Vink wil niet wennen aan successen: ‘Moet een verslaving blijven’

  • In de media

Aan het bijkomen van de rollercoaster aan emoties kon trainer Gery Vink kort maar een ding concluderen: zijn ploeg was dinsdagavond terecht als winnaar uit de wedstrijd gekomen. ‘Dat geeft onze kracht aan.’

Met een treffer in de laatste speelminuut van de wedstrijd, gevolgd door een sportpark dat werkelijk op de kop stond verscheen trainer Gery Vink met een grote glimlach en de handen ver boven zijn hoofd aan de rand van het veld om de supporters te bedanken. Zijn elftal had zojuist terecht gewonnen van Telstar. “Ja, mee eens. Dat vond ik ook. De tweede helft was erg rommelig van beide kanten.”

“Ik denk dat wij in de eerste helft de betere kansen kregen. Al waren zij meer in balbezit. In de omschakeling hadden wij goede momenten die erg slordig werden afgewerkt. Na rust hebben wij iets meer druk naar voor gezet. Meer overtuiging. Volgens mij hebben wij dat uitstekend uitgevoerd. Ik denk dat wij drie, vier echt grote kansen hebben gehad. Ik ben een blij mens op dit moment.”

‘Dat is ook kwaliteit’

Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, zo kalm schoof invaller Jonathan Vergara Berrio het winnende schot in de verre hoek. “Dat is ook kwaliteit. Je wint geen wedstrijd met elf spelers. De groep bepaalt waar je staat en hoe je wint. Dat hebben wij vandaag uitstekend laten zien. Als je ziet hoe goed de mensen invallen en wie er ook invalt. De saamhorigheid. Winnen is het beste medicijn.”

“Je ziet een ploeg die het geloof heeft tegenover een betaald voetbalorganisatie die in de tweede helft weinig meer te vertellen heeft. Dat geeft de kracht van ons elftal aan.” Toch wil Gery Vink ook duiden dat het niet te lang feest kan blijven. “Vandaag mogen we nog nagenieten, maar vanaf donderdag moet de focus weer volledig op FC Lisse.”

‘Dat is dan vrij normaal’

Met uitgebreide analyses had Vink zijn selectie voorbereid op de wedstrijd. “Ik had Telstar iets beter verwacht. Met name in het tempo en de manier van de balcirculatie. Ik moet zeggen dat wij daar goed tegenstand tegen boden. Je weet natuurlijk van tevoren niet zo goed waar wij dan staan. Zij trainen zeven, acht keer per week. Wij drie keer. Dus dan is het vrij normaal dat hun tempo en handelingssnelheid hoger ligt.”

“Daar hebben wij de afgelopen weken al veel aandacht aan besteedt. We moeten in een hoger tempo willen spelen. Dat hebben wij vandaag prima uitgevoerd. Dat zit ook in deze groep. Op dit moment zijn wij natuurlijk gretig. Winnen, winnen, winnen. Dat is een soort verslaving. Dat heb ik een wijs man wel eens horen vertellen. Als je wint heb je vrienden, maar dat werkt ook zo op een groep. Winnen is een fantastisch medicijn en went nooit. Het moet een verslaving zijn, waar je een heerlijk gevoel bij krijgt. Daar hebben we vandaag ook heel veel mensen een plezier mee bezorgd.”

‘Moeten geen rare dingen denken’

Met een bekerzege en zevende plaats in de tweede divisie is G.V.V.V. uitstekend gestart. Toch blijft Vink kritisch. “Ik vind dat wij nog heel veel te winnen hebben. Wij zijn nog nergens. Er zijn nog 24 wedstrijden te spelen. We hebben ook laten zien een ondergrens te hebben. Moeten met beide benen op de grond blijven staan en geen rare dingen denken hoe goed wij zijn. Als we dit elke week op kunnen brengen, kunnen wij het heel veel tegenstanders moeilijk maken. Het belangrijkste is dat wij het publiek vermaken.”

“Dat was voor mij bij binnenkomst ook een belangrijke pijler om de wereld te veranderen. In positieve zin. Daar hebben we ook een bepaalde droom in uitgesproken. Stapje voor stapje gebeuren er mooie dingen. Je ziet wat er nu gebeurt binnen de club, je was er zelf bij vandaag”, zegt de oefenmeester met gepaste trots.

Interview: RTV Utrecht/Menno Schilder
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer

Trainer Gery Vink na deceptie: ‘Voelde mij vandaag echt machteloos’

In de media | 17 maart 2024
Lees meer