Sillé werkt leergierig naar ultieme doel: ‘Ben nu te wisselvallig’

  • Het eerste

Het was een grote stap omhoog toen Genrich Sillé vorig jaar tekende bij G.V.V.V. De snelle vleugelaanvaller heeft zich ontwikkeld, maar is nog niet op het niveau waar hij graag wil zijn. ‘Voor dat doel werk ik nog steeds hard’.

Het publiek klom op de banken toen zij Genrich Sillé in de zomer van 2022 voor het eerst in actie zagen op sportpark Panhuis. Voor de 21-jarige aanvaller was het een warm ontvangst bij G.V.V.V. en nog steeds merkt hij vanuit de club en selectie veel support. “Daarom heb ik er ook voor gekozen om te verlengen. Ik heb het erg naar mijn zin en voel mij goed hier.”

“Ik krijg veel vertrouwen van de trainer en ik speel in een erg leuk team”, aldus de speler die ook erg gevoelig is voor de aspecten buiten zijn team om. “Er hangt hier een leuke sfeer en de supporters steunen ons bij alle wedstrijden. Dat geeft een goed en vertrouwd gevoel waardoor ik echt om mijn plek zit bij G.V.V.V.”

‘Dat vind ik erg moeilijk’

Snelheid is voor Genrich Sillé een belangrijk wapen. Met zijn kwaliteiten onderscheidde hij zich bij De Meern en dus was een stap naar topamateurvoetbal logisch. Hij voelt dat hij zich moet blijven ontwikkelen om te acteren op dit niveau. “Ik vind het erg moeilijk om de wedstrijd als het ware op slot te zetten. Soms is het niet van belang dat er erg mooi voetbal gespeeld wordt.”

“Op dit niveau gaat het erom dat je wint. Of dat nou met mooi of minder mooi voetbal is.” Om te winnen, vind hij voor zichzelf ook een grote rol weggelegd. “Ik vind dat ik meer aan mijn afwerking op goal moet werken. Nu vind ik dat ik nog te veel kansen nodig heb om een doelpunt te maken. Ik moet echt meer een killer voor de goal worden.”

‘Is mijn ultieme doel’

Het betaald voetbal blijft voor hem het ultieme doel. “Ik werk er nog steeds hard voor om dat te kunnen halen. In mijn komende tijd bij G.V.V.V. hoop ik mijzelf in de kijker te spelen bij een betaald voetbalorganisatie om toch nog die stap naar het profvoetbal te kunnen maken”, is Sillé ambitieus.

“Om daar te komen moet ik mij in mijn basistechnieken passen en aannemen verder ontwikkelen. Nu is het bij mij nog te afwisselend. Daarnaast moet ik werken aan de keuzes en ballen in de eindfase, waardoor ik belangrijker voor het team kan zijn met goals en assists. Ik wil een grote bijdrage leveren om met deze ploeg zo hoog mogelijk te eindigen.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Taoufik Adnane zet na veertien jaar punt achter loopbaan bij G.V.V.V.

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Aanvangstijden laatste twee speelronden Betnation Divisie vervroegd

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Vlaggenschip werkt toe naar dertigste speelronde tegen Noordwijk

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer