JO13-1 wint, maar sprankelt niet in laatste competitiewedstrijd van dit jaar

  • Wedstrijdverslagen

Zaterdagochtend 2 december stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor de JO13-1 uit tegen FC Driebergen JO13-1. FC Driebergen was de hekkensluiter van de hoofdklasse en had al een paar aardige grote nederlagen geïncasseerd.

Kleine kans op kampioenschap

Er was nog een hele kleine kans dat G.V.V.V. toch nog kampioen zou kunnen worden, maar dat was afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Wel was de voorwaarde dat er dan sowieso heel veel doelpunten gemaakt moesten worden. De aftrap stond al gepland om half negen in Driebergen. G.V.V.V. arriveerde om kwart voor acht in Driebergen, waar de lampen al waren aangezet op het hoofdveld om G.V.V.V. te ontvangen. Om 8.32 uur werd er afgetrapt en kregen de blauwen de opdracht om te proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken. De trainer had gekozen voor een 3-4-3 opstelling, met als doel om zo snel mogelijk de bal te veroveren en tot kansen te komen.

Maar wat G.V.V.V. het eerste half uur liet zien, deed voor elke aanwezige blauwe supporter pijn aan de ogen. De spelers wisten niet waar ze moesten lopen en er was geen enkele lijn in het spel te zien. Daarnaast zagen we een ongeïnspireerd G.V.V.V., welke slordig was in de passing, het veld klein maakte in balbezit en nauwelijks tot geen kansen kwam in het eerste half uur.

De enige speler, welke voor G.V.V.V. voor dreiging zorgde in de eerste 20 minuten was Joey. Hij was, ondanks dat niet al zijn acties lukte, een plaag voor de linksback van FC Driebergen. Na 20 minuten werd Joey gewisseld en was ook het enige gevaar binnen de lijnen van G.V.V.V. volledig verdwenen. Het was zelfs FC Driebergen welke de eerste helft de grootste kansen kreeg. Twee hele grote kansen liet FC Driebergen liggen om zelfs op een verdiende 1-0 voorsprong te komen.

TOCH op voorsprong

Toch was het G.V.V.V., welke na ca. 18 minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Een corner van Appie werd bij de tweede paal goed binnengekopt door Jayden en zo kwam G.V.V.V. onverdiend op een 0-1 voorsprong. G.V.V.V. kreeg vijf minuten voor de rust nog een 100% kans. Uit een counter mocht Delano alleen op de keeper aflopen van FC Driebergen. De keeper pareerde het schot van Delano fantastisch en zo werd het vlak voor rust dus niet 0-2 voor GVVV. Dit was ook het laatste hoogtepunt van de eerste helft, waarbij G.V.V.V. teleurstelde en FC Driebergen misschien wel hun beste wedstrijd van de competitie speelde.

Moeilijk begin tweede helft

De eerste tien minuten na rust bleef G.V.V.V. het zelfde voetballen als de eerste helft, inspiratieloos. De laatste 20 minuten leek G.V.V.V. dan eindelijk over het dode punt heen te komen en werden er diverse kansen gecreëerd. Bij een van deze kansen speelde Jayden Rafi aan. Rafi omspeelde in de zestienmeter twee verdedigers en schoot beheerst de 0-2 tegen de touwen. Hiermee leek de wedstrijd beslist in het voordeel van G.V.V.V., aangezien FC Driebergen in de tweede helft geen gevaar meer kon stichten. Conditioneel leek G.V.V.V. verder dan FC Driebergen. Na mogelijkheden van Khalil, Appie, Rafi en Joey, was het uiteindelijk een prachtige individuele actie van Rafi, welke vlak voor tijd de 0-3 betekende in het voordeel van G.V.V.V.

Veel doelkansen, maar de stand blijft hetzelfde

G.V.V.V. had met name in de tweede helft, wanneer de spelers wat meer om zich heen hadden gekeken, veel meer doelpunten moeten maken. Enkele minuten na de 0-3 besloot de scheidsrechter om af te fluiten en zo won de JO13-1 uiteindelijk wel verdiend met 0-3 bij FC Driebergen.

The Man of the Match, werd in de ogen van de schrijver van dit artikel, een Woman of the Match. Elise bleef de hele wedstrijd keihard werken en speelde als een echte teamspeler en gaf G.V.V.V. het juiste voorbeeld.

Uiteindelijk geen kampioen

Later deze zaterdagmiddag kwamen de resultaten van de andere velden binnen en daarmee werd duidelijk dat G.V.V.V. op plek 2 of 3 zal eindigen met 1 punt achterstand op de uiteindelijke kampioen. Wie er kampioen zal worden, wordt midweeks bepaald en dit zal zijn Valleivogels of Woudenberg. Tegenstanders welke G.V.V.V. in fase 1 wist te verslaan.

Felicitaties voor de teams die wel kampioen zijn geworden

Gelukkig zagen we bij terugkomst op Panhuis, waar we gezellig met de blauwe supporters en spelers aan de “blauwtoucen” zaten en een lekker patatje verobberden, veel andere jeugdteams in de kantine en of op de velden feest vieren. Hen was het wel gelukt om de beste te zijn. Wij feliciteren hierbij alle blauwe jeugdteams, welke afgelopen weekend kampioen zijn geworden.

Programma komende week

Volgende week staan er voor de JO13-1 nog twee trainingen op het programma. Zaterdagochtend 16 december speelt de JO13-1 nog een oefenwedstrijd om 9.30 uur thuis tegen Nivo Sparta JO13-1 uit Zaltbommel, welke actief zijn in de 4de divisie. Een tegenstander van formaat en een mooie krachtmeting voor de JO13-1.


FC Driebergen JO13-1 – G.V.V.V. JO13-1: 0 – 3

Doelpuntenmakers: 1 x Jayden en 2 x Rafi

Toeschouwers: 29

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp – Teammanager G.V.V.V. JO13-1

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer