Ook Dirk Homoet verlengt contract in blauwe vlaggenschip

  • Het eerste

Dirk Homoet blijft ook volgend seizoen zijn kwaliteiten vertonen in het eerste elftal van G.V.V.V. De linkervleugelverdediger kwam deze week een nieuw contract overeen, waardoor hij tot minimaal 2025 aan de club verbonden blijft.

De contractverlenging voor Dirk Homoet (Zeist, 24 juni 2002) sluit aan op de ontwikkeling die de verdediger maakt in het elftal van trainer Gery Vink. De 21-jarige Zeistenaar werd vorig jaar als eerste aanwinst voor dit seizoen gepresenteerd en maakte de overstap van USV Hercules naar Veenendaal.

In zijn eerste weken op het kunstgrasveld van G.V.V.V. kreeg Homoet te maken met een blessure, waardoor hij een valse start maakte bij zijn nieuwe club. De laatste wedstrijden krijgt de linksback steeds meer wedstrijdminuten, waarin hij zijn kwaliteiten tentoon kan stellen. Hij speelde dusver tot zeven officiële wedstrijden en tekent een nieuwe verbintenis tot medio 2025.

De Boer: ‘Basis moet zijn doelstelling zijn’

Technisch manager Rob de Boer ziet hoe Homoet zich nestelt na een moeilijke start: “Dirk Homoet is nog volop in ontwikkeling. In het begin moest hij even wennen aan de intensiteit van drie keer trainen, plus de manier waarop wij trainen. Dat is nu voorbij. Hij maakt steeds meer wedstrijdminuten, maar moet natuurlijk gaan voor de basisplaats.”

Met de verlenging van Dirk Homoet heeft de technische commissie de elfde speler voor volgend seizoen gecontracteerd. Eerder tekenden Tariq Dilrosun, Jan van Willige, Danny de Leeuw, Taoufik Adnane, Mitch Willems, Barry Maguire, Genrich Sillé, Justin Spies, Quiermo Dumay en Mart de Jong al een overeenkomst tot en met in ieder geval 2025.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Het eerste | 17 juli 2024
Lees meer

De route naar de bekerfinale is bekend!

Het eerste | 14 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Het eerste | 13 juli 2024
Lees meer