JO13-1 weer met beide benen op de grond gezet na verlies in topper

  • Wedstrijdverslagen

Na wekenlange succesverhalen over de JO13-1 weet iedereen dat er ook een dag komt waarop de teleurstelling zal overheersen. Daarbij weet iedereen ook dat zo’n moment altijd op het verkeerde moment  zal plaatsvinden.

GEWIJZIGDE opstelling G.V.V.V.

Zaterdagochtend 25 november stond de kraker op het programma tussen Valleivogels JO13-1 en G.V.V.V. JO13-1 in Scherpenzeel. Respectievelijk de nummer 1 en 2 van de competitie. Eerder dit seizoen, op zaterdag 7 oktober, wist G.V.V.V. JO13-1 deze wedstrijd in Scherpenzeel met 3-2 te winnen. De technische staf toverde een enigszins opmerkelijke opstelling uit de hoed, wat menig supporter de wenkbrauwen deed fronsen. Khalil al weken de motor op het middenveld, werd een linie naar achteren geschoven, waardoor Rafi centraal op het middenveld werd gepositioneerd en Appie de spitspositie innam. Adam, na zijn goede wedstrijd tegen FC Utrecht, werd beloond met een basisplek op de linksback, waardoor de achterhoede bestond uit een compleet andere samenstelling dan de laatste weken het geval was. De laatste weken stond de achterhoede goed en liet dat weinig reden toe om hier te gaan schuiven. Toch zagen we in de maand november al dat het voetballend bij G.V.V.V. een stuk minder was. Wedstrijden werden vaak nog wel gewonnen, maar minder overtuigend dan aan het begin van het seizoen het geval was.

G.V.V.V. kan geen vuist maken

Om stipt 11.30 uur werd er afgetrapt op het goede kunstgrasveld van Valleivogels. G.V.V.V. had in de eerste helft de harde wind mee en dat leverde in het eerste kwartier een veldoverwicht op, zonder tot hele grote kansen te komen. Een vrije trap van 35 meter van Delano leek erin te gaan, echter de wind zorgde ervoor dat de bal net een half metertje over het doel vloog. G.V.V.V. kreeg nog enkele cornerballen, echter deze leverden weinig gevaar op. Appie leek na 12 minuten de 0-1 op het scorebord te zetten, alleen werd de voorzet vanuit buitenspel positie gegeven, waardoor het doelpunt terecht werd afgekeurd. Na een kwartier kwam de wedstrijd meer in evenwicht en werd ook Valleivogels enkele keren gevaarlijk. De eerste grote kans, een steekbal door het centrum van G.V.V.V., werd net op tijd door Sil en Cleon (keeper) onschadelijk gemaakt. Toch was er na 20 minuten een identieke steekbal, waarbij de spits van Valleivogels nu wel het centrale duo en de keeper te slim af was en de keeper omspeelde en de 1-0 op het scorebord zette. Na deze 1-0 nam Valleivogels het heft in handen zonder tot grote kansen te komen. G.V.V.V. wist niks meer te creëren en zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand.

Tegenstander heeft de wind in de zeilen en loopt uit

De tweede helft was het Valleivogels welke de wind mee had en dat was te zien ook. G.V.V.V. kwam de eigen speelhelft nauwelijks meer af en het was Valleivogels welke nadrukkelijk op jacht ging naar de 2-0. Na enkele speldenprikken was het na een kwartier in de tweede helft uit een cornerbal waaruit Valleivogels op een 2-0 voorsprong kwam. De keeper verkeek zich enigszins door de wind en de bal vloog ongelukkig tegen de touwen. Gezien het spelbeeld van de tweede helft leek dit de beslissing te zijn, want G.V.V.V. werd slordiger en slordiger en was er geen enkele lijn meer in het spel van te zien. Toch was het 10 minuten voor tijd Appie welke uit het niets 1 op 1 kwam te staan met de doelman van Valleivogels. Dit zou het ideale moment zijn voor de aansluitingstreffer. In plaats van de keeper te omspelen schoot Appie de bal slap in, tegen de voeten van de uitgekomen doelman en rolde de bal naast het doel. Kort na deze grote kans brak Appie nogmaals op rechts door, maar zijn schot vloog 2 meter over het doel, waarbij de bal breed leggen wellicht een betere optie was geweest. Een vrije trap op 18 meter van de doel, werd door Appie naast geschoten. Daarmee waren alle wapenfeiten voor G.V.V.V. genoteerd in de tweede helft. Vlak voor tijd belandde een vrije trap vanaf links, tussen de keeper en verdediging van G.V.V.V., voor de voeten van de spits van Valleivogels en liep hij de 3-0 tegen de touwen.

Kort na de 3-0 blies de scheidsrechter voor het laatst en zo verloor G.V.V.V. uiteindelijk dik verdiend van Valleivogels. Nu resteren er voor G.V.V.V. nog 2 competitiewedstrijden om des keizers baard, waar ze zullen moeten strijden om de plekken 2 tot en met 4. Een deceptie waar menig blauwe niet op had gerekend.

De MOUWEN weer opstropen

In de nieuwe trainingsweek gaan we de mouwen weer opstropen met als doel 6 punten uit twee wedstrijden. Jeugdvoetbal kent pieken en dalen, maar de komende weken zal moeten blijken of de blauwe strijders met een goed gevoel de winterstop in gaan.


Valleivogels JO13-1 – G.V.V.V. JO13-1: 3 – 0

Toeschouwers: 38

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp – Teammanager G.V.V.V. JO13-1

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer