Ook Mitch Willems verbindt met nieuw contract toekomst aan G.V.V.V.

  • Het eerste

In navolging van een vijftal medespelers heeft ook Mitch Willems zijn aflopende contract in de hoofdmacht van G.V.V.V. verlengd. De centrale verdediger tekent een nieuwe tweejarige overeenkomst, tot medio 2026.

Dat kwamen de speler en technische commissie deze week overeen. De contractverlenging van Mitch Willems (Koog aan de Zaan, 18 februari 1999) volgt maanden nadat hij werd gepresenteerd als nieuwe aanwinst voor het vlaggenschip van de vereniging. De centrale verdediger startte de competitie op de reservebank, maar verkreeg na drie wedstrijden een plek in de basis die hij tot dusver niet meer afstond.

Dankzij de doorbraak van Mitch Willems kwam hij tot dertien officiële wedstrijden voor G.V.V.V. Daarin was hij twee keer trefzeker. De 24-jarige verdediger geeft zijn voorkeur aan een langer verblijf in Veenendaal en tekent een nieuw contract voor de duur van twee seizoenen, waardoor hij tot minimaal 2026 verbonden blijft aan de hoofdmacht van de vereniging.

De Boer: ‘Dat leek ons een goed idee’

Technisch manager Rob de Boer is onder de indruk van Willems’ ontwikkeling: “Mitch Willems heeft zich wel goed in de ploeg gespeeld de laatste maanden. Hij heeft veel duelkracht en degelijkheid achterin. Het maakt hem een prima centrale verdediger. Gezien zijn 24-jarige leeftijd leek het ons een goed idee om hem twee jaar te verlengen. Daar waren wij snel uit, want Mitch heeft het erg naar zijn zin bij G.V.V.V.”

Mitch Willems is de zesde speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft vastgelegd. Eerder verlengde de technische commissie de contracten al van Barry Maguire, Genrich Sillé, Justin Spies, Quiermo Dumay en Mart de Jong. Trainer Gery Vink heeft een doorlopend contract tot medio 2025.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Het eerste | 20 juli 2024
Lees meer

Hercules-thuis afgelast (update)

Het eerste | 18 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Het eerste | 17 juli 2024
Lees meer