Mitch Willems onder de indruk van ploeggenoten: ‘Vind ik heel knap’

  • In de media

Met Mitch Willems in het centrum van de verdediging krijgt hij al weken complimenten voor het werk dat de defensie verricht. Doelpunten bleven aan de andere kant uit en dus eindigde het in 0-0. ‘Zoals ik al vaker heb gezegd: je moet jezelf belonen.’

Verdedigend had Mitch Willems het zaterdagmiddag weer goed op orde. De eindstand van 0-0 had hij dan ook niet verwacht. “We spelen altijd voor de winst. We wisten wel dat Jong Almere City vorige week ook gewoon van Quick Boys wint. Als we de beelden bekijken is het gewoon echt een fitte, prima spelende ploeg die goed kan voetballen. Bij dit soort beloftenteams zie je wel dat zij minder ervaren zijn. Daarop moet je ze eigenlijk kunnen pakken met corners en vrije trappen. Zij zijn fit.”

“Wat wij daar tegenover zetten, dat vind ik heel knap. Volle bak een-op-een. Druk zetten. Het eerste halfuur speelden wij denk ik geweldig. Wat ik in de vorige interviews ook al zei, je moet jezelf belonen. Byron Burgering, Leroy George, zij krijgen allemaal wel de kansen. De kans van Genrich Sillé? Ja, ik denk dat ik die bal wegschiet en de verdediger verkeerd timede.”

‘Dit moet je gewoon afstraffen’

Die aanval is volgens Willems precies wat hij bedoelt. “Je kunt er kort of lang over praten, maar op dit niveau moet je het gewoon afstraffen en dan win je gewoon makkelijker. Die bal moet gewoon zitten. Dan had ik ook nog een assist op mijn naam”, lacht de centrale verdediger.

“Wat wij in de rust besproken hebben? Dat wij heel goed spel op de mat legden, maar dat we onszelf echt moesten belonen. We houden het achterin dicht. Geven bijna niets weg. De tweede bal en aan de bal, we waren vandaag veel beter.” Niet scherp in de afronding, maar ook een sluitpost onder de lat van Almere City stonden een voorsprong in de weg.

‘Daar heb ik complimenten voor gegeven’

“Ik heb met Stijn Keller gevoetbald. Vroeger kwam hij nooit zijn goal uit en nu plukt hij elke voorzet zo weg. Het is onze kracht om over de flanken te komen. Heb hem daar de complimenten voor gegeven, want hij haalde er veel gevaar uit.”

Het zorgde voor het tweede onverdiende gelijkspel op rij, beaamt ook Mitch Willems. “Maar vorige week wil ik het liever niet meer over hebben. Dat veld was echt vreselijk. Je kon niets. Dan moet je misschien ook tevreden zijn met het punt dat je hebt meegenomen op zo’n slecht veld, met alleen maar lange ballen. Vandaag hoor je gewoon te winnen.”

‘Achterin staat het goed’

Hij knikt instemmend nadat er complimenten worden gemaakt over de verdediging. “Ik denk dat het goed staat. Barry en ik praten heel veel in de wedstrijd. We spelen erg open, maar geven alsnog niets weg. Ook met de backs die alles dichtlopen. Achterin staat het goed. Ik was er aan de andere kant dichtbij met mijn hoofd, maar kon niet omlaag koppen. Dus dat is jammer. Hier moeten wij eigenlijk gewoon winnen over de hele wedstrijd gezien.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer