JO13-1 nu wel de betere in dorpsderby tegen leeftijdsgenoten VRC

  • Wedstrijdverslagen

Een week na de harde nederlaag tegen Valleivogels JO13-1, wachtte op Panhuis de derby tegen VRC JO13-1. Op 23 september jl. verloor G.V.V.V. destijds een bekerwedstrijd thuis met 1-3. Veel voetballiefhebbers, welke regelmatig de Toto invullen, adviseren wij niet om in te zetten op deze wedstrijd. Er is werkelijk waar geen pijl op te trekken, hoe een wedstrijd tussen deze twee ploegen gaat eindigen qua resultaat. De teams kennen elkaar al vanaf de JO9 en worden nagenoeg elk seizoen bij elkaar ingedeeld. De uitslagen variëren van grote overwinningen voor VRC en uiteraard ook grote overwinningen voor G.V.V.V.

VOORBESCHOUWING

Zaterdagochtend 2 december werd er om 9.45 uur afgetrapt op veld 3 van het sportpark Panhuis. Bij G.V.V.V. ontbraken Sil en Julian vanwege vervelende blessures, respectievelijk de achillespees en de lies, waardoor het maar de vraag is of ze in 2023 nog in actie zullen komen. Rafi werd ingevlogen naar een toernooi in Polen om daar met de voetbalacademy/NEC aan te treden bij een Internationaal Indoor toernooi op kunstgras. Tel daarbij de laatste weken een “mini griepgolf”, welke er uitbrak bij de JO13-1, waardoor het maar de vraag zou zijn hoe G.V.V.V. voor de dag zou komen. Karam van de JO13-2 werd toegevoegd aan de selectie en startte direct in de basis. De verdediging kende weer de vertrouwde gezichten. Waar er een week eerder bij Valleivogels met een “fantasie” opstelling werd aangetreden, met alle gevolgen van dien. Khalil werd weer gepositioneerd als mid-mid en daar bleek maar weer eens hoe belangrijk hij is op deze positie. De box to box speler zat weer overal tussen en gaf G.V.V.V. energie en power.

IJZERSTERK BEGIN

G.V.V.V. begon ijzersterk aan de wedstrijd tegen. VRC werd ver achteruit gedrongen. De opbouw van VRC werd direct onder druk gezet, waardoor VRC enkel en alleen de bal hard naar voren schoot, zonder dat er een idee achter zat. Al na 3 minuten leek Khalil uit een cornerbal de 1-0 binnen te tikken, echter de bal ging net voorlangs. Nog geen 3 minuten later, was het een prachtige steekbal van Khalil, welke Delano 1 op 1 zette met de doelman. Delano schoof de bal met links net naast de verkeerde kant van het doel.

G.V.V.V. bleef VRC onder druk houden en het was wachten op de 1-0. G.V.V.V. kreeg nog enkele cornerballen, welke dreigend waren, maar niet tot 100% kansen leidden. Na 20 minuten kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. G.V.V.V. werd wat slordiger en kon de druk van de eerste 15 minuten niet meer volhouden. Daarentegen wist VRC geen enkele kans te creëren en zelfs geen enkel schot op het doel van G.V.V.V. te lossen. De eerste helft kabbelde voort, tot 1 minuut voor rust G.V.V.V. een grote kans kreeg om de score te openen. Adam wachtte te lang, waardoor de verdediger van VRC net op tijd kon ingrijpen. Direct na het missen van deze kans floot de scheidsrechter voor het rustsignaal. Zo gingen we rusten met een 0-0 tussenstand.

Tegenstander laat in tweede helft een ander gezicht zien

In de tweede helft zagen we een compleet ander VRC uit de kleedkamer komen, waardoor G.V.V.V. naar achter werd gedwongen. G.V.V.V. begon slap, won geen enkel duel meer en liep voornamelijk achter de bal aan. Een hele snelle counter van VRC leidde ertoe dat de linksbuiten een vrije doortocht kreeg op doelman Cleon. De rappe linksbuiten schoot de bal voorlangs en daar kwam G.V.V.V. heel goed weg. VRC bleef G.V.V.V. vastzetten en dat leverde enkele gevaarlijke cornerballen op, zonder dat deze uitgespeelde kansen opleverde. G.V.V.V. moest het in de tweede helft hebben van counters en bij een daarvan, werd er een lichte overtreding gemaakt op Khalil op 18 meter van de doel.

Achter de bal ging staan Joey. De keeper van VRC zette naast de muur nog een aantal spelers op de doellijn, waardoor ook de G.V.V.V. spelers zich daar tussen nestelden. Joey schoot de bal hard en halfhoog richting het doel. Doordat alle spelers in het zichtveld van de keeper stonden, zag hij de bal te laat aankomen, waardoor hij de bal met de eigen handen in het doel tikte, 1-0 voor G.V.V.V.. Joey juichte als Bellingham en werd omhelst door al zijn teamgenoten.

VRC BLIJFT BOVENLIGGENDE PARTIJ

Toch veranderde het spelbeeld niet in de tweede helft en was VRC de bovenliggende partij. Uit een cornerbal leek VRC de 1-1 binnen te schieten, ware het niet dat een wereldredding van Cleon dit voorkwam. VRC kreeg nog enkele kleine mogelijkheden, maar telkens stond uitstekend keeperswerk van Cleon de gelijkmaker in de weg. Tien minuten voor tijd maakte G.V.V.V. aan alle onzekerheid een einde. Een prachtige aanval, een kopie van de 2-3 van PSV in Sevilla, welke begon bij de laatste man Sam, welke Khalil bereikte op het middenveld. Khalil stuurde met een prachtige pass Joey Vertessen (PSV) op rechts in de diepte. Joey had de ruimte en tijd om een goede voorzet af te geven en dat deed hij subliem. Met de perfecte voorzet bereikte hij onze spits Appie Pepi (PSV), welke de bal fantastisch en onhoudbaar binnen kopte 2-0.

De spelers vlogen elkaar in de armen, de technische staf genoot en de trouwe blauwe supporters staan waarschijnlijk nu nog op de banken voor deze wereldgoal. Met nog 10 minuten op de klok, kwam ook de wedstrijd weer in evenwicht en gebeurde er voor beide goals niet al teveel meer. Khalil kreeg nog 1 kans om de 3-0 aan te tekenen, maar zijn schot van ca. 15 meter, werd uitstekend gekeerd door de doelman van VRC. Om 11.07 uur floot de scheidsrechter voor het laatst en won G.V.V.V. uiteindelijk verdiend, zeker op basis van de eerste helft, met 2-0 van VRC.

Keeper Cleon en verdediger Sam werden uitgeroepen tot Man of the Match door de aanwezige supporters. 

Volgende wedstrijd

Volgende week reist de JO13-1 af naar FC Driebergen JO13-1 voor het laatste competitieduel. G.V.V.V. treedt dan aan tegen de hekkensluiter. G.V.V.V. zal normaliter deze fase afsluiten als nummer 2 of 3 in de competitie, terwijl de eerste plek absoluut had gekund. De offday in Scherpenzeel is G.V.V.V. uiteindelijk heel duur komen te staan en daar mag de technische staf nog even best een nachtje van wakker liggen.


G.V.V.V. JO13-1 – VRC JO13-1: 2 – 0

Doelpuntenmakers: 1 x Joey en 1 x Appie

Toeschouwers: 66

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp, Teammanager G.V.V.V. JO13-1

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer