Beloften in competitie met geflatteerde cijfers onderuit bij Roda‘46

  • Wedstrijdverslagen

Ons talententeam is er gisteravond niet in geslaagd om de eerste punten te veroveren in de SD Sportswear beloftencompetitie. Op bezoek bij de evenknieën van Roda ’46 te Leusden moesten zij met 4-1 hun meerdere erkennen in de gastheren.

Dat er zo’n flinke nederlaag zou volgen na negentig minuten spelen was gezien het speelbeeld toch wel geflatteerd te noemen, maar Roda ’46 maakte o.a. dankbaar gebruik van een grote dekkingsfout en had het geluk dat een van richting veranderd schot doel trof. Bovendien hadden ze een sluitpost die op een paar gevaarlijk aanvallen van de gasten steeds een juist antwoord had.

Achterstand

Want in het eerste deel van de eerste helft moest hij eenmaal ingrijpen op een schot van Mohammed Zarkouni, schoot diezelfde speler maar rakelings voorlangs na een mooie pass van Denzel van Meegdenburg. Ingrijpen was ook nodig na een indraaiende corner van Giel Slijkhuis. Maar op het halfuur was Zarkouni ook de reddende engel aan de overkant door met een blocktackle een doorbraak van de Leusdenaren te voorkomen. Toch werd het even later 1-0 toen een harde schuiver keeper Thom van der Oest te machtig was.
Het antwoord van Jong G.V.V.V. liet gelukkig niet lang op zich wachten, want vier minuten later kon de doelman een hard schot van aanvoerder Ali Auchi niet klemmen en werd de rebound door de zeer attente Denzel van Meegdenburg tot doelpunt, en daarmee de gelijkmaker gepromoveerd.
Daarmee leek het ook rust te worden nadat goalie Van der Oest eerst nog een gevaarlijk schot op het door de regen spekgladde veld, goed naar de zijkant had gebokst. Maar hij was een paar minuten later kansloos op een van richting veranderd afstandsschot. Gelijk daarop kreeg Giel Slijkhuis de kans op de gelijkmaker maar hier toonde de Roda keeper weer zijn klasse door de bal tot hoekschop te promoveren, en daardoor gingen de gastheren alsnog met een voorsprong aan de thee.

Weinig vrolijke gezichten op de bank bij Jong G.V.V.V.

Forceren

Met die achterstand moesten de jongemannen van de coaches Lakhal, Van Meegdenburg en Warnar iets gaan proberen te forceren in het tweede bedrijf. Dat lukte aardig qua balbezit, want er werd veelal op de helft van Roda gespeeld, maar tot echte kansen of mogelijkheden leidde dat alles niet. En bij dat aandringen ligt een counter van de opponent op de loer. Precies dat gebeurde dan ook na ruim een uur spelen. Onzorgvuldige dekking lag aan de basis van de 3-1 en betekende ook een tikkie voor de jonge blauwen.
Het speelbeeld bleef onveranderd en de gasten probeerden met de moed der wanhoop op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer, maar die zat er eigenlijk nooit in. Vijf minuten voor tijd herhaalde de geschiedenis zich. Met een snelle uitbraak bezegelde Jong Roda ’46 de 4-1 nederlaag voor Jong G.V.V.V. wat daardoor nog puntloos is in deze poule van de beloftencompetitie.

De volgende wedstrijd om daar iets aan te doen vind plaats op 12 december wanneer Jong USV Hercules een bezoek komt brengen aan het sportpark Panhuis. Aanvang is dan 20.00 uur.


Jong Roda ’46 – Jong G.V.V.V. 4-1 (2-1)
Scoreverloop: 31. Jong Roda ’46 1-0, 36. Denzel van Meegdenburg 1-1, 41. Jong Roda ’46 2-1, 63. Jong Roda ’46 3-1, 85. Jong Roda ’46 4-1

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen en Misja van der Haar (teammanager)
Foto’s: Misja van der Haar

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer