JO13-1 en Nivo Sparta J013-1 houden elkaar in heerlijk duel in evenwicht

  • Wedstrijdverslagen

Zaterdagochtend 16 december stond de laatste wedstrijd van de JO13-1 op het programma, thuis tegen Nivo Sparta JO13-1 uit Zaltbommel. De JO13-1 kwam in de reguliere hoofdklasse competitie 1 punt te kort om het kampioenschap binnen te halen, terwijl Nivo Sparta JO13-1 zich uitstekend manifesteerde in de 4de divisie op een knappe 6de plaats, waar het zelfs twee weken geleden nog een kans had om de titel te grijpen. In de voorbeschouwing bleek dat beide teams te kampen hadden met enkele afwezigen.

Geen volledige selectie

Bij G.V.V.V. ontbraken Sam (ziek), Julian en Noah (blessures) en Adam sloot later deze middag aan bij de JO13-2. Gevolg was, geen wissels voor de JO13-1 en een aantal spelers op een voor hen onbekende positie in het veld. De aftrap stond gepland om half tien op het prachtige hoofdveld van G.V.V.V., woensdagavond het decor van de bekerkraker tussen G.V.V.V. – NEC. Waar G.V.V.V. in de hoofdklasse vaak tegenstanders tegenkomt, waar voornamelijk fysiek voetbal het motto is, bleek Nivo Sparta gewoon een tegenstander waar het om voetballen en opbouwen draait. Tegenstanders waar G.V.V.V. vaker beter tot zijn recht komt en misschien met deze selectie ook wel thuis hoort op het 4de divisie niveau.

Snelle voorsprong

Om 9.37 uur werd er afgetrapt en ontspon er zich een heerlijk voetbalgevecht. Het eerste fluitsignaal had amper geklonken of Joey kreeg vrij baan vanaf rechts op de doelman. Joey schoot de bal rakelings naast de paal en zo bleef het 0-0. Al snel zagen we dat Nivo Sparta het positiespel wat beter beheerste en daardoor het initiatief in de wedstrijd overnam. G.V.V.V. kwam vaak net te laat in de duels. Toch was het binnen tien minuten G.V.V.V. dat op een 1-0 voorsprong kwam. Een prachtige aanval vanuit de linksback Jayden, welke Khalil bereikte, welke vervolgens met een perfecte pass vanuit het middenveld Rafi 1 op 1 zette met de doelman. Rafi schoot de bal beheerst tegen de touwen 1-0. Lang kon G.V.V.V. niet genieten van deze 1-0 voorsprong. Een steekbal achter de verdediging bracht een kleine twijfel tussen de verdedigers en de uitgekomen keeper van G.V.V.V. De slimme spits van Nivo Sparta omspeelde de keeper en schoof de bal rustig in het lege doel 1-1.

Op achterstand

Het laatste kwartier van de eerste helft was het Nivo Sparta welke meer de bal had, maar weinig tot geen kansen wist te creëren. G.V.V.V. loerde wat meer op de counter, kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, alleen ontbrak de eindpass om tot grote kansen te komen. Na 21 minuten was het toch Nivo Sparta welke op een 1-2 voorsprong kwam. De fysiek sterke centrale verdediger van Nivo Sparta, kreeg teveel tijd om vanaf een meter of 20 aan te leggen. Hij schoot de bal van ca. 20 meter prachtig in de bovenhoek 1-2.

Het in grote getalen meegereisde publiek uit Zaltbommel, liet van zich horen en genoot luidkeels van de 1-2 van hun favorieten. Na de 1-2 bleef het een heerlijk en sportief voetbalgevecht. G.V.V.V. kreeg nog een grote kans op de 2-2. Appie werd weggestuurd in de diepte, legde de bal voor zijn linkervoet, maar de goed uitgekomen doelman, voorkwam met een prachtige redding de 2-2. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal en ging Nivo Sparta met een 1-2 voorsprong de kleedkamers in.

Tweede helft

In de tweede helft zagen we gewoon twee teams welke aan elkaar gewaagd waren. Waar de eerste helft op punten voor Nivo Sparta was, was de tweede helft op punten voor G.V.V.V. Beide verdedigingen stond goed gepositioneerd, waardoor het voetbal zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en er in de tweede helft van beide zijden geen hele grote kansen waren te noteren. Vaak lagen de ruimtes er wel, alleen was het de beslissende eindpass, of het maken van een verkeerde keuze, de oorzaak dat er geen grote kansen waren te noteren. Toch kreeg Delano 10 minuten voor tijd de uitgelegen kans om de 2-2 op het scorebord te zetten. Rafi stuurde Delano in de diepte op links. Delano kreeg een vrije doortocht, maar vrij voor de doelman schoot hij ongecontroleerd naast, waar wellicht een balletje breed een zekere 2-2 was geweest voor de goed meegelopen Joey.

G.V.V.V. bleef het proberen en begon steeds meer duels te winnen in de eindfase. Een mooi voorbeeld daarvan was Quinten. Quinten vandaag gepositioneerd als laatste man, stapte goed door in het middenveld, ontfutselde de bal van de middenvelder van Nivo Sparta, omspeelde nog twee spelers, voordat hij door een verdediger werd aangetikt en een terecht vrije trap kreeg op ca. 18 meter van het doel. Na onderling overleg tussen de spelers eiste Joey de bal op. De keeper van Nivo Sparta zette twee spelers bij de beide palen, waardoor de spelers van G.V.V.V. zich daar ook tussen konden gaan nestelen. Joey haalde verwoestend en onhoudbaar uit en de 2-2 vloog 1 minuut voor tijd tegen de touwen. Doordat het spel een paar keer stil lag door blessures, werd er na de 2-2 nog een minuut of 6 doorgespeeld. Beide ploegen kregen nog 1 mogelijkheid. Eerst was het Appie, samen met Rafi welke voor gevaar zorgde, maar door goed verdedigen van Nivo Sparta, kwam Rafi in de hoek van de 16 kracht tekort om tot een grote kans te komen.

Toeschouwers grote winnaar

In de absolute slotfase kreeg ook Nivo Sparta nog een grote mogelijkheid op de 2-3. Eerst werd een afstandsschot geblokkeerd door G.V.V.V., waardoor er een corner over bleef voor Nivo Sparta. Deze cornerbal werd goed neergelegd bij de tweede paal, werd goed binnengekopt, echter precies in de handen van onze keeper Cleon. Dit betekende tevens het laatste wapenfeit tussen G.V.V.V. en Nivo Sparta en waren de aanwezige supporters de grote winnaars van dit voetbalgevecht. Tot de laatste seconde werden de supporters vermaakt. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een terecht gelijkspel.

Vandaag geen Man of the Match maar de linie of de Match. Dit is geworden de achterste linie. De enigszins geimproviseerde  achterhoede van G.V.V.V. deed het uitstekend. 

JO13-1 in cijfers

G.V.V.V. JO13-1 speelde vanaf 19 augustus tot en met 16 december inmiddels 22 wedstrijden met een doelsaldo van 76 voor en 39 tegen. Daarvan werden er 13 wedstrijden gewonnen, 4 verloren en 5 wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Het vervolg

G.V.V.V. JO13-1 gaat nu even genieten van een korte vakantie. Op 6 januari gaat de JO13-1 deelnemen aan het divisietoernooi bij OJC Rosmalen. Oefenwedstrijden voor 13 en 20 januari zijn inmiddels vastgelegd en op 27 januari zal fase 3 gaan starten van de competitie.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en bovenal een gezond en gelukkig 2024.


G.V.V.V. JO13-1 – Nivo Sparta JO13-1: 2 – 2

Doelpuntenmakers: 1 x Rafi en 1 x Joey

Toeschouwers: 66

 

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp – Teammanager GVVV JO13-1

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer