Homoet houdt vertrouwen na persoonlijke valse start bij G.V.V.V.

  • In de media

Dirk Homoet stapte afgelopen zomer over van het Utrechtse Hercules naar de hoofdmacht van G.V.V.V. Door een opgelopen blessure heeft de verdediger zichzelf nog amper kunnen tonen. ‘Ik voel mij nu weer topfit’.

Nagenoeg alle wedstrijden kwam hij in actie voor zijn vorige club, maar sinds hij dit seizoen de overstap maakte naar het eerste elftal van G.V.V.V. werd er opeens veel van hem geëist. Een blessure bezorgde de linkspoot een valse start bij de blauwen. “Het gaat nu weer goed met mij. Ik heb aan het begin van dit seizoen een moeilijke periode gehad door de blessures”, erkent Homoet.

“Ik had een slechte conditie als gevolg van die blessures. Nu voel ik mij weer topfit. Ik merk dat ik alleen nog maar fitter word. Het is nu gewoon een kwestie van mijn kansen afwachten en hard mijn best doen op de trainingen.”

‘Voelde goed toen Vink mij belde’

De linkervleugelverdediger weet wat zijn kwaliteiten zijn en gelooft dat zijn kansen komen. “Bij Hercules heb ik laten zien wat ik kan. Ik heb dat natuurlijk ook aan mijn medespelers te danken. Het voelde wel goed toen trainer Gery Vink mij vorig seizoen belde.” De keuze van de trainer om hem in de O23 minuten te laten maken, snapt hij dan ook wel.

“Natuurlijk baal je als je bij een team lager meespeelt dat onder jouw niveau is. Ik weet waarom de trainer dat wil en probeer er nu het beste van te maken. Het is inderdaad best lastig om nu in de basis van het eerste elftal te komen. Ik heb wat dingen waar ik mijzelf in kan verbeteren, zoals het gif in mij. Dat wil de trainer er met trainingen ook uit laten komen. Ik ben bescheiden opgevoegd”, glimlacht hij.

‘Heb er vertrouwen in dat het goed komt’

Homoet houdt dan ook alle vertrouwen dat zijn tijd vanzelf komt. “Mijn focus ligt hier bij G.V.V.V. om uiteindelijk aan het publiek te laten zien wat ik kan en wat ik kan doen. Ik heb nog niet met de club gesproken over volgend seizoen, maar mijn contact met de trainer is goed. Ik heb er uiteindelijk zelf wel vertrouwen in dat het goed gaat komen.”

“Je hebt altijd de hoop dat je in mag vallen”, zegt de 21-jarige Zeister kort na afloop van de wedstrijd tegen Jong Almere City FC. “Dan hoop je met je eigen kwaliteiten iets te kunnen doen voor het team. Taoufik Adnane speelde een goede wedstrijd, dus de trainer had geen reden om hem te wisselen. Wanneer ik wel in de basis sta? Dat is een moeilijke vraag. Ik hoop na de winterstop mijn plekje te veroveren.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer