JO17-1 toont karakter en slaagt erin om Musketiers nu wel te verslaan

  • Wedstrijdverslagen

Ondanks vele afwezigen, Marc (werk), Luuk en Joris (geblesseerd) en Sjoerd (geschorst) heeft G.V.V.V. weten te winnen van Musketiers. Van deze zelfde ploeg werd enkele weken geleden nog redelijk kansloos verloren maar G.V.V.V. had de zaken deze keer beter voor elkaar. In de tweede helft speelde G.V.V.V. nog een periode met 10 mann na een blessure bij Olanchio maar met veel inzet werd Musketiers ver van het eigen doel gehouden. Thijmen had G.V.V.V. in de eerste helft op voorsprong geschoten en die voorsprong zou tot het einde toe blijven staan. Eindstand 0-1!

Eerste deel van de wedstrijd is voor G.V.V.V.

Na een afwachtend begin van beide ploegen zorgde G.V.V.V. voor het eerste gevaar. Marwan was aan de rechterkant van het veld ontsnapt aan de verdediging van Musketiers maar zijn voorzet wist Dylan net niet te bereiken. Na een eerste aanval van Musketiers leek Aryan makkelijk te kunnen uitverdedigen maar hij raakte de bal niet helemaal lekker en bijna ging de bal over Maarten in het eigen doel maar gelukkig kon Maarten de bal nog over de lat boksen. G.V.V.V. was in de openingsfase de gevaarlijkste ploeg. Na een mooie pass van Stan leek Donald op weg naar de 0-1 maar de keeper stond een doelpunt in de weg. Even later kreeg Dylan de bal van de sterk spelende Rowen maar het schot van Dylan kon door de keeper nog net uit de hoek worden getikt. De corner van Stan leverde helaas geen gevaar op. Musketiers kwam iets beter in de wedstrijd en een aanvaller kon alleen op het doel van Maarten af. Maarten kwam goed uit zijn doel en dwong de aanvaller zo in een moeilijke hoek waarna het schot naast het doel ging. Hierna was het weer G.V.V.V. wat een aanval opzette. Uiteindelijk was het Dylan die kon schieten maar het schot was te zacht om het de keeper echt moeilijk te maken.

Kort hierna kreeg G.V.V.V. een corner. De bal viel uiteindelijk voor de voeten van Thijmen die goed uithaalde en de bal onhoudbaar achter de keeper in het doel wist te schieten (0-1). Musketiers kreeg halverwege de eerste helft een vrije trap, na een overtreding van Lucas, op een gevaarlijke plek maar de blauw-witte muur stond goed opgesteld en via die muur verdween de bal over de achterlijn. Uit de corner ontstond wel wat gevaar voor het doel van G.V.V.V. maar Aryan en Thijmen wisten de bal uiteindelijk goed weg te werken.

Musketiers kwam nu beter in de wedstrijd en G.V.V.V. stond even met de rug tegen de muur. Gelukkig konden Micha, Rowen en Lucas met enkele goede ingrepen enkele aanvallen van Musketiers onschadelijk maken. Tegen het einde van de eerste helft kreeg G.V.V.V. nog één mogelijkheid. Na een goede aanval via Stan, Milan en Thijmen kwam de bal tot bij Olanchio maar hij kopte de bal net naast het doel.

Thijmen haalt uit voor de 0-1.

G.V.V.V. onder druk maar geeft nauwelijks kansen weg

De tweede helft begon eigenlijk net zoals de eerste, er vielen weinig kansen te noteren en het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Na ruim vijf minuten spelen leek Olanchio op weg naar de 0-2 maar de grensrechter stak zomaar de vlag in de lucht ten teken van buitenspel maar Olanchio stond op het moment van spelen van Marwan zeker 1,5 achter zijn tegenstander! Helaas nam de scheidsrechter dit onterechte vlagsignaal over en bleef het 0-1.

In de tweede helft had Musketiers veelvuldig balbezit maar wist het nauwelijks kansen te creëren. G.V.V.V. stond verdedigend als een huis en wist in de omschakeling nog enkele keren gevaarlijk te worden. Na goed doorzetten van Milan wist hij de bal bij Olanchio te krijgen. Helaas schoot Olanchio wat wild en vloog de bal hoog over het doel. Even later speelde Stan zich knap vrij maar ook nu was het schot dat volgde weer wat te gehaast en opnieuw verdween de bal hoog over het doel van Musketiers. Na weer een kansje voor Olanchio kwam hij ongelukkig ten val en blesseerde zijn pols. Olanchio verbeet de pijn en speelde nog even door. Echter na vijf minuten moest hij toch naar de kant en speelde G.V.V.V. de wedstrijd verder met tien man (eerder was Dylan ook al geblesseerd uitgevallen).

Ook met tien spelers wist G.V.V.V. de tegenstander ver van het doel te houden. Sterker nog: het duurde zeker vijf minuten voordat de trainer van Musketiers door had dat zijn ploeg een speler meer in het veld had staan 😊). Na een kleine tien minuten aan de kant te hebben gezeten gaf Olanchio aan dat het allemaal wel weer ging en kwam hij terug in het veld om nog tien minuten te buffelen en zo de overwinning over de streep te trekken. In de slotfase ontstonden nog enkele hachelijke situaties voor het doel van Maarten maar Micha, Rowen, Aryan en Lucas wisten de bal steeds te onderscheppen voordat Musketiers de bal überhaupt op het doel kon schieten.

Nadat er ook nog eens twee minuten extra waren toegevoegd aan de wedstrijd floot de scheidsrechter voor de laatste keer en kon G.V.V.V. eindelijk weer eens een overwinning vieren.


Musketiers  JO17-1 – G.V.V.V.  JO17-1 0 – 1      (0 – 1)

Scoreverloop: 15. 0-1 Thijmen Meijer.

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Maarten van Schaik (k), Micha van de Haar, Aryan Pakseresht©, Lucas van der Salm; Marwan Akbili , Rowen Nap, Thijmen Meijer, Milan van de Weerd, Stan Keulers, Dylan Dirksen en Donald Thomas.

Wissel: Olanchio Masalandua.

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer