Vink maakt ploeg compliment over slotfase: ‘Hebben wij heel goed gedaan’

  • In de media

Met tien man sleepte G.V.V.V. zaterdagmiddag de broodnodige overwinning over de streep. Trainer Gery Vink had gezien hoe zijn ploeg juist met een man minder floreerde. ‘Als je deze wedstrijden wint, kan er iets moois gebeuren’.

In de voorbije weken oogstte G.V.V.V. lof met het vertoonde spel, maar kreeg het tot twee keer toe slechts een punt. Over het spel was trainer Gery Vink nu minder tevreden. “Dat was niet best. Na een aantal weken hele goede wedstrijden gespeeld te hebben, deed het kijken naar deze wedstrijd pijn aan mijn ogen.  Ik als echte liefhebber van mooi en goed voetbal, daar was vandaag geen sprake van.”

“Ik vond Kozakken Boys de eerste vijftien minuten de bovenliggende partij. Daarna sudderde de wedstrijd een beetje voort. Kozakken Boys wilde niet echt, wij konden voor mijn gevoel niet zo goed. Ik vond dat wij heel weinig creëerden.” Toen na een glippertje van doelman Janssen de 1-0 viel, lag niet veel later de gelijkmaker alweer in het net.

‘Daar kregen wij nieuwe energie van’

Het frustreerde de trainer langs de lijn, die daarbij een belangrijk aspect in zijn ploeg miste. “Als je een gelukkige goal als deze scoort, moet je volwassen gaan worden. Niet twee minuten voor rust de gelijkmaker tegen krijgen. Daar was ik ook wel een beetje boos over. We hebben na de eerste helft als team de rust bewaard en wat wissels toegepast. Daar kregen wij nieuwe energie van in de ploeg. Op dat moment vond ik ons de bovenliggende partij.”

“Dan is het wel een heel mooi verhaal voor Ilias Latif”, benoemt de trainer zijn rentree na blessureleed beloond met een doelpunt. “Zes weken afwezig geweest door een blessure. Hij scoort gewoon een goede goal. Dan heb je eerder pech doordat Quiermo Dumay er met een schouderblessure vanaf moet en dan is het billenknijpen met tien man.”

‘Dat was slecht verdedigd van ons’

Toch was hij niet ontevreden over hoe G.V.V.V. dat oppakte. “Ik moet zeggen dat wij dat goed gedaan hebben. Kozakken Boys kreeg nog wel een geweldige kopkans, waarvan ik vond dat die echt niet gemist mocht worden. Vanuit mijn positie telde ik hem al. Dat was slecht verdedigd van ons uiteindelijk”, denkt hij opgelucht terug aan dat moment vlak voor tijd.

“Met tien man kregen wij meer ruimte en vond ik ons het goed doen in aanvallend opzicht. Wij werden weer gevaarlijk. Ze zeggen wel eens dat als je slechte wedstrijden gaat winnen er iets heel moois gaat ontstaan. Wij hebben de afgelopen twee wedstrijden heel goed gespeeld, maar een overwinning was broodnodig voor waar wij mee bezig zijn. Ik ben heel blij met deze overwinning, maar niet met het vertoonde spel.”

‘Wij moesten die druk op hun houden’

Toen Gery Vink na de blessure van Dumay niet meer mocht wisselen en met een man minder verder moest, twijfelde hij geen moment om druk te blijven houden op de verdediging van Kozakken Boys. “Op het moment dat ik met een spits minder ga spelen, krijg je minder druk op hun achterhoede. Kijk, zij gaan toch meer va-banque spelen. Dus er komt meer ruimte. Wij moesten de druk op hun achterste linie houden.”

“Dat hebben wij heel goed gedaan. We hebben daar veel energie in gelegd. Uiteindelijk win je hem en is alles goed. Deze wedstrijden wil je alleen niet te vaak spelen. Dat is niet goed voor mijn grijze haren, daar zijn er weer een paar van bijgekomen. Qua vertoonde spel was het gewoon niet goed genoeg vandaag, maar we winnen hem en dus ben ik een gelukkige trainer.”

‘Inpakken en wegwezen’

Op de vraag of hij vaker zo ver voor tijd zijn laatste wissel gaat verspelen, durft de oefenmeester geen antwoord te geven. “Als het moment daar is dat iemand moet wisselen of er moet bewust gewisseld worden, dan kijk ik niet naar de tijd. Hadden nu wel een beetje pech. Dan vraag ik mijzelf later af of ik het wel goed gedaan heb. Achteraf gezien nu wel, had het gelijk geworden had ik het anders moeten doen. Aan het einde van het seizoen praat niemand hier meer over. Dus inpakken en wegwezen.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer