Willems op zijn plek: ‘Dat zorgt ervoor dat ik mijzelf kan ontwikkelen’

  • Het eerste

De blauwe kleur zit Mitch Willems binnen een paar maanden al zeer lekker. De centrale verdediger verlengde vorige week zijn contract in de hoofdmacht en zit na een onwennige start volledig op zijn plaats in Veenendaal.

Na dertien officiële wedstrijden in het vlaggenschip van de vereniging had de technische commissie genoeg gezien. Het schoof de centrale verdediger een nieuw tweejarig contract onder de neus, waar hij niet lang over hoefde na te denken. “Dat hoefde ik zeker niet. Ik heb het erg naar mijn zin bij G.V.V.V. en heb veel vertrouwen in dit elftal met jongens die graag willen. Daar wil ik mee doorbouwen.”

“De eerste maanden hier bij G.V.V.V. zijn mij goed bevallen”, vertelt de speler enthousiast als hem naar zijn start gevraagd wordt. “Ik had wel een wat mindere start door de eerste drie competitiewedstrijden vanaf de bank te moeten starten, maar ik denk dat ik nu goed bezig ben.”

‘Daar heb ik nu geen last meer van’

Zonder echt beeld van de vereniging maakte Willems afgelopen zomer de overstap van IJsselmeervogels naar G.V.V.V. “Ik wist alleen dat ik niet graag tegen G.V.V.V. speelde, omdat het altijd een lastige tegenstander was. Vooral op sportpark Panhuis”, glimlacht de 24-jarige speler. “Nu ik er zelf speel heb ik daar gelukkig geen last meer van.”

Hij moest acclimatiseren, zo durft hij zijn eerste weken op de blauwe zijde van sportpark Panhuis wel te omschrijven. “De trainingsintensiteit ligt zo hoog hier, daar moest ik eerst aan wennen. Nu ik steeds meer aan dat hoge niveau wen, zorgt dat ook meteen voor mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn plaats in de basiself. Ik train erg hard doordeweeks om die plek te behouden. Ik voel mijzelf superfit en presteer daardoor beter.”

‘Dat moeten wij zeker kunnen halen’

“Ik wil mij zoveel mogelijk blijven ontwikkelen om zo van meerwaarde te zijn voor het team. We moeten met dit team veel punten kunnen pakken en hoge ogen gooien in de tweede divisie. Als wij blijven spelen en ontwikkelen zoals wij dat nu doen, weet ik zeker dat wij dat kunnen. We moeten blijven gaan voor het hoogst haalbare met deze club.”

Dat geldt voor hem niet alleen in de competitie, maar ook in de beker verwacht hij successen te behalen. “Ik heb erg veel zin in de wedstrijd tegen N.E.C. Een vol sportpark met een mooie tegenstander, dat wordt prachtig. Natuurlijk gaan wij hen de wedstrijd niet cadeau geven en doen wij er alles aan om in de volgende ronde te komen.”

Interview: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Het eerste | 17 juli 2024
Lees meer

De route naar de bekerfinale is bekend!

Het eerste | 14 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Het eerste | 13 juli 2024
Lees meer