De Jong leert van duels: ‘Dan moet je elkaar de waarheid kunnen zeggen’

  • In de media

Mart de Jong kroonde zichzelf zaterdagmiddag tot ‘man of the match’, maar had die titel met alle liefde ingeleverd voor tenminste een punt. ‘Dat was het enige wat wij weggaven deze wedstrijd’.

Dat G.V.V.V. zaterdagmiddag met nul punten van het veld stapte, was volgens de middenvelder niet terecht. “Op basis van de tweede helft had er meer in gezeten vandaag. Wij hebben de hele wedstrijd eigenlijk weinig weggegeven. Een klein foutje. Bij die goal staan wij gewoon niet goed. Dan kan hij zo doorlopen naar de keeper. Dat is eigenlijk alles wat wij hebben weggegeven.”

“Ja, wij hebben zelf wel een aantal mogelijkheden gecreëerd. In de eerste helft een strakke voorzet van Justin Spies op Ilias Latif. Hij kon zijn voet er net niet tegenaan zetten, anders tikt hij hem zo binnen. Verder hebben wij eigenlijk weinig gecreëerd. In de tweede helft ook. Veel hoge ballen die de keeper steeds kon plukken. Helaas verloren, maar op naar volgende week.”

‘Dat wil ik zo niet noemen’

Mart de Jong weerlegt de opmerking dat zijn ploeggenoten op elkaar mopperde. “Dat wil ik zo zeker niet noemen. Eigenlijk was het gewoon een wedstrijd zoals elke week. Iedereen is enorm scherp. Misschien lijkt het als mopperen vanaf de zijkant, maar iedereen wil het beste voor elkaar en dan mag je elkaar ook de waarheid zeggen.”

“Quick Boys is gewoon een goede ploeg en zij spelen goed voetbal. Dan kom je weleens te laat of niet goed in duels. Wij maakten de ruimtes klein, zij kwamen er moeilijk doorheen. Alleen de afgekeurde goal van Van den Meiracker, maar dat was ook echt hands. Verder stond het aardig en creëerden zij weinig. De eerste helft was ook niet erg verkeerd, vond ik.”

‘Wij moeten een wedstrijd kunnen killen’

De twee nederlagen op rij, maken duidelijk waarin de ploeg zich moet ontwikkelen. “Wij moeten een wedstrijd kunnen killen. Daarin is Quick Boys, maar vorige week ook Spakenburg, net wat verder dan wij. Die ploegen maken gewoon elke kans af en gooien de wedstrijd op slot. Dat is iets dat wij kunnen meenemen naar de rest van het seizoen.”

“Het komt sowieso wel goed met ons, hoor. Ik heb veel vertrouwen in deze groep. Vorig seizoen scoorden wij erg veel. Dat lukt nu even niet, maar ik weet zeker dat dat wel weer gaat komen.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer