MO17-1 helpt het Nederlands vrouwenelftal naar fenomenale overwinning

  • Opleiding

Het plan ontstond enkele weken geleden: één van de ouders van de MO17-1 liep al enkele weken met het idee om contact te leggen met Sonja van Geerenstein, de teammanager van het Nederlands vrouwenelftal. Zij is voor G.V.V.V. zeker geen onbekende, dus zo was de gedachte dat het contact dan wel snel gelegd zou zijn.

Het eerste contact

En dat was zeker waar. In het eerste contact was de vraag neergelegd of het wellicht mogelijk zou zijn om iemand van de Oranje Leeuwinnen, door een bezoek te brengen aan de training van onze blauwe meiden, hen te motiveren en te stimuleren. Onze MO17-1 verdiende dat zeer zeker. Immers, een fantastische meidengroep die al langere tijd met elkaar speelt en in de competitie al enkele jaren steeds spelen om het kampioenschap. Onder de bezielende leiding van een fantastische trainersstaf, zou dit een extra stimulans voor onze blauwe meiden kunnen en mogen zijn.

Een bezoek van één of meerdere Oranje leeuwinnen was niet mogelijk om te realiseren. Maar Sonja stelde voor om als vertegenwoordigster en tevens teammanager van het elftal langs te komen en de meiden over het elftal en de afgelopen grote toernooien waar de Oranje Leeuwinnen aan hebben meegedaan te vertellen.

Europees kampioen 2017

Zo gezegd, zo gedaan. Enkele weken geleden waren onze blauwe meiden vroeger naar de training gekomen om, voorafgaand aan de training, door de verhalen van Sonja geïnspireerd te worden. Het was een hele leuke bijeenkomst, waarin zelfs de Europese kampioensbeker van 2017 niet mocht ontbreken. Echt, een geweldig leuke avond.

Maar ondertussen was er ook nog iets anders uitgezet: dankzij de hulp en de tip van Sonja was er contact gelegd met afdeling Evenementen van de KNVB. De vraag was neergelegd om een keer als vlaggendrager/cirkeldrager bij een interlandwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen aanwezig te zijn. Vervolgens kwam al vrij snel de uitnodiging vanuit de KNVB om bij de interlandwedstrijd Nederland – België  van gisteren (5 december) in Tilburg aanwezig te zijn. Een Nations League wedstrijd, waarin het ging om het  behouden van de nummer 1 plek in de poule, waardoor de weg naar de Olympische Spelen in Parijs open bleef staan. Hoe fantastisch zou dit zijn!

Ondanks datum, tijdstip en afstand was het al heel snel duidelijk: alle meiden wilden en konden wel. Hoe fantastisch is het dat je bij zo’n belangrijke wedstrijd een mooie bijdrage mag leveren, mag shinen in een vol stadion op het veld en zodoende hopelijk ook de Leeuwinnen mag helpen aan een overwinning. Vervolgens was aanmelding en deelname zo geregeld.

Het is zover, de dag van de waarheid

En gisteren, 5 december, was het zover. Het draaiboek van deze dag liet een gevuld programma zien. Om vijf uur moesten onze meiden aanwezig zijn om vervolgens een briefing te krijgen over wat er allemaal stond te gebeuren.

Vervolgens werden ze in een KNVB-trainingspak gehesen en moest er geoefend gaan worden op het veld. Gelukkig nog in een leeg stadion, maar spannend was het sowieso. Vervolgens werd er door de KNVB een goed geregelde maaltijd aangeboden aan de meiden en meegereisde ouders. En daarna werden onze meiden klaargemaakt voor de wedstrijd.Het stadion vulde met publiek en rond 20:15 stonden onze meiden klaar om het veld op te gaan.

Uiteindelijk, een kwartier later. Het stadion was inmiddels goed gevuld (helemaal uitverkocht), de openingstune werd afgespeeld en onze blauwe Leeuwinnen liepen het veld op met het grote doek voor de middencirkel onder de arm.  Het doek vulde uiteindelijk de hele middencirkel, de meiden draaiden en wapperden met het doek en vervolgens werden de volksliederen gespeeld.

De wedstrijd

Nadat de meiden het veld weer af waren gegaan, startte de wedstrijd en de sfeer zat er meteen goed in. Wat een fantastische wedstrijd met een geweldig verloop ervan. De spanning was duidelijk merkbaar in het hele stadion. Zeker gezien het verloop van de wedstrijd tussen Engeland en Schotland. De uitslag daarvan was immers van invloed op het wel/niet bereiken van de volgende fase.

Tot in de aller- allerlaatste minuut van de blessuretijd. De verlossende 4-0 werd gescoord, waardoor Nederland de nummer 1 positie en daarmee het zicht op de Olympische Spelen behield.

Het stadion ontploft!

Het stadion ontplofte, het gejuich op het veld en op de tribune brak los. En terecht. Want dit was echt heel, heel bijzonder. Het feest werd gevierd. Voor onze blauwe Leeuwinnen was het een geweldige belevenis. Eén om nooit meer te vergeten.  Daar hadden we alles voor over. En, zeker weten: dat de Oranje Leeuwinnen zo hebben kunnen ‘shinen’, komt vast en zeker door onze eigen  blauwe meiden!!!

Een bedankje is op z’n plaats!

Bedankt Sonja voor dit geweldige idee. Bedankt KNVB voor de fantastische dag en belevenis. En nu… op naar het kampioenschap met onze meiden. Op naar weer een feestje, maar dan blauw!!!

Vriendelijke groet,  René Koolhaas 

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer