Spies bekroont honderdste wedstrijd met treffer: ‘Voelt geweldig’

  • In de media

Justin Spies speelde zaterdagmiddag zijn honderdste officiële wedstrijd in de hoofdmacht van G.V.V.V. De jongen uit eigen opleiding bekroonde dat jubileum met de gelijkmaker. ‘Had geluk dat de keeper hem aanraakte’.

Vol vertrouwen was de selectie van G.V.V.V. zaterdagmiddag afgereisd naar Spakenburg. “We hadden een ongeslagen reeks neergezet en dus hadden wij een goed gevoel over deze wedstrijd. Helaas bleek Spakenburg een maatje te groot vandaag”, baalde Spies kort na afloop van de verloren wedstrijd.

In de eerste helft was er weinig aan de hand voor G.V.V.V. en ging het met een terechte gelijke stand de kleedkamer opzoeken, na een doelpunt van Spies. “Ik dacht dat Byron Burgering hem voor zou geven of zelf op doel zou schieten. Het geluk was dat de keeper hem nog aanraakte en de bal toen voor mijn voeten viel. Dat moet je hem natuurlijk nog wel binnen schieten, maar dit was geweldig om zo te kunnen doen.”

‘Staan wij even niet op te letten’

“We komen de tweede helft vervolgens niet goed de kleedkamer uit, terwijl we vertrouwen hadden na het spel van de eerste helft. De bal valt zomaar binnen. Staan wij even niet op te letten en dan zie je dat Spakenburg dat fantastisch afmaakt.”

Het bracht Spies en zijn team nog niet in de war. “Toen nog niet, ik denk dat wij dan gewoon alle koppies bij elkaar moeten steken en verder moeten gaan met ons spel uit de eerste helft. Dan valt ook de 3-1. Dat is zuur, maar zij bleken een maatje te groot vandaag. Het moet even goed vallen voor ons. Spakenburg kreeg een kans en het was meteen raak.”

‘Blijven desondanks mooie wedstrijden’

“Het blijven desondanks mooie wedstrijden met veel goals. Zowel uit als thuis. Volgende week Quick Boys, inderdaad. Ook lastig, maar met elkaar komende week weer de koppies omhoog en volle bak ervoor gaan.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Spies looft ploeg, maar baalt van verloop: ‘Al paar weken het probleem’

In de media | 04 februari 2024
Lees meer

Gery Vink opgelucht na late treffer: ‘Daarom is dat zo belangrijk’

In de media | 27 januari 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige spanning: ‘Hebben wij verzaakt’

In de media | 15 januari 2024
Lees meer