JO13-1 worstelt met zichzelf en haalt het maximaal haalbare uit de wedstrijd

  • Opleiding
  • Wedstrijdverslagen

Zaterdagochtend 4 november stond de tweede competitiewedstrijd van GVVV JO13-1 op het programma, thuis tegen Woudenberg JO13-1. Woudenberg een bekende tegenstander van eerder dit seizoen in de beker. Deze wedstrijd eindigde toen, op een snikhete zaterdagochtend op 9 september, in een 2-0 overwinning voor G.V.V.V., waar ook toen de teams aan elkaar gewaagd waren. Eerder deze week speelde de JO13-1 nog een oefenwedstrijd op woensdagavond 1 november thuis tegen Beuningse Boys JO13-1. Deze wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel en was met kop en schouders, het slechtste duel van de JO13-1 dit seizoen. Inspiratieloos en mopperend werd er over het veld gehobbeld en was het voetbal het aanzien niet waard. Gelukkig kreeg de selectie snel de tijd om zich te revancheren, zaterdagochtend 4 november wachtte immers Woudenberg JO13-1.

Flitsende start

Om exact 10.15 uur werd er afgetrapt en binnen de eerste minuut kreeg de JO13-1 al een vrije trap toegekend. Delano slingerde de bal voor de goal en geheel vrijstaand kon Appie de 1-0 op het scorebord zetten voor G.V.V.V. Zo beleefde G.V.V.V. een flitsende start. Toch was het na de 1-0 voor G.V.V.V., Woudenberg welke het initiatief nam en met goed positiespel het G.V.V.V. heel lastig maakte. G.V.V.V. loerde op een counter, maar ook deze werden sporadisch gevaarlijk.

Na tien minuten, was het de keeper van G.V.V.V. welke de bal te zacht inspeelde op Sam. De uitstekende spits van Woudenberg, waarop het centrale duo maar geen grip op kreeg, onderschepte de bal en kon simpel de 1-1 binnenschieten. Misschien maar eens een week of twee geen voetbal op TV kijken, waarbij ook wekelijks de opbouw door het centrum fout blijft gaan. Ook na de 1-1 was Woudenberg de bovenliggende partij en moest G.V.V.V. veelal achter de bal aan lopen. Na twee waarschuwingen van Woudenberg, was het na 18 minuten dan toch raak. De rechtsbuiten van Woudenberg werd weggestuurd, gaf een harde half hoge voorzet welke werd losgelaten door onze keeper en wederom was het de spits van Woudenberg die de bal eenvoudig in het lege doel kon schieten 1-2.

Na de 1-2 leek G.V.V.V. iets beter bij de les en kwam het zo nu en dan ook tot aanvallen toe. Uit het niets kwam G.V.V.V. in de 23ste minuut op 2-2. Een cornerbal van Joey vanaf de linkerzijde werd met de punt van de schoen door Rafi knap binnen gewerkt 2-2. Na de 2-2 waren de teams in evenwicht en waren er geen grote kansen meer te noteren in de eerste helft en zo gingen we rusten met een 2-2 tussenstand.

Opnieuw op voorsprong

De tweede helft begon zoals de eerste helft begon, namelijk een snel doelpunt van G.V.V.V. Joey brak op rechts door, had eigenlijk de bal in de loop moeten meegeven aan Noah, maar besloot uit een haast onmogelijke positie zelf te schieten. Het schot ging hard en hoog over de keeper van Woudenberg heen en zo kwam G.V.V.V. op een 3-2 voorsprong. De eerste tien minuten na rust waren de enige tien minuten waarbij G.V.V.V. de wedstrijd onder controle leek te hebben. Voor beide teams waren er in deze tien minuten geen kansen te noteren. Daarna nam Woudenberg het initiatief weer over en moest G.V.V.V. ver achteruit en kwam het de middenlijn eigenlijk niet meer over. Echte grote kansen leverde dit overwicht van Woudenberg niet op, op een paar afstandsschoten na welke vrij makkelijk door de doelman van G.V.V.V. konden worden gepareerd.

Uitblinkers bij G.V.V.V.

Het waren vandaag Khalil en Quinten welke een ijzersterke wedstrijd speelden en G.V.V.V. op de been hielden. Khalil bleef maar van “box to box” gaan en was niet af te stoppen op het middenveld. Het was dezelfde Khalil welke twee keer vanaf het middenveld een counter inluidde en Rafi alleen voor de doelman zette. Rafi had beide keren zeeën van tijd om de wedstrijd te beslissen, maar door zoveel tijd te hebben sloop er twijfel in bij de spits en belandde de bal twee keer naast het doel. Het spelbeeld bleef hetzelfde, Woudenberg domineerde en was voetballend en in de duels nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Twee minuten voor tijd, kenmerkend voor de wedstrijd, was het wederom een duel dat door de ijzersterke spits van Woudenberg werd gewonnen. Op kracht en de echte wil om een wedstrijd te winnen schoot hij de dik verdiende gelijkmaker binnen 3-3.

Na de 3-3 waren er nog slechts 2 a 3 minuten te spelen en heel G.V.V.V. was bang dat Woudenberg erop en er over zou gaan. Alles leek erop dat dit zomaar zou kunnen gaan gebeuren. Echter G.V.V.V. leek wakker geschud en het was Joey welke op rechts doorbrak en de bal langs de keeper schoot. De keeper raakte de bal heel licht met zijn hand aan en de bal rolde vervolgens net langs de verkeerde kant van de goal. Uit de daaropvolgende corner was het Khalil welke de bal hoog over schoot. Goed druk zetten, direct vanaf de doeltrap van Woudenberg, leverde G.V.V.V. een vrije trap op. Op een interessante positie voor een rechtsbenige speler. Niet Delano, Rafi, Joey of Julian ging achter de bal staan, maar het was onze linkeraanvaller Appie welke de bal opeiste. De vrije trap ging ruim over de goal heen.

De stand blijft gelijk

Dit was het laatste wapenfeit van een spannende wedstrijd, waarbij Woudenberg de bovenliggende partij was, maar G.V.V.V. misschien wel een heel belangrijk punt op Panhuis heeft weten te behouden. 

Het bleek ook nu weer dat G.V.V.V. het moeilijk heeft met fysiek sterke tegenstanders, welke er inkleunen en waar de creatieve / technisch vaardige spelers geen antwoord op hebben. Bovenstaande geeft stof tot nadenken voor de technische staf, want volgende week wacht namelijk CDW JO13-1, een tegenstander welke de duels ook niet zal schuwen.

Zaterdagochtend 11 november reist de JO13-1 dus af naar CDW JO13-1 uit Wijk Bij Duurstede. Een tegenstander waar G.V.V.V. het al jaren heel moeilijk mee heeft. Zoals gebruikelijk wordt er weer om 8.30 uur afgetrapt en dit tijdstip zorgt ervoor dat alle supporters van G.V.V.V. weer met een glimlach kunnen afreizen naar Wijk bij Duurstede.


G.V.V.V. JO13-1 – Woudenberg JO13-1: 3 – 3

Doelpuntenmakers: 1 x Appie, 1 x Rafi en 1 x Joey

Toeschouwers: 63

Tekst en fotografie: Stefan van de Bovenkamp, Teammanager GVVV JO13-1

Ander nieuws

VACATURE: Hoofdtrainer J017-1 GVVV 

Wedstrijdverslagen | 14 juni 2024
Lees meer

JO11-1 succesvol op diverse toernooien

Wedstrijdverslagen | 13 juni 2024
Lees meer

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer