.V. kan de wedstrijd daarna beheerst uitspelen en boekt een zeer welkome winst. Door de driepunter stijgt G.V.V.V. weer naar de vijfde plaats en zijn de Werkendammers weer iets verder in de problemen gebracht. De frustratie bij Kozakken Boys was goed merkbaar. Na het laatste fluitsignaal trok scheidsrechter Visser nog twee gele kaarten (dus rood) voor assistent-trainer Van Gool. Hij was het niet eens met de lengte van de blessuretijd. Hoofdtrainer Grünholz stapte, zonder een journalist te woord te willen staan, de bus in.

Ilias Latif haalt uit voor zijn winnende doelpunt.


G.V.V.V. – Kozakken Boys 2-1 (1-1)
Scoreverloop: 36. Quincy Veenhof 1-0, 42. Sergio Tremour 1-1, 81. Ilias Latif 2-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Mitch Willems, Quiermo Dumay, Taoufik Adnane © (70. Dirk Homoet), Barry Maguire, Mart de Jong (52. Tariq Dilrosun), Byron Burgering, Leroy George (58. Genrich Sillé), Quincy Veenhof (58. Ilias Latif), Justin Spies, Jonathan Vergara Berrio (46. Danny de Leeuw).

Opstelling Kozakken Boys: Bryan Janssen (k), Frenk Keukens ©, Niek Hoogveld (85. Sven van Ingen), Lorenzo Piqué, Jethro Mashart, Philippe van Arnhem, Dico Jap Tjong (69. Julian Geelhoedt), Lowie van Zundert, Dilivio Hoffman, Mario Bilate (69. Kevin Vermeulen), Sergio Tremour (69. Johnny Lommers).

Geel: 90+3. Ilias Laftif (G.V.V.V.). 62. Jethro Mashart, 90+3. Philippe van Arnhem (Kozakken Boys).
Rood: 90+6. François van Gool (2x geel).

Scheidsrechter: T.J. Visser
Toeschouwers: 750

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops