Gebrek aan scherpte doet G.V.V.V. de das om tegen Quick Boys

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft ook de thuiswedstrijd tegen Quick Boys niet weten te winnen. De blauwhemden kregen de complimenten voor het vertoonde veldspel, maar bleven met lege handen achter: 0-1.

Opnieuw stond voor de hoofdmacht een topper op het programma in de Tweede Divisie. Deze week bezocht Quick Boys, de nummer drie van de competitie, sportpark Panhuis. Het duel in de zestiende speelronde van de Tweede Divisie stond buiten deze wedstrijd vooral ook in het teken van het herdenken van Agaath Hocqué. Een zeer trouw clublid, en bovenal jarenlang vrijwilligster bij de club, die onlangs geheel onverwachts was overleden. Een minuut stilte, in aanwezigheid van echtgenoot Rob en dochter Diana met haar twee kinderen, ter nagedachtenis aan dat grote verlies bezorgde iedereen kippenvel.

Captain Taoufik Adnane (l.) moest na een klein uur spelen geblesseerd het veld verlaten na een botsing met zijn eigen goalie Jan van Willige.

Met één wijziging in de basiself t.o.v. vorige week, Genrich Sillé nam de plaats van Leory George in, had trainer Gery Vink het strijdplan klaar voor de ontmoeting met Quick Boys. Desondanks beleefde de wedstrijd een tamme start, mede veroorzaakt door het regenachtige en onstuimige weer wat wat de gehele wedstrijd aanhield en de mensen op de tribunes dichter tegen elkaar aan liet schuiven.

Opwinding

Nadat eerst Byron Burgering in de beginfase net iets te laat reageerde op een dieptepass viel het volgende moment pas na een kleine twintig minuten te noteren. Het was Nick Broekhuizen die voor opwinding in het bezoekersvak zorgde. De inglijdende Taoufik Adnane voorkwam dat Jan van Willige moest redden en zorgde voor een hoekschop, die niets opleverde. Ook de volgende kans was voor Quick Boys en die viel wel tegen de touwen nadat de bal via lat uit de rebound werd ingeschoten. Arbiter Steeg had echter een handsbal waargenomen van spits Van den Meiracker en de voorsprong van de Katwijkers werd daardoor afgekeurd.

Genrich Sillé had een basisplaats ten koste van Leroy George.

Vijf minuten voor rust liet G.V.V.V. zich een keer zien. Justin Spies voorzag Ilias Latif met een strakke pass van de bal, maar het schotje van de spits werd door een alerte doelman Van der Helm gekeerd. Het was de enige mogelijkheid voor de thuisploeg voor rust, dat niet veel balbezit had gehad, maar ook heel weinig in de problemen was gekomen. Het was van beide kanten heel vaak veel te onnauwkeurig om zelfs tot maar mogelijkheden te komen.

Opluchting

Met de mogelijkheid voor rust op zak hervatte de blauwhemden de wedstrijd. Toch was Quick Boys meteen gevaarlijk toen een vrije trap voor G.V.V.V. door een glijpartij in de middencirkel in balbezit van de tegenstander kwam en via Reinders in het strafschopgebied tot een vrije schietkans leidde voor een van topschutters van de Katukkers, Nick Broekhuizen. De inzet van deze speler ging tot opluchting van het thuispubliek hoog over en belandde in de ballenvanger.

Een echte kans voor spits Ilias Latif (r.) is veel te weinig in negentig minuten voetbal.

Toch was het een minuut later alsnog raak. Terwijl je dacht dat de kans net daarvoor de thuisploeg wakker liet schrikken, kwam nu Nick Broekhuizen vogelvrij in balbezit in de ‘the box’ na een pass vanuit het midden door Van den Meiracker. Hij faalde niet en kon zonder een tegenstander in zijn buurt uitzoeken in welke hoek hij afrondde. Hij koos voor een laag schot in de hoek en liet daarmee Jan van Willige kansloos: 0-1.

Geen loon na werken

Kort daarna stoomde Nigel Ogidi-Nwanko over de linkervleugel op en liet een voorzet van zijn voet vertrekken. Jan van Willige schatte die goed in en zou het speeltuig zeker in zijn veilige handen hebben gevangen, ware het niet dat zijn aanvoerder Adnane ook onderweg was om de voorzet weg te koppen. Gevolg een botsing tussen de twee teammaatjes waarbij de captain zodanig geblesseerd raakte (hoofd?) dat hij niet verder kon en moest worden vervangen door Dirk Homoet.
Die noodzakelijke wissel veranderde niets aan de situatie dat de thuisploeg op zoek moest gaan naar de gelijkmaker. De kans daarop kreeg Genrich Sillé na dik een uur spelen toen Byron Burgering, na een van zijn weinig gelukte rushes, het speeltuig voor de voeten van de vleugelflitser legde. Het veel te gehaaste schot ging hoog over. Toch ging G.V.V.V. niet bij de pakken neer zitten, maar telkens als er een kans op uitbreken ontstond waren de passes veel te hard en/of te onnauwkeurig om de ‘Kwie Boois’ defensie, met aan het hoofd aanvoerder/goalie Paul van der Helm, in verlegenheid te brengen. In de zeventigste minuut greep coach Gery Vink in met een drietal van aanvallende wissels. Het liet de blauwhemden qua veldspel wel terug in de wedstrijd komen. Het werd druk in het strafschopgebied van Quick Boys, maar in de eindfase ontbrak het aan scherpte om de gelijkmaker over de streep te trekken. Een probleem dat eigenlijk de gehele wedstrijd al aan de orde was geweest en dat ook de tweede nederlaag op rij tegen een topploeg betekende.

Volgende week zaterdag wordt de eerste competitiehelft afgesloten met het uitduel tegen Jong Sparta. Die wedstrijd die wordt gespeeld op sportpark Dijkpolder, de thuishaven van Excelsior Maassluis, en waar de beloften van Sparta vanmiddag met 0-1 wonnen van de gastheren, begint om 15.30 uur.


G.V.V.V. – Quick Boys 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 50. Nick Broekhuizen 0-1

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Taoufik Adnane © (58. Dirk Homoet), Barry Maguire, Mitch Willems, Tariq Dilrosun, Mart de Jong ©, Danny de Leeuw (70. Jonathan Vergara Berrio), Justin Spies (70. Quincy Veenhof), Genrich Sillé, Ilias Latif, Byron Burgering (70. Leroy George).

Opstelling Quick Boys: Paul van der Helm © (k.), Chima Bosman, Ivailo Staal, Sem van Duijn, Danny van den Meiracker (76. Ravelino Junte), Guus Offerhaus, Nigel Ogidi-Nwanko, Jesse Reinders (76. Leonard den Beste), Jason Meerstadt, Tyron Owusu, Nick Broekhuizen (90+1. Jan-Willem Kamp).

Scheidsrechter: A.M. Steeg (Beuningen)
Toeschouwers: 1050

Fotografie: © Stefan Koops
Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer