Zakelijk JO13-1 wint dankzij uitstekende verdediging met 3-1 van Roda’46

  • Opleiding
  • Wedstrijdverslagen

Zaterdagochtend 18 november stond de wedstrijd tussen de JO13-1 en Roda’46 JO13-2 op het programma. De aftrap stond gepland om 10.15 uur op het hoofdveld van G.V.V.V. De trainingsweek kende redelijk wat ziektegevallen waardoor er meerdere spelers maar slechts eenmaal hadden getraind. De wedstrijd kwam voor Quinten en Julian nog te vroeg, waardoor er een selectie over bleef met 13 spelers. De wedstrijd stond onder leiding van Sjako Hendriksen.

SNEL OP VOORSPRONG

De JO13-2 van Roda’46 bestond grotendeels uit spelers welke een jaar jonger zijn. Toch kon je wel zien dat dit allemaal getalenteerde voetballertjes zijn, met een goede basistechniek en een goed inzicht. Daarentegen beschikt ook GVVV over een groep waar een goede mix is tussen talent en vechters. Zo ontspon er zich een boeiend duel op het hoofdveld van Panhuis, waarbij G.V.V.V. in de eerste helft duidelijk de overhand had. Het eerste speldenprikje was een afstandsschot van Rafi welke op het dak van het doel belandde. Na tien minuten was het vanaf links Rafi, welke een cornerbal bij de tweede paal neerlegde en daar stond de dekselse Finn Jansen weer, welke de bal met zijn schouder/bovenarm binnenliep, 1-0.

Dit was alweer het derde doelpunt van Finn Jansen uit de laatste vier wedstrijden. Iets wat voor een back normaliter niet veel voorkomt. Amper bekomen van de 1-0 was het twee minuten na de openingstreffer Noah welke de bal iets te kort terugspeelde op de keeper. De spits van Roda’46 kwam net iets eerder bij de bal, probeerde de keeper te omzeilen, ware het niet dat een geweldige katachtige reactie van doelman Cleon de bal voor de spits zijn voeten wegtikte alvorens de speler over de keeper heen viel. De scheidsrechter wees naar de stip. Dat de keeper de bal eerder raakte was goed te zien. Er vond een kort gesprek plaats tussen de scheidsrechter en de grensrechter. De scheidsrechter kwam terug op zijn beslissing en besloot geen penalty te geven maar een doeltrap aan G.V.V.V.

G.V.V.V. nam na dit moment het initiatief weer over, zonder tot grote uitgespeelde kansen te komen. Toch was het ook vandaag weer te zien dat veelal de tweede ballen werden verloren en de blauwen niet echt in de duels kwam waardoor het ook regelmatig achter de bal moest aan lopen. Na 20 minuten was het een individuele actie van Rafi vanaf rechts, welke goed naar binnenkwam en twee man passeerde. Zijn schot met links werd door de keeper losgelaten, maar door goed meelopen van Appie kon hij eenvoudig met links de 2-0 binnenschieten. Na de 2-0 gingen de koppies hangen bij Roda en kort na de 2-0 voorsprong  stak Rafi met een prachtige dieptepass Joey weg. Joey stormde alleen op de keeper af en schoof de bal met binnenkant voet langs de keeper 3-0. Nog geen drie minuten later kreeg Joey de uitgelezen kans om op identieke wijze de 4-0 aan te tekenen. Nu was het de keeper van Roda’46 welke dit voorkwam. Belangrijk om te melden is dat de achterhoede van G.V.V.V. helemaal niks weg gaf in de eerste helft. Complimenten worden dan ook uitgereikt naar Sam, Finn, Noah en Sil. Zo gingen we met een heerlijke ruststand van 3-0 de kleedkamers in. Inmiddels begon het buiten harder en harder te regenen.

TEGENSTANDER KOMT GEMOTIVEERD UIT KLEEDKAMER

In de kleedkamer van Roda’46 ging het even tekeer. De trainers zeiden na afloop dat ze in de eerste helft slap en ongeïnspireerd hadden gespeeld en terecht met 3-0 achter stonden. In de tweede helft zagen we een scherper en feller Roda’46, welke het initiatief overnam. G.V.V.V. moest het in de tweede helft hebben van counters en nogal aardig wat kleine overtredingen om Roda’46 tegen te houden. Roda’46 liet heel goed veldspel zien, maar dit eindigde vaak net voor het zestienmetergebied. De verdediging stond als een huis en was Roda’46 fysiek de baas. Zo gebeurde er in de tweede helft heel weinig voor de beide doelen en werd de neutrale supporter niet verwend. Twaalf minuten voor tijd kreeg Roda’46 een vrije trap toegekend, halverwege het middenveld. Deze bal werd hoog voor de goal geslingerd en geheel vrijstaand kon de kleine spits van Roda’46 de 3-1 tegen de touwen koppen. Dit was het enige momentje van onoplettendheid bij G.V.V.V.

Roda’46 ging met alle energie op jacht naar de 3-2, maar kreeg in de laatste tien minuten geen enkele kans meer. Het was zelfs G.V.V.V. dat nog twee grote kansen kreeg op de 4-1. Een prachtige voorzet van Joey vanaf rechts belandde bij de goed ingelopen Appie. In plaats van de bal in een keer binnen te tikken, wilde hij de bal aannemen, echter de bal sprong van zijn voet en zo kon de keeper van Roda’46 de bal eenvoudig oppakken. De laatste kans werd door Appie zelf gecreëerd. Vanaf links omspeelde hij zijn directe verdediger, liep het zestienmetergebied in, in plaats van de bal breed te leggen op de mee ingelopen Khalil en Joey en besloot voor eigen succes te gaan. Maar de goed uitgekomen keeper van Roda’46 voorkwam dit. Wat er overbleef was een corner van welke niks opleverde. Kort na dit laatste wapenfeit floot de scheidsrechter af en zo won G.V.V.V. uiteindelijk verdient met 3-1 van Roda’46.

VOLGENDE WEEK EEN WARE KRAKER!

Volgende week zaterdagochtend 25 november reist de JO13-1 af naar Valleivogels JO13-1. Dit is een ware kraker tussen de nummer 1 en 2 van de competitie, welke in punten als in doelsaldo op gelijke hoogte staan. Zorg dat u erbij bent, aftrap om 11.30 uur in Scherpenzeel!!


G.V.V.V. JO13-1

 

– Roda’46 JO13-2: 3 – 1

Doelpuntenmakers: 1 x Finn, 1 x Appie en 1 x Joey

Toeschouwers: 53

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp, Teammanager JO13-1

Ander nieuws

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Wedstrijdverslagen | 24 mei 2024
Lees meer

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 18 mei 2024
Lees meer