Vink tevreden met veldspel, maar baalt van ‘slechts een punt’

  • In de media

Trainer Gery Vink was erg tevreden over wat hij zijn ploeg op de mat had zien leggen zaterdagmiddag, tegen de beloften van Almere City. Toch hadden zij hier twee punten te weinig aan overgehouden. ‘Daarom sta je waar je staat.’

Wetende wat voor team hij in de voorbereiding had getroffen, keek trainer Gery Vink op tegen deze wedstrijd. “Ik heb hun trainer toen al gecomplimenteerd over hun zeer goede ploeg. Voetbaltechnisch en fit. Dat ziet er heel goed uit. Zij hebben moeten wennen in de eerste zeven, acht competitiewedstrijden waarin zij slordig puntverlies hebben geleden. Toen zijn zij een ander systeem gaan spelen, waarna zij vorige week wonnen van Quick Boys en bovenliggend waren in de wedstrijd tegen Spakenburg.”

Toch was zijn ploeg op het veld bovenliggend, maar liet het na om de verdiende treffer te scoren. “Dat klopt. Voetballen gaat natuurlijk nog altijd om goals maken. Dat vind ik al een paar weken een slordigheid bij ons”, is hij kritisch. “Wij creëren wel, maar functioneren niet goed in het afmaken van goals. Als je wat wil met je ploeg, want ik vind dat wij op dit moment heel goed spelen en spelen om te winnen, dan moet je jezelf belonen. Dat hebben wij de hele wedstrijd nagelaten.”

‘Heel content daarmee’

“Met de ruimte die wij uiteindelijk weggeven, zie je dat Almere City twee momenten gevaarlijk uit de omschakeling komt en spannende momenten maken. Dat ligt aan onszelf. Als je zelf niet scoort en een wedstrijd blijft 0-0, dan is dat vervelend.” Toch is Vink niet ontevreden over wat hij gezien heeft. “Al met al ben ik heel content met wat ik vandaag negentig minuten lang heb gezien.”

De oefenmeester baalt van de competitievervalsing door het meedoen van beloftenteams. “Dat kan ik niet vaak genoeg herhalen. Dat team traint zes tot acht keer per week. Dat vind ik echt competitievervalsing. Maar als je dan ziet wat wij vandaag op de mat leggen, in energierijk en de druk op de bal houden”, is hij de frustratie al snel weer vergeten. “De hele wedstrijd bijna een-op-een gespeeld met de ruimtes die wij daarin weggegeven hebben. Ja, dan mag ik tevreden zijn met wat ik weer gezien heb vandaag.”

‘Ik wil altijd meer’

Het staat achterin als een huis, weet ook Vink. “Dat is al weken, maar dan doen we andere mensen tekort. Ik denk dat het elftal op dit moment, wie er ook speelt, staat. We vervallen niet. Dat maakt het ook dat je staat waar je staat. Ik vind het slordig in een aantal wedstrijden waarin wij de punten hebben laten liggen. Ik wil natuurlijk altijd meer. Als trainer wil je altijd meer.”

“Vorige week verloren we twee punten, vandaag ook. Als je zoveel de controle hebt en de baas op het veld bent. Tel dat op, vier punten, dan doe je mee met de bovenste vier plaatsen. Dat is helemaal niet raar. Je staat waar je staat, we moeten even geduld houden.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer