G.V.V.V. gaat na rust hard onderuit op bezoek bij Spakenburg

G.V.V.V. 1
SV Spakenburg 4
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de zegereeks van koploper Spakenburg niet kunnen doorbreken. De ploeg van trainer Gery Vink kon de eerste helft nog met een gelijke stand afsluiten. In de tweede helft liep het al vroeg tegen een achterstand aan en boog dat niet meer om: eindstand 4-1.

Trainer Gery Vink had in zijn basiself weer een plaats ingeruimd voor Danny de Leeuw. Invaller en matchwinner van vorige week Ilias Latif mocht ook vanaf het begin starten. Tariq Dilrosun nam de plaats in van de vorige week geblesseerd geraakte Quiermo Dumay. Justin Spies stond aan het begin van zijn honderdste wedstrijd voor G.V.V.V. Op voorhand zou het een lastige wedstrijd worden voor de Veense blauwen, dat was wel duidelijk.

Spakenburg bezette niet voor niets de eerste plaats op de ranglijst. Met de meest gescoorde doelpunten en een van minst gepasseerde defensies in de Tweede Divisie was het ook de terechte koploper. Ook het getoonde spel van de ploeg van trainer Chris de Graaf oogstte al veel bewondering.

Al vroeg op achterstand

In deze honderdste wedstrijd van Justin Spies was het G.V.V.V. welke de eerste aanval van de middag opzette. Een voorzet van Byron Burgering,  maar de inzet van Leroy George was geen enkel probleem voor doelman Alessandro Damen. In de tegenaanval moest G.V.V.V. echter wel al na negen minuten passen toen Mukhtar Suleiman Mitch Willems en zijn directe tegenstander Tariq Dilrosun te slim af was en in de verre hoek foutloos afrondde: 1-0. G.V.V.V. stond dus al vroeg op achterstand en moest al heel vroeg in de wedstrijd de achtervolging inzetten. 

Spakenburg liet zien dat het een geoliede voetbalmachine is. Het oogde sneller, directer en slimmer als de ploeg van Gery Vink, wiens zoon in het elftal van de thuisploeg speelde. G.V.V.V. had het maar wat moeilijk met deze goede tegenstander. Ook het slordige spel van de Veenendalers hielp hier niet aan mee. Onzorgvuldige passing, verkeerde keuzes bij de spelopbouw en weinig individuele doortastendheid waren hier ook debet aan.

Honderdste wedstrijd en doelpunt Justin Spies

Jubilaris Justin Spies deed na ruim twintig minuten gelukkig wat terug. Een mooie pass van Ilias Latif bracht de bal bij Byron Burgering. Diens inzet werd door doelman Damen in eerste instantie gekeerd, maar de bal viel bij de tweede bal voor de voeten van Justin Spies die vanuit een moeilijke hoek de bal alsnog in het doel schoot. Het bracht de stand weer in evenwicht: 1-1. 

De thuisploeg oogde na deze tegengoal wat aangeslagen, toch hadden zij gedurende de rest van de eerste helft het betere van het spel. Het aanvalsspel leverde ook enkele kansen op. Vooral voor aanvoerder Floris van der Linden, hij kopte tweemaal over het doel van Jan van Willige.

Na rust koude douche

Koud uit de kleedkamer na rust werd het al binnen drie minuten 2-1. Nick Verhagen vond de vrijstaande Mark Veenhoven, deze kon vogelvrij inschieten, zag hoe Jan van Willige in eerste instantie redde en Floris van der Linden de rebound vervolgens eenvoudig binnen werkte. Het doelpunt leek een kopie van de goal van Justin Spies. Van Willige voorkwam tien minuten nog een verdere tegentreffer met een uitstekende redding op een inzet van Floris van der Linden.

Trainer Gery Vink besloot na een uur spelen wat meer druk (voetbal) in het spel van G.V.V.V. te brengen en zo de gelijkmaker te kunnen maken. Sillé en Vergara Berrio kwamen in het veld voor De Leeuw en George. Beide invallers lieten zich direct gelden en beproefden de goalie van de Spakenburg. Maar na een goed uur viel alsnog de 3-1 toen Dwayne Green een individuele actie uitstekend afrondde met een schitterend afstandsschot over doelman Van Willige heen.

TWIJFEL WEGGENOMEN

Wie twijfelde of er voor G.V.V.V. nog wat in zat had een kwartier voor tijd een antwoord op zijn vraag. El Azzouti kon eenvoudig wegdraaien van invaller Dirk Homoet en snoeihard afronden. Van Willige raakte diens inzet nog wel aan, maar kon niet voorkomen dat El Azzouti de eindstand op 4-1 bepaalde. 

Jonathan Vergara Berrio had in het resterende deel van de wedstrijd het doelpunt van de week kunnen maken, toen hij met een bekeken schot over de ver voor zijn doel staande Damen wilde schieten. De doelman redde met zijn vingertoppen. Een zeer terechte overwinning voor de blauwen uit Spakenburg. Volgende week ontvangen wij Quick Boys op het eigen sportpark Panhuis en kan G.V.V.V. zich revancheren voor de verliespartij tegen Spakenburg. Aftrap om 14.30 uur.


Spakenburg – G.V.V.V. 4-1 (1-1)
Scoreverloop: 9. Suleiman Mukhtar 1-0, 22. Justin Spies 1-1, 48. Floris van der Linden 2-1, 67. Dwayne Green 3-1, 75. Ahmed El Azzouti 4-1.

Opstelling Spakenburg: Alessandro Damen (k), Nick Verhagen, Masies Artien, Koos Werkman, Dwayne Green, Ahmed El Azzouti (82. Bo van Essen), Floris van der Linden ©, Wimilio Vink, Mukhtar Suleiman (71, Fderebory Kourouma), Koen Wesdorp (71. Tom Noordhoff), Mark Veenhoven (82. Hero van Lopik), Alessandro Damen.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Mitch Willems, Taoufik Adnane © (71. Dirk Homoet), Barry Maguire, Mart de Jong (71. ©), Danny de Leeuw (60. Jonathan Vergara Berrio), Justin Spies, Leroy George (60. Genrich Sillé), Ilias Latif (71. Quincy Veenhof), Byron Burgering.

Gele kaarten: 70. Mark Veenhoven (Spakenburg), 70. Justin Spies, 70. Taoufik Adnane en 90+1. Barry Maguire (G.V.V.V.).

Scheidsrechter: Robin Gansner (Haarlem)
Toeschouwers: 1200

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops