Prachtige treffer Burgering zorgt voor opwinding: ‘Vandaag zag je het’

  • In de media

Byron Burgering zorgde woensdagavond voor opwinding op de volle tribunes van sportpark Panhuis. De snelle buitenspeler zorgde met een fantastisch doelpunt voor de blauwe eretreffer, die als mooiste van de avond bestempeld kon worden.

“Ja, die vloog wel aardig binnen”, analyseert Burgering zijn treffer met gevoel voor understatement gevolgd door een grapje dat hij de bal verkeerd raakte. “Nee, ik raakte hem fantastisch. Kwam naar binnen. Heb er maandag nog op getraind. Naar binnen komen, schieten. Er moet power zitten, moet een draai aan zitten. Vandaag zag je het.”

Toch werd het al snel een kansloze avond voor zijn ploeg. “Ik denk dat wij hem in de eerste helft te snel tegen kregen. Toen ging het op gegevens moment heel hard. Zij spelen natuurlijk in een hoger tempo. Denk dat wij moeite hadden met creativiteit, zeker door het middenveld dat zij hadden: wegdraaien en penetreren door de as.”

‘Dat hebben wij beperkt gehouden’

“Wij zetten er nog wel drie grote kansen tegenover, hoor. Het had met rust zomaar 3-5 kunnen staan. Toch dacht ik na de 0-2 wel dat het nog zou kunnen met twee goals. Zij zijn een stuk beter, dat vooropgesteld. Na de 0-3 was het wel een gespeelde zaak. Zij zijn wat zakelijker daarin. Daarna gingen zij ook vrijer spelen en ging het heel hard. De tweede helft hebben wij het beperkt gehouden.”

Ondanks de forse achterstand in de rust, keek Burgering nog wel uit naar de tweede helft. “Ik wil voetballen, dus dan kijk ik ook uit naar die 45 minuten die nog volgen. In de tweede helft begonnen wij wel goed te spelen, begonnen te voetballen en aanvallen. Dan geniet je sowieso. Het is een mooie avond, ondanks de uitslag. Bijzonder om dit soort duels te mogen spelen.”

Interview: RTV Utrecht/Mark Kloostra
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer

Trainer Gery Vink na deceptie: ‘Voelde mij vandaag echt machteloos’

In de media | 17 maart 2024
Lees meer